Az érintett csomagolás

Igen, tudom, hogy Bede már lehozta a 444-en, viszont jó szokása szerint csak majdnem sikerült visszaadnia a történteket. Ő kihegyezte arra, hogy a jobberek hülyék, mert neki ez valamiért így tetszett, ám nem ez történt. Én előtte írtam meg ezt a cikket, sajnos túlságosan eltoltam a publikálást, így megelőzött, de attól még tessék az eredeti történethez jelentősen közelebb álló verzió.

Történt pedig választott hazámban, Németországban, hogy a közelgő Európa-bajnokság örömére megváltoztatta a Ferrero a Kindercsoki csomagolását. Nem egy nagy változás, csak a szokásos kissrác-arc helyére rátették a német csapat tagjainak képét, mikor még gyerekek voltak. Rákerült Götze, Schürrle, Kramer, és történetünk szempontjából kiemelten Gündogan és Boateng. Mint talán a nevük is elárulja, bevándorlócsaládból származnak, Gündogan török, Boateng ghánai felmenőkkel rendelkezik. Nyilvánvalóan gyerekként sem voltak kifejezetten árják, ez fontos lesz mindjárt.

Gündogan, a Dortmund középpályása

Erősödik szépen mifelénk ez a Pegida nevű mozgalom, ennek miértjeibe most ne menjünk bele, ha esetleg valakinek kimaradtak volna, ők tűzték zászlajukra Európa muszlimtalanítását, és ha már benne vannak, még pár egyéb bevándorlói csoportot is kitennének. No, az ő egyik fiókszervezetük felkapta ezt a csokicsomagolást és kitette az oldalára, nem említve, hogy az ország egyik büszkesége, a Nationalelf focistája látható rajta gyerekként. Gondosan eltávolítottak minden más nyomot is, ami a kampányra figyelmeztetett volna, tehát, aki csak a képet látta, azt hihette, lecserélték az eddigi gyereket polkorrektre. A következő komment került a kép mellé: “ezt tényleg meg lehet venni, vagy ez valami vicc?”

Boateng, a Bayern védője

Valaki persze felhívta a Ferrero figyelmét az anomáliára, akik természetesen azonnal elhatárolódtak a Pegida-szervezettől és elutasították az idegenellenességet és a diszkriminációt, ahogy azt egy ilyen helyzetben kell és illendő.

Advertisement

Tanulság nincs, maximum annyi, hogy hülyék mindenhol vannak. És hogy egy klasszikust idézzek, én nem értek a focihoz.