A legnagyobb szemétségek egyike, hogy az 50-250.000 forintos mobiltelefonok akkumulátorai, meghatározott ciklus után - de többnyire hamarabb - kinyuffannak. Ez az esemény akár két-három éves használat után is bekövetkezhet. Pláne akkor, ha mobilinternetet is használunk, chatelünk, vagy játszunk a mobillal. Ennek jele, hogy a telefon a 100 %-os feltöltés után néhány óra múlva már 30%-ra visszaesik és a telefon hirtelen leáll és akár naponta többször is tölteni kell. Sokan ilyenkor vásárolnak egy külső akkumulátortöltőt, de oda kell figyelni egy még rosszabb jelenségre, hogy a gyönyörű gondosan óvott mobil hátlapja az akkumulátortól felpúposodik. De nem ez az igazi szemétség! Az igazi az, hogy a lerobbant akkumulátort nem lehet kicserélni a korábban ismert és egyszerű házi módszerrel. A hátlapok ragasztottak, az akkumulátorokat beforrasztják, nincs olyan ügyeskezű amatőr aki képes otthon roncsolásmentesen a problémát megoldani. Azért nem kell megijedni! Egy zseniális cég a a látványpékség és az egynapos sebészet ötlete nyomán, a Mammut I. első emeletén, a helyszínen, akár 1-1,5 órás várakozást követően, garanciálisan kicseréli az akkumulátort, úgy, hogy sem adatvesztés, sem külső sérülés nem keletkezik a telefonon.

Nehogy megkérdezzétek, miért nem a gyári szervízt választottam! Egyrészt hosszú a vállalási idejük és külön 2500 forintos bevizsgálási díjat számolnak fel, bár azt, ha csak az akkucsere a gond elengedik. A vállalási ár így is közel a kétszerese a cikkben említett cégénél. Azonban a gyári szervízzel a legsúlyosabb gond az, hogy telefonon teljes mértékben elérhetetlenek.

Advertisement

Mielőtt kétségbevonnátok óvó szavaim a házi javítástól, íme nehány kép a megbízható javítás sorrendjéról és egy szemléltető videó, hogyan lehet kicserélni az akkumulátort egy értékes Sony Xperia Z1-es készülékben. A képek és a videó magyarázatot ad a cikk címére. Lássuk milyen módszer alapján dolgozik a mobil látványklinika:

1. Forrólevegő befúvással körbe melegítés, a ragasztások felengendésére.

2. Gitárpengető alkalmazásával a hátlap gondos fellazítására.

3. Tapadókoronggal a hátlap leemelése.

4. Az eltávolított, tönkrement akkumulátor.

Még szemléltesebbek a lépések a YouTube videóján:

A mobil telefonokat magas szinten javító cég - a nevében is szerepel a klinika szó - honlapja is minden igényt kielégít, valamint fogadják a telefonhívást!

Részletesen megtalálhatjátok a vállalt mobilok típusait, a javitások menetét, a vállalási árakat és a megközelítést. Ha pedig az jutna eszünkbe, hogy legyen tartalékban otthon egy nyitható hátsóajtós régi Nokia, Sony, Motorola, Samsung, LG telefonunk a háborús időkre, ez sem mindig segít. A gonoszok mindenre gondoltak! Az új SIM kártyák mérete jórészt már nem azonos a régi telefonok fogadónyilásával és ott állhatunk telefon nélkül!

Marad megoldásnak a mobil látványklinika.