Illustration for article titled Lapindító

Kedves olvasók!

Soha nem voltam nagy blog író, inkább csak olvasgatni szeretem őket, meg jól beledumálni. Most viszont mégis blogot indítottam.

Advertisement

Néhányan elhatároztuk, hogy a megszűnőben lévő (megszűnt) Cink közösségét szeretnénk valamilyen formában egybentartani, mert úgy érezzük van igény a kulturált beszélgetésre, a kulturált tartalomfogyasztásra. Ezért is fájt annyira nekünk a Cink elvesztése, ahol az írókkal már-már belterjessé vált a hangulat és igazi eszmecserére volt lehetőség egy-egy téma kapcsán, legyen az komoly, vagy komolytalan. Tettünk egy próbát arra, hogy egy facebook csoport keretén belül továbbmentsük a Cink olvasói magját, de ott igen korlátozottak a gondolatmegosztási lehetőségek, és a közönség is. Most egy másik kisérletet szeretnénk kipróbálni.

Néhányan az egykori Cink olvasói közül összefogtunk, és megpróbálunk közösen egy blogot vezetni. Megvizsgáltuk a technikai lehetőségeket, és úgy gondoljuk, hogy a Kinja a legjobb választás arra amit szeretnénk. Egyrészt a Cink olvasóinak, ha hozzászóltak a cikkekhez úgy is van már felhasználója ide, és ha akarja, akkor a Cink olvasói múltját itt zavartalanul folytathatja. Ha meg tiszta lappal akar indulni, akkor gyorsan tud regisztrálni egy újat.

Advertisement

A blog tartalmában nem próbálkozunk a Cink másolására. Egyrészt nem vagyunk újságírók, akiknek ez a napi tevékenysége, másrészt mi saját magunkat, saját gondolatainkat akarjuk tobvábbadni. De azért azt nem állítom, hogy nem lesznek hasonlóságok, amik a Cink tartalmára vonatkoznak. A többi már rajtatok múlik! Reméljük azért, hogy idővel ezt is olyan szívesen olvassátok majd, mint egykor a Cinket.

Már a lap nevével is szerettük volna elkerülni az analógiákat a Cinkkel, de azért olyan nevet kerestünk, ami rövid, és jól kifejezi az oldal tartalmát. A Konc tehát egyrészt tartalmazza Konc bácsi (Indul a bakterház) csodálatos világszemléletét, amit mindenkinek el kellene sajátítania, másrészt lefedi azt az állapotot, hogy nálunk a “hírgyártás” csak a nagy híroldalaktól lehulló maradék lehet (lévén amatőrök vagyunk), harmadrészt tisztelgés a nyomdai szakma előtt.

Advertisement

Jó olvasást mindenkinek!

Frissítés:

Ha valaki a közösségi médiában próbálna meg minket követni, az alábbi lehetőségei vannak:

Impresszum: http://konc.hu/index.php

Twitter: https://twitter.com/konchungary

Tumblr: http://konchungary.tumblr.com

Facebook: https://www.facebook.com/konchungary

Share This Story

Get our newsletter