Joulupukki menni bányászváros. FRISSÍTVE!

Az elmúlt napok zűrös eseményei közepette is igen komoly sajtóvisszhangot kapott az igazi lappföldi Mikulás, Joulupukki pécsi, igencsak botrányos haknija. Bulvárihletésű zugfirkászok persze élvezettel csámcsogva hordanák le a sárba az eseményt, annak szervezőit, s bizonyára találnának módot arra, hogy metaforikus összefüggést véljenek felfedezni a csalódott gyermektömegeket a Mikulástól elzáró kordon és a határon húzódó gyorstelepítésű drótakadály között. Mi azonban a mai napon, 13:30 és este 20:17 között pozitív életszemléletet vallunk, így inkább a pécsi fiaskót megelőző, jó kedélyű komlói látogatást elevenítjük fel képriportunkban.

A fotók Rákos Ildikó fotós munkái. A képes beszámoló teljes képanyaga, sok más fotóval együtt megtekinthető itt.

Közben megérkezett a második, jóval nagyobb adag fotó is, íme itt van.

1. Izmos testű bányász előtt öles léptekkel, hatékonyan közlekedve vonul Joulupukki. Más városokkal ellentétben, nálunk a város polgármesetrének hétköznapi megjelenése is abszolúte Mikulás-kompatíbilis. Háttérben tartalékpukkik demondstratíve, terrortámadás esetére. Show must go on.

Advertisement

2. Akikről ugye ez az egész szólna. A pécsi és egyéb települési rendőrkordonok helyett itt lappföldi barátunk a rangjának és a feladatkörének kijáró, díszes kíséretet kapja, 3 és 8 év közötti gyerekek formájában.

3. Mennyivel szívderítőbb ez, mint 5 marcona rendőr mögött egy piros sapkát nézni kivetítőn!

Advertisement

4. Joulupukki eljut mindenhova: a protestánsokhoz épp úgy, mint a lelkes ateistákhoz. Ráró meg csak húz komótosan, de azért átérzi a pillanat nagyszerűségét.

Advertisement

5. A szocialista realista építészet sem képes Mikulás sármját megfakítani. A Közép- és Kelet-Mecsek gyönyörű tájai viszont kifejezetten sokat dobnak rajta.

Advertisement

6. Anyuka mintha még talán jobban is örülne. A norvégmintás pulóver tökéletesen karakterhű.

Advertisement

7. Emil csüggedten gondol az előtte álló hosszú útra, Ráró viszont láthatóan úgy véli, ez karakteres arcéle megvillantásának ideje. És milyen jól gondolja!

Advertisement

8. Formás hátsók. Felhívnám a figyelmet a rendkívül stílusos, kötött kistáskára krampuszunk vállán.

Advertisement

9. A közös épületen osztozó Gimnázium és Szakközépiskola tanulói két keménykedés között azért ráéreznek a Joulupukki hordozta értékrendre. Minden második emberen csizma van.

Advertisement

10. Mikulás és Klónmikulás (alias Tükörmikulás) csak a felnőttek mindenben logikát kereső logikáját zavarja össze, a gyerekeknek ezzel semmi gondja. Nyilvánvaló, hogy az igazi Joulupukki elfoglalt, ezért vannak gyerekek, akikhez a segédek mennek. Persze nem hozzánk, mert ide az igazi jön. Ezt onnan tudjuk, hogy ott a segédje is, a nemigazi. Tetszikérteni!

Advertisement

11. Nah, ennél menőbb Krampusza melyik városnak van? És menőbb lova?

Advertisement

12. Tényleg nem akarom túlhangsúlyozni, de azért ismételjük át: rendőrkordon versus közös fényképezkedés.

Advertisement

13. Ezzel a coelhosra effektezett Joulupukkival kívánok hosszú, tartalmas életet mindenkinek.

Share This Story

Get our newsletter