Vendég posztunk, K.L. kedves szerzőnk, szíves hozzájárulása nyomán.

Egy orosz házaspár magukhoz vett egy árva medvebocsot 23 évvel ezelőtt. Stepan, a háziasított medve, aki Svetlana és Jurij Panteleenko házaspárral él Moszkvában, Oroszországban. Panteleenkos befogadta Stepant, amikor 3 hónapos árva kölyök volt. A vadászok az erdőben találtak rá, egyedül és nagyon rossz állapotban volt, ezért Svetlana és Jurij úgy döntött, hogy otthont adnak neki. 23 évvel később, Stepan jól megnőtt és egy szeretni való medve lett, aki segít a ház körül. Öntözi a növényeket és szeret tévét nézni is.

Advertisement

“Ő nagyon szereti az embereket, és egy nagyon barátságos medve - annak ellenére, hogy az emberek nem ezt gondolják. Ő nem agresszív egyáltalán”- mondta Mrs. Panteleenko. “Minket soha nem harapott meg Stepan.”

Együtt ül az asztalnál gazdáival és imádja a teát.

Mikor kicsike volt és rátaláltak az erdőben, nagyon le volt gyengülve és magányos volt. De Svetlana és Jurij ápolták őt és újra egészséges lett.

Végtelenül szereti a gazdáit.

Stepan naponta megeszik 25 kiló halat és ezenkívül zöldségeket és tojást is kap.

Szeret a gazdáival együtt lenni. Állandóan velük van.

Végtelenül barátságos az emberekhez, noha sokan félnek tőle. Bárki megy hozzájuk, barátságos vele és ha mennek a fotósok, nyugodtan pózol nekik.

Gazdáit mindenhová követi és ölelgeti őket.

Nem tágít Jurij mellől sem. Nézi a képeket a könyvben.

Közös evés.

Határtalanul imád teázni.

Nagyon szeret labdázni is. A mozgásigénye ki van elégítve a szabadban. Játszanak és hentereg a földön.

Nincs semmi, amit jobban szeretne, mint a tévézés közösen.

A végső szenvedélye a kertészkedés. Imád locsolni de más munkát is szívesen elvégez. Ha filmszerepre kell mennie azt is nagyon élvezi ugyanúgy mint a fotózást.

A YouTube jóvoltából pillantást nyerhetünk Stepán napi rutinjára: