Nyilatkozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, a párt új aláírásgyűjtési akciójának beharangozóján!

A baloldali párt így próbálja meg rávenni az építő szándékú ellenzéki ötletekre mindig is nyitott Orbán-kormányt, hogy emelje meg a magyar munkavállalók fizetését.

Sejtem hogy mire gondolhatott a szocialisták legújabb kampányát kiagyaló XY politikus, amikor az általános fizetésemelés követeléséről gazdasági filozófiaként beszélt.

Advertisement

...el kell érni, hogy a közszférában senki ne kereshessen nettó 150 ezer forint alatt, főiskolai végzettség esetében ez az összeg legyen 175 ezer, egyetemi végzettségnél pedig 200 ezer forint. Fontos, hogy elérjük a 100 ezer forintos nettó minimálbért Magyaroszágon, és eközben ne nőjön, hanem csökkenjen a munkaadók terhe – húzta alá, hozzátéve, hogy ha ezt nem sikerül elérni, akkor Magyarország ki fog ürülni. Nem lesz, aki dolgozzon, vállalkozzon, adót és nyugdíjjárulékot fizessen.

...ha a kormány így folytatja, újabb százezrek vándorolnak el az országból, és tovább emelkedik a hiányszakmák száma, pedig már ma sem lehet találni orvost, ápolót, mérnököt vagy titkárnőt, de nincsenek már pincérek, pénztárosok sem, mert mindenki elmegy, aki teheti. Az elvándorlás nagyban veszélyezteti hazánk versenyképességét és kilátásait. Azokra kell forrásokat áldozni, akik itthon költik el a pénzüket.

Nem érdemes folytatni... Felesleges időpocsékolás. Ez nagyjából olyan, mint amikor a boldogító igen előtt a pap megkérdezi a násznépet, hogy van-e valakinek tudomása bármi olyanról, ami... stb. stb.

Advertisement

Ezt a Jóisten akarta így. A demagógiát bármikor bevetni kész pártok és a prolik frigyébe semmilyen módon sem szabad belerondítani.

Vigasztalódjanak a szocik azzal, hogy Kunhalmi sokkal szebb menyasszony annál, mint amilyen vőlegény Németh Szilárd valaha is lehet!

/Blur: Chuck Finley/