Az immáron nagykorúvá érett Politikonc eddigi szerzője, szigorúan ebbéli minőségében pihenni indul, hogy majd talán egyszer, megsokszorozott kedvvel és energiával visszatérjen. Köszönöm az olvasói támogatást, a kritikákat, és a figyelmet. :)

Belföld:

Orbán: A felháborodást nehéz civilizált nyelvi formákba önteni!

:DD

A mester ezt nem az MNB körüli botrányokról, hanem Az EU által, a be nem fogadott migránsok után kiszabott 250 ezer eurós bírságáról nyilatkozta.

Orbán kiemelte, hogy ez a 250 ezer euró negyvenévi átlagkereset Magyarországon. „Hallottam már csacskaságot, de ez engem is meglepett” – mondta Orbán. A 250 ezer eurós büntetésnél erősebb propaganda az Európai Unió ellen Orbán szerint még nem volt.

Közvetlen államfőválasztást akar a Jobbik, a baloldal partner lehet ebben

Jelenleg Magyarországon ugyebár a parlament választja az államfőt, a harmadik fordulóban elég a feles többség is, vagyis lényegében a kormányzó párt dönti el, hogy ki legyen az ország köztársasági elnöke. A Jobbik viszont változtatna ezen, Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes szerint azt szeretnék, ha az emberek beleszólhatnának a kérdésbe, akkor közelebb éreznék magukhoz a tisztséget, aminek így a legitimációja is erősebb lenne.

Kilenc településen lesz időközi választás ma, huszonötezer ember szavazhat, vizsgázik a Jobbik

Választási szupervasárnap lesz Magyarországon, kilenc településen több mint 25 ezer ember szavazhat. A pártok közül a Fidesz, a Jobbik és a Munkáspárt indítja a legtöbb jelöltet, míg az MSZP csak egy helyen próbálkozik. A parlamenti pártok számára remek tesztlehetőség lesz a május 8-ai verseny. 2014-ben ezeken a településeken a függetlenek és a Fidesz-KDNP kapták a legtöbb szavazatot.

Az Ügyészség elutasította az EGYÜTT feljelentését MNB-ügyben

Szigetvári Viktor elmondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést április 25-én, mert a párt szerint feltűnő értékaránytalanság történt, amikor a jegybank alapítványai több mint félmilliárd forint értékben vásároltak szponzorált médiatartalmakat a New Wave Kft.-nél. Szintén feljelentést tettek, mert Matolcsy György jegybankelnök Sakk és póker című könyvét a Kairosz kiadónál, több nyelven, nyelvenként több mint kilencmillió forintért adták ki.

Ezek szerint nem történt semmi rendkívüli, és minden a legnagyobb rendben! :DD

Folytatódik az “Orvosbárók-sorozat” az Indexen

Ezúttal a valós jövedelmük után TB-t fizető balekok, és a semmit sem tejelő potyautasok viszonylatában vizsgálják tovább egészségügyünk siralmas helyzetét.

Nem úgy van az, illetve egy picit talán, de semmiképp sem úgy, ahogy ők mondják...

Bogozzuk ki együtt a Körmenden molesztáló migránsok sztoriból a valóságot. Az atv.hu azt állítja hogy volt, a körmendi polgármester rémhírkeltésnek tartja mindezt. Erre az atv.hu újabb tanukat vesz elő, mire belép a történetbe az Index.

Az Atv.hu csütörtökön írta arról, hogy Körmenden „botrányt okoztak a migránsok az ottani menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát.”

Az index sietett is kideríteni az igazságot, efféleképpen:

Ehhez képest csak annyi biztos, hogy a migránsok nézték az ablakon keresztül az edzést, ami, ha keltett is feszültséget, mégsem egészen az volt, amiről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt (Lázár is megemlítette a dolgot sajtótájékoztatóján).

...ami, ha keltett is feszültséget...

Zseniális. Miképpen lehet úgy nem megvalósítani valamit (mínusz ablakbetörés), hogy az így, el nem követve is feszültséget keltsen? Az index logikai következetessége példaértékű.

Orbán is kiesett...

Az NB1-nől.

Szombaton az esemény sportértékét megillető érdektelenség közepette a Felcsút kiesett az NB1-ből. Az alapító, akinek az előszobájában a találkozót lejátszották, dühödten csapta le a kontrollert, majd 952 milliós terepasztalával vigasztalódott.

Advertisement

Nagy baj nincs azért – ha lenne, beleírnák az Alaptörvénybe, hogy 200-0-ra győztek minden meccsen visszamenőleg –, de mindez nem tanulságok nélküli a személyzet, vagyis a mi számunkra sem. Ha a vihar elült, ugyanis nekünk kell majd rendet rakni a szobákban, összeszedni a szétdobált közvagyont, összeragasztgatni az ellátórendszereket, gézt rakni a társadalmi sebekre.

Gödri Bulcsu írása a reflektor.hu-n.

Egy Nyáry Krisztián, egy Novák Katalin

Nyáry Krisztián elkeseredett facebook-posztban bírálta az orbáni családpolitikát, mivel állítása szerint nem volt jogosult a CSOK otthonteremtési támogatására, mivel megözvegyült. Erre reagált Novák Katalin államtitkár, részben cáfolva a Nyáry által leírtakat.

Külföld

Gyengül az IS, de emiatt veszélyesebb is

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő elmondása szerint lassan arra kényszerül a terrorszervezet, hogy idősek és gyerekek közül is toborozzon. Ez ugyanakkor veszélyesebbé is teszi az Iszlám Államot, mert mostantól olyan rétegekre is oda kell figyelni, akikre eddig nem kellett, emellett egy gyermekkel szembeni fellépéskor erősebb gátlások léphetnek fel.

Jó hír: Észak-Korea keményen küzd a világ atomfegyvermentességéért

Csak akkor vetnek be atomfegyvert, ha atomhatalom részéről éri őket támadás, nyilatkozta Kim Dzsongun, észak-koreai államfő, és földre szállt Isten. Észak-Korea teljesíteni fogja az atomfegyverek elterjesztésének megakadályozására vonatkozó kötelezettségeit és küzdeni fog a világ atomfegyver-mentesítéséért, nyilatkozta az államfő a Koreai Munkáspárt kongresszusán.

Itt csak a törökök támaszthatnak feltételeket

Törökország nem hajlandó megváltoztatni a terrorizmus elleni törvényét, annak ellenére, hogy ez lenne az egyik feltétele az uniós vízumkényszer egyik eltörlésének – derült ki a török elnök pénteki tévébeszédéből. Recep Tayyip Erdogan úgy fogalmazott az EU-val kapcsolatban:

bocsánat, de mi járjuk a saját utunkat, és ti is járjátok a sajátotokat.

Egyiptomban ősidők óta nincs fordulat bosszúhadjárat, és visszaélések nélkül

Most sem sikerült erre rácáfolni. Az egyiptomi bíróság kémkedés miatt halálra ítélt hat embert Mohammed Murszi volt egyiptomi elnök perében. A betiltott Muzulmán Testvériség mozgalomhoz köthető embereket azzal vádolták, hogy titkos iratokat szivárogtattak ki Katarnak. A hat elítélt közül hárman újságírók.

Trump szerint a briteknek ki kellene lépnie az unióból

“De ezzel nem ajánlom mindezt, hanem csak így érzem” - fogalmazott. “A döntést maguknak kell meghozniuk” - tette hozzá. Az üzletember hangoztatta, hogy jól ismeri a szigetországot, vannak beruházásai is ott.

Trump az európai menekültválságot “rettenetesnek” nevezte, és az Európai Uniót tette felelőssé azért.

Kultúra/egyéb

A színház c. folyóirat utolsó számát készítik

A tavalyi 17,5 millió helyett idén, két részletben, 7,8 millió forintot ítélt meg a folyóirat számára a mecénás alap, ennek nagy részéről, 6 millió forintról csak április közepén döntöttek. Tehát ez eddig megjelent négy, illetve nyomdában lévő ötödik szám lényegében hitelből készült. A most megítélt, de még meg nem kapott összeg arra elég, hogy kifizessék belőle az adósságaikat, és körülbelül annyi marad, hogy a június-júliusi vastag szám megjelenjen.

10 éves Európa legnagyobb koncerttermi orgonája

A kontinentális Európa legnagyobb koncerttermi hangszere, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 6712 síppal, 92 regiszterrel és 5 manuállal felszerelt orgonája 2016 májusában lesz tízéves. A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra és a stuttgarti Orgelbau Mühleisen együttműködésében, német és francia romantika korabeli hangszertervezési hagyományok figyelembe vételével megépített hangszert 2006 májusában avatták fel.

Szép számban jelentek meg szimpatizánsok a Fischer Iván vezette Fesztivál Zenekar Vörösmarty téri, figyelemfelhívó koncertjén

Mint ismert, a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés váratlanul háromnegyedével (260 millió forintról 60 millió forintra) csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) éves támogatását. Emiatt hirdetett szombatra koncertet a Vörösmarty térre Fischer Iván a fesztiválzenekar vezetője.

“Fischer úr férfiatlanul hisztérikus viselkedése magyarázatra szorul”

Nyilatkozta Budapest kultúrakedvelő polgármestere, Tarlós István.

A Fesztiválzenekar kimagaslóan a legjobb körülmények között gazdálkodó zenekar, én pedig Budapest működéséért vagyok felelős, s nem azért, hogy fenyegetőzések hatására egyre több pénzt tegyek a Fesztiválzenekar zsebébe. Tarlós egyébként szerdai közleményében azt írta, ha Fischer nem fejezi be a követelőző hisztériát, akkor még a maradék 60 millióra sem számíthat.

Ma új albummal jelentkezik a Radiohead, tegnap, néhány nappal a Burn the Witch után, újabb klip került ki a legnagyobb videómegosztóra

A sajátos hangulatú, képi világában Terence Malick filmjeire emlékeztető videót egy nap leforgása alatt közel hárommillióan látták.

Ezzel búcsúzom. Szebb, vidámabb hetet mindenkinek.

Témaszolgáltatók: Steinmann Amy; Andy Landy; Bagaméri; Chuck Finley; Klinki;