Hogy - a béna szójátékot leszámítva - miért a menekülteknél kényszerperselyezést elrendelő Dánia egyik rendőréről készített sajtófotó lett az eheti borítóképünk? Elsősorban azért, mert ebben a hónapzáró Politikoncban kivételesen NEM foglalkozunk a menekültkérdéssel, sem ezen válság szerteágazó mellékszálaival. Nyilván a magyar közéletben azért jelen van ez, és a közel-keleti válságtól sem választható külön teljesen, mégis megpróbáljuk most a MI szempontunkból FONTOSABB vizeken tartani az őrnaszádot.

Belföld

EHHHEHEHEHE, HEHEHEHE, HEHE, HEHEHEEE!!!!!!!

Emberminiszter Zoltán felült a viccvonatra! Reméljük akadnak még az országban derék kalauzok!

Mert ugye itt van az ország két legnagyobb szarkenegetése: az oktatás-, illetve az egészségügy. Nyilván nincs értelme azon vitatkozni, hogy ki szarja a négercsókot a kormányban. A bölcs vezető, felfelé mutató tenyéréllel (mint apám, amikor a levágandó nyulak fejbekólintására emelte kezét) kijelöli az utat ezeknek a derék, nemzeti elkötelezettségű legényeknek, ők pedig szolgai módon, picit bepisilve, talán picit be is kakilva engedelmesen követik őt.

Advertisement

A menekültválság szelétől dagadó kormányzati vitorlák lelohadtak. Talán napi két-három utcával is többet kell felszipákolni már a mahagóni asztalról szegény tanácsadóknak, hogy jöjjenek a kibaszott ötletek (a terrorveszély miatti alkotmánymódosítás pont ilyen cserje-alkaloida szülte válasz lett volna a pangásra). Hiszen a figyelem - ha nincs éppen aktuális ellenségkép, nincs éppen valami iszap, migráns, vagy kurva anyja amibe kapaszkodni lehet -, újra a mutyikra, a visszásságokra, valamit az agyonközpontosítással és kormányzati dilettantizmussal ellehetetlenített oktatásra irányul. Valószínűleg lesznek kísérletek arra, hogy az éppen szervezés alatt álló, Miskolcra tervezett tiltakozást valamilyen úton-módon lejárassák. Nyilván lesz majd ellenzéki politikus, aki ott fog vonulni a tanárokkal (ha akarják azok, ha nem), és napi több tucatszor mutogatott vágókép lesz majd belőle a tanárok adójából is fenntartott köztévén.

Pedig a helyzet (sajnos) egyszerű: nem nagyon van már hova hátrálni az ilyen Balog-félék elől. Meszes háttal mélytorkozni tovább?

A gyerekekről már nem is beszélve: sajátosan magyar, csizmacsattogtató, elavult, XIX. századi elvárások szerint összerittyentett rendszert épít ki a kormány, amelyben szempontként a gyermek semmilyen módon sem jelenik meg.

Steinmann Amy friss cikke részleteiben is szépen rávilágít erre:

Az Országos Tantestületi Értekezlet nyilatkozata itt olvasható, Facebook-csoportjukat pedig itt lájkolhatod.

A kialakult helyzet már súlyosan veszélyezteti hazánk jövőjét

Áll a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének szombaton kiadott nyilatkozatában. Az Országos Tantestületi Értekezlet még tovább ment. Illegitimnek minősítve a Köznevelési Kerekasztalt, nemcsak a február 3-i tüntetésen való részvételre buzdít mindenkit, hanem február 10-re meghirdetett egy másikat is.

Uniós pénzből őrjöng Londontól Tinnyéig, Nottinghamtől Mezőkövesdig Szaniszló Ferenc?

Az előző hír súlyához képest már-már bulvár, de nagyon úgy fest, hogy a TV2 illetve az Echo TV drága kormányunkon keresztül uniós pénzekhez jutott!

Ki is az a G. Fodor Gábor?

1. Politikai alkimista? 2. Stratégiai óriás? 3. Frusztrált törpe?

A konzervatív újságírásról például eképpen vélekedik:

„Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli. A közösséghez pedig mindig úgy beszél, hogy »hajrá, magyarok!«”

Advertisement

Hogy a negyedik mondattal kire utalhatott, azt pontosan nem tudni, de amit Tóbiás József családjával művelt, az a harmadik kérdésre adható megerősítő válaszra enged következtetni. G. Fodor portré az Origón:

127 721 551

Pontosan ennyi forintot adott az atomerőmű projekt népszerűsítésére a Habony-féle médiavállalkozásoknak (Lokál, lokál.hu, 888.hu) az MVM Zrt. Az erre előirányzott teljes keret harmadát.

Ennyiért már egy kis ribancozás is belefér néhanapján. Ebből olyan cikkek születtek mint ez: http://www.lokal.hu/2015-12-uj-ipa…

Ez még felszorozva ezerrel is csupán lófasz, lássuk be!

Az újabb lenyúlásról friss Szily-portréval turbózott cikk jelent meg a 444-en:

Dunaújváros az új Gotham City

Az új közvilágításnak köszönhetően Tim Burton filmjeit megszégyenítő hangulat lett úrrá a városon. Vajon csak nem mutyi lehet itt is a háttérben? Hm.... A választ Szily László 444-es írásából megtudod!

Ha képet akarsz alkotni arról, hogy milyen a Fidesz első vonala, akkor nézd meg ezt a beszélgetést Németh Szilárd rizsabiztossal

Világ arcpálmái egyesüljetek!

Ilyen szabályokkal lehet zsugázni Fideszisztánban

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője korrupcióinfó néven indított csütörtökön előadássorozatot. Hadházy egy 2012-ben rögzített hangfelvételt mutatott be, amelyen a város fideszes vezetői magyarázzák el a közbeszerzések működését. Érdemes az Index cikkébe ágyazott felvételt meghallgatni:

Hiába: ha nincs mivel fűteni, lohad a háborús pszichózis hőfoka

Írja Gazda Albert a kormány terrorveszély-helyzetes, alaptörvény-módosítási javaslatainak beterjesztéséről, illetve a beterjesztés mögött álló lehetséges okokról. Többek között Török Gábor témával kapcsolatos elemzését is górcső alá veszi a Cink volt főszerkesztője. :)

És ha már Albert

Akkor nem mehetünk el szó nélkül a hét egyik örömteli bejelentése mellett: Végre Kapható Gazda Albert és Halász Zoltán - Az élet értelme című jégkorongkönyve. :) Még több információ ITT:

Külföld

Putyin van hogy szereti, és van hogy utálja a kommunizmust, a baj az, hogy ezt a két egymással ellentétes állásfoglalást egy héten belül sikerült lenyilatkoznia

Most éppen szereti, de bő egy hete még nagyon pipa volt rá.

Nemrég Albert is foglalkozott a gyakran történészkedésbe bocsátkozó orosz államfővel.

Készítsen veled interjút a Jüdische Allgemeine!

És dögöljön meg a tehened is! Nemes Jeles László nyilatkozatairól jókat lehet vitatkozni, ez tény. Van aki ellentmondásosnak tartja ezeket a nyilatkozatokat, és van aki kevésbé (én ez utóbbiak közé tartozom), de ez a német lap azért sok állkapocsizmot lazított el hirtelen, többek közt az enyéimet is. A javított szöveg sem maradt mentes a furcsaságoktól, de erről már a hvg.hu-n tájékozódhattok.

A Zika lenyomta az Ebolát

Ugyanis a WHO szerint nagyobb veszélyt jelent a világ népességére, mint az afrikai, vérzéses lázzal járó megbetegedés.

Folytatódik a geopolitikai lego: az oroszok újra török légteret sértettek

Putyin és Erdogan egymás fütyülőjével játszanak. Reméljük hogy ennek a kölcsönös kezdeményezőkészségre épülő erotikus játéknak viszonylag kevesen isszák majd meg a levét.

Egy izraeli keselyűt fogtak el Libanonban. A vád: kémkedés

Nem vicc!

Tavaly egy kamerákkal felszerelt delfin keltett feltűnést. Felháborító!

Kultúra

:)

Bret Easton Ellis amerikai (sznobszakértő) író megmondja a frankót

Bret Easton Ellis (Amerikai psycho, A vonzás szabályai) szerint ma már mindenki profi kritikusnak gondolja magát, még akkor is, ha nem konyít ahhoz, amiről kritikát nyilvánít. Azáltal pedig, hogy mindenki szakértőnek képzeli magát, mégpedig olyan szakértőnek, akinek a szavára figyelni kell, a kritikai hangok összességében devalválódnak.

A Saul fia itthon is tarolt

A Magyar Filmkritikusok Díjának pénteki átadásán tarolt a Saul fia; Nemes Jeles László alkotása a fődíj mellett további négy elismerést vitt el a tavalyi filmtermés legjobbjainak kiosztott tizennégyből.

Elhunyt Paul Kantner, a Jefferson Airplane gitárosa és alapítója

:(

Téglás Zoli - Ignite

Bár a dupla budapesti koncertről már lemaradtunk, a Quart interjúja Zolival van annyira érdekes, hogy ajánlóba tegyem.

Az Ignite Falu című dalával pedig búcsúzunk is! Sok sikert a pedagógusoknak! Támogassátok őket minél többen!!!

/Képek: Kurucz Árpád / Népszabadság; hirhatar.com; labmate-online.com; Balázs Attila/ MTI; Max Vadukul; Ignite;/

Témaszolgáltatók :) : Steinmann Amy, Andy landy, ChuckFinley;

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel, Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.