A lumberszexuálisnak semmi köze a a TÜZÉP telepekhez vagy Amerika vad erdeihez, egyszerűen divattrend, mint a metroszex volt.

Mielőtt bárki félreértené, a metroszex nem azt jelenti, hogy valaki az alagútban él nemi életet. Inkább piperkőc pasikra gondoljunk, akiknek több ismeretlen rendeltetésű kis tégelye van a fürdőszobában mint női párjuknak (arckrémek, szörtelenítő szerek, illatszerek, BB krém..) és a garderobe szekrény nagyobb részét is már az ő cuccaik foglalják el, mivel „nincs egy rongyuk sem” tehát folyton újakat kell vásárolniuk.

Azonban David Beckham „ruhagyuri” stílusa már a múlté, éljenek a favágók (legalábbis a következő divattrend megjelenéséig) !

Advertisement

A favágó persze „díszfavágó” stílus, egy cosmogirl vagy gyíklány nem fog összeállni egy valós erdei fizikai melóssal, akinek izzadtságszaga van, hatalmas hamburgereket töm magába, és egyáltalán, nem pénzügyi tanácsadó a munkaidejében, vagy startupcéges informatikus.

A stílusjegyek röviden összefoglalva: bővebb szárú nadrág, bakancs, hátizsák, kockás ing, vagy laza hosszú ujjú póló, esetleg pulóver, és persze lumberjack (vagyis laza, kiránduláshoz való dzseki). Kötött sapka, most jöttem a hegymászásból kinézet, mint aki éppen vadkempingezett az erdő közepén, maga ejtette vadat evett, amit tábortűzön sütött meg. Valójában az Astoriától érkezik az egyik menő streed-food kajáldából,ahol a „zseniális pasta” olyan, mint ami a sulimenzán szokott lenni gyengébb napokon. Ami a legrosszabb az trendben, hogy borotválatlanság, és szakáll szükséges a teljes outfithez.

Persze, első ránézésre úgy tűnhet, végre lazább, természetesebb, sportosabb férfitípus jött divatba, aki szeret kirándulni, és a pókot is le meri szedni a sarokból, de ne tévesszen meg senkit a látszat, ez egy stílus, semmi más, „szalonfavágó” vagy „fotelfavágó”.

Hiába sugallja, képes lenne túlélni akár két hétig is a vadonban egy szál övében hordott tőrrel, igazából a lumberszex pasi már attól is kiborul, ha zárva van a megszokott gyroszosa, és kétszáz méterrel arrébb kell menni a joghurtos padlizsánért. Semmivel sem természetesebb és életrevalóbb, mint egy normcore férfi, sőt.

Advertisement

Női változata nincs ennek a trendnek, ami megnehezíti a partnerszettek kialakítását. Egy metroszex vagy hipszter partnerhez már kialakult a nők megfelelő ruhatára, de mit vegyünk fel, ha párunk rádöbben, hiba volt a műszaki egyetem informatikus mérnök képzése, és ezentúl szakállasan és kockás ingben szeretne flangálni. Igaz, a nap nagyrészét egy belvárosi irodaház hatodik emeletén kénytelen tölteni a backofficeban, de azért ő lélekben az erdők és a természet gyermeke.

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel! Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

Advertisement

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Ha FB megosztás közben tigrisek vagy vízesés nehezíti az utat, ne add fel, oszd meg bátran!

Advertisement
Advertisement

Share This Story

Get our newsletter