Az elm√ļlt napok zŇĪr√∂s esem√©nyei k√∂zepette is igen komoly sajt√≥visszhangot kapott az igazi lappf√∂ldi Mikul√°s, Joulupukki p√©csi, igencsak botr√°nyos haknija. Bulv√°rihlet√©sŇĪ zugfirk√°szok persze √©lvezettel cs√°mcsogva hordan√°k le a s√°rba az esem√©nyt, annak szervezŇĎit, s bizony√°ra tal√°ln√°nak m√≥dot arra, hogy metaforikus √∂sszef√ľgg√©st v√©ljenek felfedezni a csal√≥dott gyermekt√∂megeket a Mikul√°st√≥l elz√°r√≥ kordon √©s a hat√°ron h√ļz√≥d√≥ gyorstelep√≠t√©sŇĪ dr√≥takad√°ly k√∂z√∂tt. Mi azonban a mai napon, 13:30 √©s este 20:17 k√∂z√∂tt pozit√≠v √©letszeml√©letet vallunk, √≠gy ink√°bb a p√©csi fiask√≥t megelŇĎzŇĎ, j√≥ ked√©lyŇĪ koml√≥i l√°togat√°st eleven√≠tj√ľk fel k√©priportunkban.

A fot√≥k R√°kos Ildik√≥ fot√≥s munk√°i. A k√©pes besz√°mol√≥ teljes k√©panyaga, sok m√°s fot√≥val egy√ľtt megtekinthetŇĎ itt.

Közben megérkezett a második, jóval nagyobb adag fotó is, íme itt van.

1. Izmos testŇĪ b√°ny√°sz elŇĎtt √∂les l√©ptekkel, hat√©konyan k√∂zlekedve vonul Joulupukki. M√°s v√°rosokkal ellent√©tben, n√°lunk a v√°ros polg√°rmesetr√©nek h√©tk√∂znapi megjelen√©se is abszol√ļte Mikul√°s-kompat√≠bilis. H√°tt√©rben tartal√©kpukkik demondstrat√≠ve, terrort√°mad√°s eset√©re. Show must go on.

Advertisement

2. AkikrŇĎl ugye ez az eg√©sz sz√≥lna. A p√©csi √©s egy√©b telep√ľl√©si rendŇĎrkordonok helyett itt lappf√∂ldi bar√°tunk a rangj√°nak √©s a feladatk√∂r√©nek kij√°r√≥, d√≠szes k√≠s√©retet kapja, 3 √©s 8 √©v k√∂z√∂tti gyerekek form√°j√°ban.

3. Mennyivel sz√≠vder√≠tŇĎbb ez, mint 5 marcona rendŇĎr m√∂g√∂tt egy piros sapk√°t n√©zni kivet√≠tŇĎn!

Advertisement

4. Joulupukki eljut mindenhova: a protest√°nsokhoz √©pp √ļgy, mint a lelkes ateist√°khoz. R√°r√≥ meg csak h√ļz kom√≥tosan, de az√©rt √°t√©rzi a pillanat nagyszerŇĪs√©g√©t.

Advertisement

5. A szocialista realista √©p√≠t√©szet sem k√©pes Mikul√°s s√°rmj√°t megfak√≠tani. A K√∂z√©p- √©s Kelet-Mecsek gy√∂ny√∂rŇĪ t√°jai viszont kifejezetten sokat dobnak rajta.

Advertisement

6. Anyuka mintha m√©g tal√°n jobban is √∂r√ľlne. A norv√©gmint√°s pul√≥ver t√∂k√©letesen karakterhŇĪ.

Advertisement

7. Emil cs√ľggedten gondol az elŇĎtte √°ll√≥ hossz√ļ √ļtra, R√°r√≥ viszont l√°that√≥an √ļgy v√©li, ez karakteres arc√©le megvillant√°s√°nak ideje. √Čs milyen j√≥l gondolja!

Advertisement

8. Form√°s h√°ts√≥k. Felh√≠vn√°m a figyelmet a rendk√≠v√ľl st√≠lusos, k√∂t√∂tt kist√°sk√°ra krampuszunk v√°ll√°n.

Advertisement

9. A k√∂z√∂s √©p√ľleten osztoz√≥ Gimn√°zium √©s Szakk√∂z√©piskola tanul√≥i k√©t kem√©nyked√©s k√∂z√∂tt az√©rt r√°√©reznek a Joulupukki hordozta √©rt√©krendre. Minden m√°sodik emberen csizma van.

Advertisement

10. Mikul√°s √©s Kl√≥nmikul√°s (alias T√ľk√∂rmikul√°s) csak a felnŇĎttek mindenben logik√°t keresŇĎ logik√°j√°t zavarja √∂ssze, a gyerekeknek ezzel semmi gondja. Nyilv√°nval√≥, hogy az igazi Joulupukki elfoglalt, ez√©rt vannak gyerekek, akikhez a seg√©dek mennek. Persze nem hozz√°nk, mert ide az igazi j√∂n. Ezt onnan tudjuk, hogy ott a seg√©dje is, a nemigazi. Tetszik√©rteni!

Advertisement

11. Nah, enn√©l menŇĎbb Krampusza melyik v√°rosnak van? √Čs menŇĎbb lova?

Advertisement

12. T√©nyleg nem akarom t√ļlhangs√ļlyozni, de az√©rt ism√©telj√ľk √°t: rendŇĎrkordon versus k√∂z√∂s f√©nyk√©pezked√©s.

Advertisement

13. Ezzel a coelhosra effektezett Joulupukkival k√≠v√°nok hossz√ļ, tartalmas √©letet mindenkinek.