Be kell hogy valljak valamit (m√°r megint):

Szerintem Bak√°cs Tibor egy faszagyerek! R√©g√≥ta ezt gondolom. M√©g a szal√°mis baleset sem rend√≠tett meg, sem a milli√≥szor ism√©telt, pixeles kamerafelv√©tel, ami egy√©bk√©nt ki sem ker√ľlhetett volna, de m√©gis, az az√≥ta faszagyerekesedni pr√≥b√°l√≥ Simicska-sajt√≥birodalom √°ltal.

Nem érdekelt, mert bárkivel megeshet az ilyen.

Volt hogy √©n is a hat√°r√°n voltam, m√°rmint a kajalop√°snak, mert m√°sf√©l hetet k√©sett a fizet√©sem arr√≥l a helyrŇĎl, ahol lesz√°moltam, a m√°sik helyen pedig csak ezut√°n kezdhettem. A taktik√°m az volt egy√©bk√©nt, hogy ezt a m√°sf√©l hetet v√©gigalszom (ilyen katasztrof√°lis hat√°ssal b√≠r a bulv√°r-ismeretterjeszt√©s), ami k√©t-h√°rom napig ment is, de a v√©g√©n m√°r mag√°t√≥l az √©hs√©gtŇĎl lehetetlen√ľlt el az alv√°s. A konyhaszekr√©nyben feltal√°lhat√≥ √∂sszes em√©szthetŇĎ kacatot megettem, a b√ļzadar√°t√≥l a krist√°lycukron √°t a citroml√©ig. Volt hogy ezeket kombin√°lva. Sz√≥val k√©nyszer√ľlhet az ember - fŇĎleg ha rest k√∂lcs√∂nk√©rni/koldulni - ilyen helyzetekbe. Ez√©rt nem √ľltem fel a magas erk√∂lcsi katedr√°r√≥l visszhangz√≥ sz√≥lamoknak, √≠t√©leteknek, √©s ahol besz√©dt√©mak√©nt, cinizmussal √°titatva elŇĎker√ľlt a szal√°miz√°s, el√©g inger√ľlten pr√≥b√°ltam meg v√©delmembe venni ezt a sz√°momra rendk√≠v√ľl √ľd√≠tŇĎ embert/szellemi jelens√©get. El√©gg√© felbaszott a Klubr√°di√≥ akkori d√∂nt√©se is, miszerint felf√ľggesztett√©k, mert nem m√©lt√≥, a klubr√°di√≥ szellemis√©ge (muhaha), meg a t√∂k√∂m tudja; MEGA-t√∂k√∂mtudja.

Advertisement

Tudom, a felvezet√©s picit olyanra siker√ľlt, mintha elŇĎk√©sz√≠ten√©m vele a DE-vel startol√≥, sokkal hosszabb bekezd√©semet. Nos, ebben ne rem√©nykedjetek!

Nincsen DE! Ez az orsz√°g m√°sb√≥l sem √°ll ki, csak szarkeneget√©sbŇĎl. - DE, de, de, de, de...

Advertisement

Nem apr√≥zzuk el, a Konc egy√©bk√©nt sem szarozott soha, tudja ezt h√°rom √©s egyhatod tucat olvas√≥t√°borunk is. Volt itt m√°r norv√©g, h√©t√≥r√°s vas√ļti p√°lyavide√≥-n√©z√©s, diszn√≥√∂l√©ses-vide√≥maraton, Monarchia-b√©li mŇĪbr√°nermustra √©s maszturb√°ci√≥s tan√°csad√°s, vagy besz√°mol√≥ a hat√°rr√≥l, ahol is csal√°dj√°val egy√ľtt t√ļr√°z√≥ szerzŇĎt√°rsamat asszonyostul √©s gyerekest√ľl migr√°nsnak n√©zt√©k!

Most Honthy √©s Hanna f√©lmaratont fogok teljes√≠teni. V√©gighallgatom √ļjra a m√°rcius 4-ei ad√°st(az √©lŇĎ mŇĪsort is hallgattam, b√°r huzatosan, fel-felkelve, pis√°lva, dolgozva, elm√©l√°zva) √©s kijegyzetelem a l√©nyeget.

Advertisement

Ugyanis:

A Tilos r√°di√≥ kurat√≥riuma √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy felf√ľggesztik a r√©g√≥ta fut√≥ Honthy √©s Hanna c√≠mŇĪ besz√©lgetŇĎs mŇĪsort √©s az √∂sszes munkat√°rs√°nak mŇĪsork√©sz√≠t√©si jogosults√°g√°t a r√°di√≥ alap√©rt√©keivel ellent√©tes megnyilv√°nul√°sok miatt.

Advertisement

A mŇĪsor legut√≥bbi, m√°rcius 4-i ad√°sa verte ki a biztos√≠t√©kot a Tilos r√°di√≥ kurat√≥rium√°n√°l, elŇĎsz√∂r egy kontextusb√≥l kiv√°gott hangfelv√©tel keringett az interneten, amiben Bak√°cs Tibor mŇĪsorvezetŇĎ Orb√°n Viktor cig√°ny sz√°rmaz√°s√°r√≥l besz√©l.

De az eg√©sz mŇĪsort meghallgatva vannak m√°s pontok is, amik probl√©m√°sak lehettek a r√°di√≥nak: sz√≥ba ker√ľlt p√©ld√°ul a mŇĪsorb√≥l 2015 szeptember√©ben t√°vozott Gerl√≥czy Ferenc zsid√≥s√°ga, ami miatt a volt munkat√°rs be is telefon√°lt az √©lŇĎ ad√°sba. Gerl√≥czy a mŇĪsor Facebook-oldal√°n is k√∂zz√©tett errŇĎl egy nyilatkozatot:

Advertisement

Gerl√≥czy: A mai ad√°st meghallgatva nem tudom el√©gg√© hangs√ļlyozni: SEMMI K√ĖZ√ĖM A HONTHY √ČS HANN√ĀHOZ, HELYESEN TETTEM, HOGY A MŇįSORB√ďL tavaly ŇĎsszel KIL√ČPTEM. Abszurdum, hogy olyan helyzetbe ker√ľl√∂k, hogy m√©g azt is hangs√ļlyoznom kell, hogy soha nem zsid√≥ztam. M√©lys√©gesen fel vagyok h√°borodva, hogy Bak√°cs Tibor SettenkedŇĎ a r√°di√≥ nyilv√°noss√°ga elŇĎtt t√∂bb ember √©lett√∂rt√©net√©t √∂sszekeveri, √©s akk√©nt is pontatlanul √©s k√©retlen√ľl t√°lalja, azok t√°voll√©t√©ben, azt sem tudva, kivel kever √∂ssze. Nagyon finom voltam.

gerlo

/Index /

on air

Hallgatónapló majd véleményposzt következik:

L√°jtos kis muzsik√°val indulunk, seprŇĪdobverŇĎ, ny√ļl√≥s, sejtelmes muzsika. Ha valaha dokufilmet forgatn√©k a fiatalkor√ļak b√∂rt√∂n√©rŇĎl, ilyen zen√©t v√°lasztan√©k hozz√°!

Advertisement

A 13. perctŇĎl stoppol√≥s zene a hetvenes √©vekbŇĎl.

15. perc... Kellemes hang√ļ l√°ny bek√∂sz√∂n... K√©s√©s van... valaki k√©sik...

Advertisement

0:17:30 Ibra √©s Benji bejelentkezett. Bak√°cs a k√©sŇĎ. A 2. √≥r√°ban Juh√°sz P√©ter lesz a vend√©g, lehet majd tŇĎle k√©rdezni.

0:18:10 Hírek Ibra és Benji tolmácsolásában (Orbán-hírek).

0:20:30 Ny√ļl√≥s zene, nagybŇĎgŇĎ. Filmzen√©s.

0:24:30 Benji filmhetes besz√°mol√≥ja. Egy p√≥diumbesz√©lget√©srŇĎl mes√©l, amelyen R√∂hrig G√©za is r√©szt vett. Szerinte nem voltak n√≠v√≥s k√©rd√©sek, nem √©rtek fel azok a film t√©m√°j√°hoz √©s szellemis√©g√©hez. Ink√°bb a film sikere ihlette ezeket a k√©rd√©seket - mondja Benji -. Amikor azt√°n ŇĎ k√©rdezhetett, arra volt k√≠v√°ncsi (ez egy negyed√≥r√°s k√©rd√©s volt √°ll√≠t√≥lag), hogy a Saul fia Magyarorsz√°gon milyen szerepet t√∂lt be? Vajon felhaszn√°lj√°k-e politikai c√©lra, a sajt√≥√©rdeklŇĎd√©s mennyire megy m√©lyre, vagy trend vagy brand-√©p√≠t√©si sz√°nd√©k √©rhetŇĎ-e csak benne tetten, ami R√∂hrig G√©z√°t √©s Nemes Jeles L√°szl√≥t illeti? Benji szerint ugyanis ez volt lem√©rhetŇĎ t√∂bb k√©rd√©sben is, r√°ad√°sul meghat√°roz√≥ m√©diumok r√©sz√©rŇĎl. R√∂hrig megk√∂sz√∂nte a k√©rd√©s√©t, √©s j√≥l l√°that√≥an megrend√ľlt att√≥l, hogy egy kev√©sb√© szokv√°nyos k√©rd√©st tettek fel neki (a besz√©lget√©s fent van a filmhet.hu-n). A Felv√©telen √ļgy tŇĪnik, mintha Benji ‚Äúfigyelmeztetn√©‚ÄĚ R√∂hriget erre.

Advertisement

Megk√©rdezt√©k R√∂hriget, hogy mikor rendez filmet? R√∂hrig h√°r√≠tott, azt mondta hogy nem neki val√≥ rendez√©s. A producer azt mondta, hogyha R√∂hrig rendezni akarna, ŇĎk biztos√≠tan√°k a p√©nzt. Benjinek ez nem igaz√°n tetszett. A p√≥diumbesz√©lget√©s ut√°n tudott m√©g besz√©lni p√°r sz√≥t R√∂hriggel, √©s amit a sz√≠n√©sz akkor - miut√°n m√©g egyszer megk√∂sz√∂nte a k√©rd√©s√©t - mondott, megnyugtatta Benjit. T√∂bben is megdics√©rt√©k a Tilos mŇĪsorvezetŇĎj√©nek k√©rd√©s√©t, annak a szokv√°nyost√≥l elt√©rŇĎ mivolta miatt. R√∂hrig a besz√©lget√©s v√©g√©n meg√∂lelte Benjit, ami a Tilos mŇĪsorvezetŇĎje szerint ‚Äúnagyon sok embernek nem tetszett‚ÄĚ.

Advertisement

Benji ezut√°n picit ‚ÄúelŇĎreszaladt‚ÄĚ, fiatal filmk√©sz√≠tŇĎk√©nt arr√≥l besz√©lt egy filmalapos fick√≥val, hogy a film l√©nyege elsŇĎsorban az, hogy hat√°st gyakoroljon, hogy emberek szeml√©let√©n v√°ltoztasson. Ez√©rt nem a siker mozgatja elsŇĎsorban, √©s ha most kapna egy Oscar-d√≠jat, azt nem venn√© √°t.

Ezut√°n √∂sszek√ľl√∂nb√∂ztek (m√°rmint benji √©s a filmalapos/filmiparos cs√°v√≥), aminek a v√©ge azt√°n az lett, hogy felmondott a filmh√©t alkalmazottjak√©nt, nem konfer√°l t√∂bbet a rendezv√©nyen. A 24.hu helysz√≠ni besz√°mol√≥j√°ban, az im√©nt eml√≠tett, R√∂hrignek feltett k√©rd√©se miatt provok√°tornak nevezt√©k Benji mŇĪsorvezetŇĎt, amin j√≥t der√ľltek koll√©g√°j√°val. Benji a sztoriz√°s-sort azzal a gondolattal z√°rja, hogy amit Nemes Jeles hangoztat a filmj√©rŇĎl, helyt√°ll√≥.

Advertisement

Ibra hozz√°teszi, hogy Magyarorsz√°gon a holokauszttal val√≥ szemben√©z√©s m√©g nem t√∂rt√©nt meg, ennek f√©ny√©ben az, hogy a minisztereln√∂k ‚Äú√≥ri√°si magyar sikernek‚ÄĚ nevezte a Saul Oscar-d√≠j√°t, nem teljesen kerek. Ibra szerint a holokauszt-eml√©kezet elb√≠rna m√©g t√∂bb hasonl√≥ filmet is Magyarorsz√°gon (√©ppen a kibesz√©letlens√©g miatt), Benji szerint a Saul ut√°n m√°r sok √ļjat nem lehet elmondani a t√©m√°r√≥l.

Benji √ļjra lesz√∂gezi, hogyha ##b√°rhonnan kir√ļgn√°k##, ezt a felv√©telt - m√°rmint amit a filmiparral kapcsolatban elmondott - fel szeretn√© haszn√°lni annak a bizony√≠t√°s√°ra, hogy ŇĎ nem a komplett filmipart t√°madta, csak szerette volna tiszt√°ba tenni azt, hogy szerinte a filmek elsŇĎsorban ‚Äúp√©nzbŇĎl k√©sz√ľlnek, √©s mŇĪv√©szetbŇĎl‚ÄĚ.Ňź csup√°n arra c√©lzott amikor R√∂hrignek feltette a k√©rd√©s√©t, hogy vigy√°znia kell hogy milyen ajt√≥n megy be, mert a nagy siker miatt gyakorlatilag minden opci√≥ el√©rhetŇĎ most a sz√°m√°ra.

A pódiumbeszélgetés összevágott anyaga:

0:36:20 -3 m√°sodperces hanghiba (csend)

Benji √ļjra kit√©r a p√≥diumbesz√©lget√©sen feltett bulv√°rosabb k√©rd√©sekre.

InnetŇĎl Benji √≥d√°ba kezd a filmrŇĎl, Ibra n√©ha belek√©rdez, reflekt√°l.

0:41:25 Zene.

0:45:00 Mintha Alien-ny√°lk√°b√≥l t√∂rne elŇĎ (verb√°lis hangeffekt), bejelentkezik Bak√°cs. - Megj√∂ttem.

Advertisement

10 m√°sodperc sem telik bele, m√°r rezegteti is a l√©cet: Kif√ļjja az orr√°t!

Bak√°cs felid√©zi a Gyurcs√°ny sajt√≥t√°j√©koztat√≥t meghekkelŇĎ Tomcatet, aki miut√°n sz√≥t kapott, megk√©rdezte a volt minisztereln√∂k√∂t, hogy mi√©rt hazudik? hazugs√°g: 100 ezer ukr√°n menek√ľlt korm√°nyzati f√ľllent√©se a napokban. Nem a politikus hazugs√°ga az √©rdekes √∂nmag√°ban - fejtegeti Bak√°cs -, hanem az, hogy mi√©rt fogadja el a hazugs√°got a n√©p az egyiktŇĎl, √©s mi√©rt k√©ptelen erre a m√°sik eset√©ben.

Advertisement

Ibra felid√©zi Orb√°n 2010-es megv√°laszt√°sa ut√°ni bel√©pŇĎj√©t, miszerint: ‚Äúne azt figyelj√©k hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek‚ÄĚ.

Mit nem fogadtak el az emberek Gyurcs√°nyn√°l, √©s mit fogadnak el Orb√°nn√°l - tette fel a k√©rd√©st Bak√°cs. Szerinte L√°z√°r J√°nos a ‚Äúlegtehets√©gesebb mosakod√≥k‚ÄĚ k√∂z√© tartozik, ami a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ korm√°nyzati hazugs√°g meg- illetve kimagyar√°z√°st illeti.

Advertisement

0:49:00 betelefon√°l√≥ (nem mutatkozik be): Felteszi a k√©rd√©st, hogy nem az √ļjonnan √°llampolg√°rs√°got kap√≥ k√°rp√°taljaiakra √©rtik a 100 ezer ‚Äúukr√°nt‚ÄĚ?

Advertisement

Bak√°cs megjegyzi, hogy Ukrajn√°ban jogilag nem olyan sima √ľgy a kettŇĎs √°llampolg√°rs√°g(az oroszok miatt). A hazugs√°g leleplezŇĎd√©s√©nek az √©rtelmetlens√©g√©re terelŇĎdik a sz√≥. A t√°rsadalom ingerk√ľsz√∂be ma m√°r mindent elb√≠r. FelvetŇĎdik, hogy ez t√≠z √©ve mi√©rt lehetett m√°sk√©pp? Benji szerint a sok hazugs√°gba belef√°sulnak az emberek.

Ibra szerint a k√∂vetkezm√©nyn√©lk√ľlis√©g (a teljes magyar politikai elit vonatkoz√°s√°ban) okozza azt, hogy az embereket m√°r nem √©rdekli a hazugs√°g.

Advertisement

Benji sz√≥ba hozza a tan√°rt√ľntet√©st, c√°folatak√©nt annak, hogy teljesen elf√°sultunk volna - nagyon nagy g√≥l lehet!!! - mondja. Ibra szerint viszont ott is volt egy nagy hazugs√°ga Orb√°nnak, miszerint a tiltakoz√°st k√∂vetŇĎen, √ļjs√°g√≠r√≥i k√©rd√©sre v√°laszolva √ļgy √°ll√≠totta be a tan√°rok tiltakoz√°s√°t, mintha az csak a b√©rekrŇĎl sz√≥lna. Szerinte g√°z, hogy ezt annyira nem kapta fel a sajt√≥.

Bak√°cs kapcsol√≥d√≥ felvet√©s√©re Ibra √ļgy reag√°l, hogy a Fidesz √°lland√≥an valami kommunik√°ci√≥s manŇĎverben van, ‚Äúmindig napirenden tart valami gumicsontot‚ÄĚ.

Advertisement

√öj k√©rd√©s vetŇĎdik fel (Bak√°cs): Vajon sz√°m√≠t-e, hogy Habony √°ll-e a korm√°nyzati kommunik√°ci√≥ m√∂g√∂tt, vagy sem?

Goebbelsnél tartunk:

Benji hozakodott elŇĎ vele egy√©bk√©nt, az ingerk√ľsz√∂b manipulat√≠v emel√©se kapcs√°n.

Advertisement

Bakács szerint a németek a mai napig nem tudnak választ adni arra, hogy hogyan szopták be annak idején Goebbelst.

Advertisement

Sok a p√°rhuzam - mondja Bak√°cs - de szerinte nem fasiz√°l√≥dik a Fidesz. Ibra szerint viszont indirekt m√≥don, a sorok k√∂z√∂tt ez a helyzet. Akkor viszont ink√°bb kommunista, mondja Bak√°cs: ha mag√°ntulajdon szents√©ge felŇĎl k√∂zel√≠t√ľnk, akkor kijelenthetj√ľk, hogy ropog Magyarorsz√°gon a mag√°ntulajdon fogalma. Ibr√°nak errŇĎl az √°llami kisaj√°t√≠t√°sokat szab√°lyoz√≥, a m√°sodik Orb√°n-korm√°ny idej√©n meghozott t√∂rv√©ny jut esz√©be.

Benji √©s Ibra sz√≥ba hozt√°k az antiszemita politikusoknak √°ll√≠tott szobrokat, ami m√©giscsak a sz√©ljobb fel√© billenti a m√©rleget. Erre Bak√°cs azt mondja, hogy Boross P√©tert (aki ott volt a leg√ļjabb ilyen meghi√ļsult szoboravat√°si k√≠s√©rlet√©n√©l is)nem kevern√© √∂ssze Orb√°n Viktorral, az√©rt nem, mert Boross P√©ter ‚Äúh√≥bagoly b√°csiban‚ÄĚ √©rez n√©mi fasisztoid jelleget. Rossz √©rz√©s ap√°m egyik bar√°tj√°r√≥l √≠gy besz√©lni, teszi hozz√°.

Advertisement

0:57:00 Itt j√∂n az elsŇĎ omin√≥zus mondat:

Viszont az Orb√°nn√°l - tal√°n az√©rt mert cig√°ny -, √©rzem azt, hogy a zsid√≥k ir√°nti elk√∂telezetts√©ge az valahogy magasabb fok√ļ, mint Boross P√©tern√©l.

A t√∂bbiek n√©mi zavarts√°ggal reag√°lnak, Bak√°cs a gondolatmenetet folytatn√°, amit √ļgy kezd, hogy ‚Äúkis vid√©ki cig√°ny...‚ÄĚde a t√∂bbek r√©szben egym√°s szav√°ba v√°gva, elpo√©nkodva, r√©szben zavarukban pr√≥b√°lj√°k oldani a kijelent√©s keltette feszk√≥t (ez az okfejt√©s egy√©bk√©nt m√°r belel√≥gott a zen√©re sz√°nt idŇĎs√°vba). Valaki finoman, viccelŇĎdve belemondja a mikrofonba hogy ‚Äúelhat√°rol√≥dom‚ÄĚ. Bak√°cs n√©mi felindults√°ggal de nem haraggal sz√≥v√° teszi, hogy ezt a gondolatmenetet f√©lbeszak√≠t√°s n√©lk√ľl szerette volna elmondani.

Advertisement

Miut√°n kicsit lecsillapodik az interferencia, Bak√°cs megeml√≠ti, hogy a MAZSIHISZ volt vezetŇĎj√©t Orb√°n megtette tan√°csad√≥j√°v√°, √©s hogy bizonyos, a zsid√≥s√°got √©rintŇĎ k√©rd√©sekben sokszor h√°tra szokott l√©pni, ha megk√≠v√°nta a helyzet. A kellemes hang√ļ h√∂lgy mŇĪsorvezetŇĎ megk√©rdezi Bak√°csot, hogy mit akart kihozni ebbŇĎl az eg√©szbŇĎl?

Bak√°cs erre azt v√°laszolja:

Azt, hogy Orb√°n nem antiszemita.

Advertisement

Ibra szerint szem√©ly szerint Orb√°n hi√°ba nem antiszemita, ha int√©zked√©seivel, mondanival√≥j√°val, nyilatkozataival, eml√©kezetpolitik√°j√°val az antiszemita √©rz√ľletet stimul√°lja. P√©ldak√©nt hozza fel Gy√∂ngy√∂si M√°rton list√°z√≥s parlamenti megnyilv√°nul√°s√°t, amitŇĎl sem a h√°zeln√∂k, sem a minisztereln√∂k nem hat√°rol√≥dott el. Bak√°cs erre azzal √©rvelt, hogy ez a Jobbik kezdem√©nyez√©se volt, teh√°t nem biztos hogy el kellett volna hat√°rol√≥dniuk. Ibra ezt k√∂vetŇĎen sem v√°ltoztat az √°ll√°spontj√°n. Tov√°bb vezetve a sz√°lat kit√©r az elm√ļlt √©vek antiszemita ind√≠ttat√°s√ļ zaklat√°saira, zsid√≥ kegyhelyek ellen elk√∂vetett rong√°l√°sokra. Szerinte Orb√°n kommunik√°ci√≥j√°ba k√≥dolva van a zsid√≥ellenes √©rzelmekre val√≥ j√°tszadoz√°s. Bak√°cs ezzel nem √©rt egyet.

0:59:20 Zene. Valami punk.

Advertisement

K√©t √©s f√©l per ut√°n valami cs√ļny√°n bealv√≥s (mi ez, tal√°n klarin√©t?)muzsik√°ra v√°ltunk.

1:06:45 Bekategoriz√°lhatatlan zene valami nagyon √°zsiai nŇĎi √©nekkel. A refr√©nt m√°r f√©rfi √©nekli, nem rossz zene ez bakker!

Advertisement

1:14:45 Bak√°cs hangj√°t keverik a zene f√∂l√©... √Čppen arr√≥l besz√©l, hogy a korm√°ny pr√≥b√°l j√≥ kapcsolatokat kialak√≠tani Izraellel, de ennek ellen√©re annyira antiszemita √©s Izrael-ellenes a magyar t√°rsadalom, hogy a korm√°ny elszenvedi ezeket a hat√°sokat a korm√°nyz√°sban. Ibra elsŇĎdleges √©s m√°sodlagos korm√°nykommunik√°ci√≥r√≥l besz√©l. Megism√©tli a kor√°bban elmondottakat, m√°s szavakkal √©s p√©ld√°kkal. Bak√°cs el√∂lj√°r√≥ban megjegyzi, hogy sz√∂rnyŇĪ hogy Orb√°nt kell v√©denie, de m√©gsem lehet nem k√ľl√∂nbs√©get tenni egy adott ideol√≥gia jelenkori magyar ki√∂tlŇĎje, √©s az azzal szemben nem kellŇĎk√©ppen hat√°rozott vezetŇĎ k√∂z√∂tt. Ibra tov√°bb m√©ly√≠ti √°ll√≠t√°s√°t azzal, hogy valahol az is antiszemita, aki szemet huny az antiszemitizmus felett.

Advertisement

Bak√°cs abban √©ri tetten az Ibra √°ltal felv√°zolt korm√°nykommunik√°ci√≥s tr√ľkk√∂z√©st, ahogy a korm√°ny a baloldal migr√°ci√≥-politik√°j√°t magyar√°zza. Bak√°cs szerint p√©ld√°ul az az √°ll√≠t√°s, hogy a baloldal meg akarja v√°ltoztatni a betelep√≠t√©sekkel az etnikai ar√°nyokat, az ok √©s az okozat felcser√©l√©se. Ugyanis nem az etnikai √∂sszet√©telt megkavar√≥ ‚Äúbaloldali sz√°nd√©k‚ÄĚ l√©tezett elŇĎbb, hanem a menek√ľltv√°ls√°g, amelynek val√≥ban lehet az egyik k√∂vetkezm√©nye a nemzetek etnikai √∂sszet√©tel√©nek megv√°ltoz√°sa.

Betelefon√°l√≥ (Ligeti Gy. mŇĪsorvezetŇĎ/(tal√°n)szerkesztŇĎ):

Advertisement

Igazat ad Ibr√°nak. Szerinte m√°r az is vissz√°s hogy a korm√°ny elsŇĎsorban a zsid√≥ vall√°si vezetŇĎk√∂n kereszt√ľl demonstr√°lja j√≥ viszony√°t a magyar zsid√≥ k√∂z√∂ss√©ggel. Ugyanis a zsid√≥s√°g √©s a vall√°sos zsid√≥ k√∂zeg k√∂zt nem lehet egyenlŇĎs√©gjelet tenni. Ligeti szerint az oszd meg √©s uralkodj elve √©rv√©nyes√ľl Orb√°n√©k politik√°j√°ban. Min√©l t√∂bb visz√°lyt sz√≠t a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°rsadalmi csoportok k√∂z√∂tt (vagy ak√°r a Tilos r√°di√≥n bel√ľl/???/), ann√°l biztosabban uralja az √∂sszt√°rsadalmat. Megeml√≠ti a k√≥dolt zsid√≥z√°st (Soros-civilek-kapitalizmus-tŇĎke- Tel-Aviv - New York-tengely stb). Ez a k√≥dolt besz√©d 150 √©ve ismert, √©s legnagyobb baj vele az, hogy tetten √©rhetetlen. Elk√∂sz√∂n√©s elŇĎtt m√©g Kifejezi szolidarit√°s√°t a mŇĪsorral(???).

Kider√ľl hogy Juh√°sz nem j√∂n. Bak√°cs a betelefon√°l√≥ k√©rd√©s√©re azt mondja: ‚Äú√©n mondtam le‚ÄĚ. Ligeti jelzi, hogy miut√°n megh√≠vt√°k a Juh√°szt tudta meg, hogy a Tilos r√°di√≥ban van egy olyan vez√©relv, miszerint nem h√≠vnak meg p√°rtpolitikust (?)

Advertisement

Talán nem a legcivilizáltabb hangnemben volt ez közölve, de az indulat néha elragadtatja az embereket - mondta Ligeti.

Lojalit√°s√°r√≥l biztos√≠tja a Tilos r√°di√≥t √©s a mŇĪsort, a Tilos szab√°lyalkot√°si gyakorlat√°val kapcsolatban pedig visszafogottan megjegyzi, hogy abba minden a r√°di√≥n√°l dolgoz√≥ munkat√°rsat be kellene vonni.

Advertisement

Erre Bakács félig viccesen megjegyzi:

√ögy tŇĪnik hogy a policy csak r√°nk √©rv√©nyes!

Megeml√≠t egy kor√°bbi esetet, amikor egy m√°sik, √°ltala megnevezni nem k√≠v√°nt Tilos-mŇĪsor beh√≠vta Gyurcs√°nyt. Ligeti √≥vatosan kiigaz√≠t, egyr√©szt felh√≠vja a figyelmet az √∂ncenz√ļr√°ra, mint nem kifejezetten pozit√≠v, de egyre ink√°bb terjedŇĎ jelens√©gre, √©s Bak√°csnak c√≠mezve azt mondja hogy ne hozzanak fel ebben a k√©rd√©sben m√°s mŇĪsorokat, mert az tov√°bb rombolhatja az egys√©get. M√©g egyszer megeml√≠ti a k√∂z√∂s szab√°lyalkot√°s fontoss√°g√°t, mire Ibra udvariasan megk√©ri hogy v√°ltsanak t√©m√°t. Ligeti valamif√©le megosztotts√°gra utal(?), Bak√°cs az orsz√°gra vonatkoztatja az elmondottakat. Ligeti elk√∂sz√∂n, a mŇĪsorvezetŇĎk jobbul√°st k√≠v√°nnak neki (beteg).

Advertisement

Nyilván könnyen beszélek mert gój vagyok - folytatja a burkolt antiszemitizmusra vonatkozó eszmecserét Bakács. A rassz nem választás, teszi hozzá.

‚Äú- A Gerl√≥val ezen vesztem √∂ssze‚ÄĚ

- mondja, de hirtelen t√©m√°t v√°lt, √©s a Z√∂ld herceg c√≠mŇĪ dokumentumfilmet kezd el aj√°nlani, ami egy legend√°s Hamasz-alap√≠t√≥ Moszad √°ltal beszervezett fi√°r√≥l sz√≥l. A sr√°c 10 √©vig k√©mkedett az izraeli k√©mszervezetnek. Bak√°cs ismerteti a film tartalm√°t, ami egyszer csak spoilerez√©sbe csap √°t, ez der√ľlts√©get is kelt a st√ļdi√≥ban. Elmes√©li, hogy a 10 √©vig Moszad-√ľgyn√∂k palesztin kereszt√©ny lesz. Bak√°cs szerint a kereszt√©ny k√∂z√∂ss√©g nem fogadja j√≥l, amikor a sr√°c r√©szletesen elmes√©li nekik a m√ļltj√°t.

Advertisement

‚ÄúNincs rosszabb a kereszt√©ny k√∂z√∂ss√©gekn√©l. Ezt mint kereszt√©ny mondom.‚ÄĚ

Becsatlakozik a besz√©lget√©sbe mŇĪsorvezetŇĎ h√∂lgy, √©s f√©lig sv√°b gy√∂kereirŇĎl besz√©l, illetve arr√≥l, hogy az antiszemitizmus nem √°llt t√°vol egyes csal√°dtagokt√≥l. Megeml√≠ti azt is, hogy a m√°sik √°gon lov√°ri cig√°nyok a felmenŇĎi.

Advertisement

Benji (ezt a tört mondatból nem lehet pontosan értelmezni) a a család által sulykolt zsidó identitás(áról) beszél.

Újabb ominózus rész Bakácstól:

Nem ismered a Gerl√≥czy t√∂rt√©net√©t? Elmes√©ljem? Tizenk√©t √©ves kor√°ig nem tudta hogy zsid√≥. Az iskol√°ban mindig sz√≠tt√°k a zsid√≥kat, Gerl√≥czy is zsid√≥zott, - hogy lehet ilyen h√ľlye a Gerl√≥, hogy nem j√∂n r√°, ilyen n√©vvel - mire az apja mondta, hogy na akkor most √°llj a t√ľk√∂r el√©, √©s most mond! Na √≠gy tudta meg a gyerek, hogy ŇĎ zsid√≥. A k√°d√°ri √©r√°ban a zsid√≥k nagyon sok√°ig eltitkolt√°k zsid√≥ sz√°rmaz√°sukat.

Ibra veszi át a szót. Kevert családból származik, amiben szintén van zsidó vér.

Advertisement

Betelefon√°l√≥ (Gerl√≥czy): Gerl√≥ vagyok, √©s kik√©rem magamnak hogy √∂ssze-vissza besz√©lj r√≥lam. Abszol√ļt stimmel amit mondt√°l. Az volt a konfliktus k√∂z√∂tt√ľnk, hogy te √°llad√≥an‚ÄĚdr√°ga, meg kedves zsid√≥ bar√°tom‚ÄĚ, na √≠gy titul√°lt√°l engem, holott nem mondtam neked hogy √©n zsid√≥ vagyok! Nem mondtam azt sem, hogy nem vagyok az, √©s azt sem hogy az vagyok. √Čs se a tizenk√©t √©ves kor, se a t√ľk√∂r, semmi nem stimmel. √Ėssze-vissza besz√©lsz! Az√©rt nem vagyok a Honthy √©s Hann√°ban, mert nem tudom elviselni azt a k√°oszt, ami a te fejedben uralkodik! Cs√°!- Gerl√≥czy leteszi a telefont.

Bakács: Kár hogy letetted a telefont, mert megkérdeztem volna, hogy akkor honnan ismerem én ezt a történetet...


Ibrának: Azért érdekeljen hogy honnan ismerem ezt a történetet... Hát a Gerlótól...

A drága zsidó barátomban mi a bántó?
Betelefon√°l√≥ (Gerl√≥czy): Hal√≥! Term√©szetesen tŇĎlem halottad, csak mindent t√∂k√©letesen m√°sk√©nt mondasz, soha nem stimmel semmi, amit mondasz(...) Nem √©rted meg, hogy nincs kedvem arr√≥l besz√©lni, az √©n csal√°dom zsid√≥ identit√°s√°hoz val√≥ viszony√°r√≥l, az a TE probl√©m√°d hogy ezzel foglalkozol, ahelyett hogy saj√°t magadr√≥l besz√©ln√©l, vagy mittudom√©n. Mi√©rt j√∂n elŇĎ mindig a Gerl√≥ zsid√≥s√°ga? Mi√©rt akarod, hogy legyen egy zsid√≥, akivel szemben te kurv√°ra filoszemita akarsz lenni?
Bak√°cs: Akivel szemben???(...) Szerintem most mes√©ltem el ezt a t√∂rt√©netet elŇĎsz√∂r, amit tŇĎled hallottam.
Gerl√≥czy: Igen de mi√©rt most, mi√©rt olyankor mes√©led, amikor nem vagyok ott? √Čs mi√©rt te mondod(...)?

MŇĪsorvezetŇĎ h√∂lgy: Ez nem t√°mad√°s volt ellened(...)

Gerl√≥czy:Csin√°ld(...) Besz√©lj r√≥lam ezent√ļl is, mondj el mindennek, aminek csak akarsz, hozz√°d k√©pest zsid√≥ vagyok, az fix!

(Itt nehezen rekonstru√°lhat√≥ r√©sz j√∂n :DDD, Kurv√°ra nem volt t√ľrelmem le√≠rni... Nagyj√°b√≥l annak a folytat√°sa, ami eddig volt; On air linken hallgathat√≥, 1:30:00-t√≥l)

Advertisement

Zene (Bakács hangja még picit behallatszik: Lehet hogy tizenhárom évesen...)

XDDD

Indusztriális zeneféleség...

Advertisement

Azt√°n valami Jazzanova-szerŇĪ mix.

Advertisement

1:46:00 Zsid√≥k ut√°n Matolcsy, k√∂sz√∂n be a zene ut√°n Bak√°cs. A jegybank k√∂r√ľli k√∂zp√©nzjellegveszt√©st j√°rj√°k k√∂rbe √©ppen. Ibra ismerteti a t√©ny√°ll√°st.

Van ellenz√©k nincs ellenz√©k dilemma. √úzenj√ľnk hadat az ellenz√©knek, mondja Bak√°cs. Nem lehet, hogy megv√°s√°rolt√°k ŇĎket? Nincs ellenz√©k, aktivist√°k vannak, mondja Benji. A civilek vett√©k √°t az ellenz√©k szerep√©t. Bak√°cs gyeng√©nek tartja az MSZP reakci√≥j√°t a v√°laszt√°si hivataln√°l t√∂rt√©ntekre (konkr√©tan T√≥bi√°s reakci√≥ival).

Advertisement

Betelefon√°l√≥ (n√©vtelen): Szerinte m√ļltidŇĎben kell besz√©lni ma m√°r a demokr√°ci√°r√≥l. Bak√°cs √©s Ibra szerint az LMP (p√©ld√°ul)nem tesz meg mindent az√©rt, hogy a regn√°l√≥ hatalmat megbuktassa.

√öjabb betelefon√°l√≥ (H. P√©ter): Szerinte furcsa volt a Nyak√≥-f√©le teszetoszas√°g az NVI-n√©l. ErdŇĎsin√© k√©rd√©s√©re terelŇĎdik a sz√≥.

Advertisement

Bak√°cs az MSZP √©s a Fidesz k√∂z√∂s mutyijait hozza fel. Ilyen szerinte p√©ld√°ul a parkol√°s. Ek√∂r√ľl forognak a gondolatok.

Ibra: Higgyétek el, valami történni fog!

Bakács: Szeretkezzetek, imádkozzatok, olvassatok könyveket!

Na vége van. Sziasztok!

Zene.............

****************************************************

Vélemény

Joggal mer√ľlhet fel a k√©rd√©s, hogy mi√©rt √≠rtam le ezt az eg√©szet :DD? Idem√°solni egy linket mennyivel egyszerŇĪbb, r√°ad√°sul a sz√∂veg jegyzet jellegŇĪ, √∂sszevon, t√∂m√∂r√≠t, egyszerŇĪs√≠t a legt√∂bb esetben. Az omin√≥zus, a mŇĪsor felf√ľggeszt√©se szempontj√°b√≥l (felt√©telez√©sem szerint) fontosabb momentumokat megpr√≥b√°ltam az√©rt sz√∂veg-hŇĪen id√©zni.

Advertisement

Azzal is tiszt√°ban vagyok, hogy ezt a posztot nagyon kevesen fogj√°k v√©gigolvasni. √Ātfutni sem fogj√°k sokan. M√©gis, fontosnak tartottam ezt √≠gy, ebben a form√°ban √∂sszehozni.

Azt sem √°rt lesz√∂gezni, hogy a mŇĪsork√©sz√≠tŇĎket nem ismerem, Szem√©lyesen a Bak√°csot sem, a t√∂bbieknek m√©g csak a nev√©t sem tudom. Sz√≥val havers√°g abszol√ļt kiz√°rva.

Advertisement

Neh√©z √ļgy v√©lem√©nyt nyilv√°n√≠tani egy mŇĪsorral, illetve a mŇĪsor szolg√°ltat√≥j√°val kapcsolatban, hogy az ember nem ismeri a belsŇĎ viszonyokat, nincs tiszt√°ban a mŇĪsorok k√©sz√≠t√©s√©n√©l figyelembe vett vagy nem vett ir√°nyelvekkel, √©s h√°t - k√∂z√∂ss√©grŇĎl besz√©l√ľnk ugye - a h√°tt√©rben h√ļz√≥d√≥ ellent√©tekkel. M√©g az is lehet hogy csak egy kurva nagy bl√∂ff az eg√©sz. Adn√° az √©g!

A mŇĪsorban, fŇĎleg Ligeti Gy√∂rgy betelefon√°l√°sakor felmer√ľltek bizonyos ir√°nyelvek, amelyeket a mŇĪsork√©sz√≠tŇĎk nem vettek figyelembe, amikor Juh√°sz P√©tert beh√≠vt√°k a st√ļdi√≥ba. EbbŇĎl egyr√©szt azt k√∂vetkezteti ki az ember, hogy egy√©b ir√°nyelveknek is l√©tezni√ľk kell, m√°sr√©szt hogy ilyen, lefektetett ir√°nyelvek megs√©rt√©se miatt jegelt√©k a Honthy √©s Hanna c√≠mŇĪ mŇĪsort.

Advertisement

Azonban itt nem teljesen ez a helyzet.

Csabai G√°bor, a Tilos r√°di√≥ √ľgyvezetŇĎje azt mondta az Indexnek, hogy a Honthy √©s Hanna, illetve az ott elhangzottak hangneme ‚Äěegyre t√∂bbsz√∂r haladta meg azt, amit mi vallunk‚ÄĚ

Advertisement

b√°r hozz√°tette, hogy a Tilosban soha nem defini√°lt√°k t√ļls√°gosan azokat az ir√°nyokat, amik ment√©n mŇĪk√∂dnek.

Csabai szerint most lesz egy hossz√ļ besz√©lget√©s az √©rintettekkel, √©s a v√©gsŇĎ d√∂nt√©s azut√°n fog megsz√ľletni.

Advertisement

A Tilos r√°di√≥ra mindeddig √ļgy tekintettem, mint a szabad v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°s, a sajt√≥szabads√°g egyik utols√≥ magyar b√°sty√°j√°ra.

A szabad v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°sba szerintem az is beletartozik, hogy az ember szabadon mondhasson h√ľlyes√©geket is ak√°r, ha √ļgy tartja kedve. Persze nyilv√°n vannak bizonyos hat√°rok, a gyŇĪl√∂letkelt√©s az usz√≠t√°s p√©ld√°ul ilyen, amit √°tl√©pve m√°r nem szimpla, √°rtalmatlan h√ľly√©sked√©srŇĎl besz√©l√ľnk. Abban az esetben nyilv√°n a mŇĪsorszolg√°ltat√≥nak l√©pnie kell. Sz√≥val elismerem, hogy ilyen egyetemes, j√≥l k√∂r√ľl√≠rhat√≥ ir√°nyelv ment√©n lehet hozni hasonl√≥ d√∂nt√©st, mint amilyen a Tilos l√©p√©se volt Bak√°cs√©k eset√©ben.

Advertisement

Ugyanakkor nem mehet√ľnk el sz√≥ n√©lk√ľl a k√©t legvitatottabb mŇĪsorr√©sz mellett:

Bak√°cs lecig√°nyozta Orb√°nt...

Mi az hogy le-cig√°nyozta? Mit jelent pontosan az, hogy le-? A pejorat√≠v cig√°nyoz√°s? Nekem nem tŇĪnt √ļgy, hogy Bak√°cs cig√°nyoz√°sa ebben az esetben le-cig√°nyoz√°sk√©nt mŇĪk√∂d√∂tt volna. Mik√©nt lehet egyenlŇĎs√©gjelet tenni Bak√°cs Honthy √©s Hann√°ban elhangzott cig√°nyoz√°sa, √©s mondjuk egy utols√≥, sutty√≥ MSZP- vagy Jobbik-t√ľntet√©s cig√°nyorb√°noz√≥ rigmusai k√∂z√©? Egy√©bk√©nt, ha m√°r itt tartunk, √°ltal√°ban azok a politikusok horkannak fel leghangosabban a Bak√°cs√©hoz hasonl√≥, szerencs√©tlen elsz√≥l√°sok miatt, akik saj√°t t√ľntet√©seiken rezzen√©stelen arccal tŇĪrik a massz√≠v cig√°nyorb√°noz√°st.

Advertisement

Persze van itt az√©rt probl√©ma, k√°r lenne tagadni: Orb√°n ugyanis soha nem ismerte el, hogy cig√°ny sz√°rmaz√°s√ļ. EbbŇĎl a n√©zŇĎpontb√≥l tagadhatatlanul √≠zl√©stelen Bak√°cs cig√°nyoz√°sa, de semmik√©ppen sem gonosz, nem usz√≠t√≥ sz√°nd√©k√ļ, √©s figyelembe v√©ve a kontextust, gyŇĪl√∂letkelt√©sre ebben a form√°ban nem is igaz√°n alkalmas!

Bakács zsidózza Gerlóczyt...

Meg√≠t√©l√©sem szerint ez a meredekebb √ľgy! A rosszindulatot itt is elvethetj√ľk, ez a besz√©lget√©s hangv√©tel√©bŇĎl, valamint Bak√°cs Gerl√≥czy feld√ļlts√°ga √°ltal kiv√°ltott d√∂bbenet√©bŇĎl lej√∂n. Viszont az egy√©rtelmŇĪen l√°tszik, hogy Bak√°cs emp√°ti√°s k√©szs√©ge k√ľzd bizonyos defektusokkal, ami egy √∂nmag√°t kereszt√©nyk√©nt defini√°l√≥ embern√©l nem felt√©tlen√ľl elŇĎny. Ha m√°r decemberben nyilv√°nval√≥ volt a sz√°m√°ra, hogy Gerl√≥czy errŇĎl nem szeret besz√©lni, akkor mi√©rt forsz√≠rozta m√©g most is? B√°rmennyire cs√≠pem Bak√°csot, ezt sajnos csak bizonyos fok√ļ emp√°tia-deficittel lehet magyar√°zni. K√∂nnyen megt√©vesztheti az embert Gerl√≥czy hiszt√©rikus reakci√≥ja, de el kell ismerni, hogy ebben a volt mŇĪsorvezetŇĎnek igaza volt, m√©g akkor is, ha a betelefon√°l√°skor Gerl√≥czy √°ltal elmondottak hemzsegtek az ellentmond√°sokt√≥l.

Advertisement

A belsŇĎ k√∂r√∂k fel√© megfogalmazott kritik√°k szerep√©nek meg√≠t√©l√©s√©hez ismernem kellene a belsŇĎ viszonyokat. :DD Az a mŇĪsor t√∂bb pontj√°n is lej√∂tt, hogy bŇĎven van feszk√≥ a levegŇĎben.

Ha a Honthy √©s Hanna facebook-oldal√°n val√≥ban volt H&H hallgat√≥k tolj√°k az olyan hozz√°sz√≥l√°sokat mint a ‚Äúkuty√°b√≥l nem lesz szalonna, m√©g szal√°mi sem‚ÄĚ, vagy a ‚ÄúA pikkszal√†mi √©s a t√∂bbi lop√†s√†t m√†r elfelejtett√©tek? a pof√†ja sŇĪlj√∂n ki,senkih√†zi tolvaj!‚ÄĚ akkor itt t√©nyleg kurva nagy a baj... Sz√≥val b√≠zom benne hogy csak k√ľlsŇĎs Orb√°n-rajong√≥k tollkord√°s√°r√≥l van sz√≥.

Advertisement

Azt√°n ott van p√©ld√°ul egy Irsai Oliv√©r n√©ven fut√≥, (axxem tal√°n a 444-en is kommentelŇĎ, t√ļlszofisztik√°lt troll, aki egyszerre osztotta ki Gerl√≥czyt, √©s a Honthy √©s Hann√°t:

nem kellett neked hangs√ļlyoznod, hogy soha nem zsid√≥zt√°l, mirŇĎl besz√©lsz? viszont a betelefon√°l√°sodb√≥l vil√°gos volt, hogy elŇĎx bak√°csra kented a t√ľkr√∂s szorit, mondv√°n, ŇĎ tal√°lta ki, ut√°na m√°r csak az volt a bajod, hogy mi√©rt akkor mondja, amikor nem vagy ott, ut√°na meg beismerted, hogy tŇĎled hallotta, sz√≥val √©rtelmetlen√ľl hazudozt√°l. a hh mindig is kritik√°n aluli szem√©t mŇĪsor volt, azzal semmi gond, hogy eltŇĪnik, de hogy bak√°csra kened, az gusztustalan, most az 1x √°rtatlan, pedig nem kedvelem.

Advertisement

Bízom benne hogy a józan ész, és szólásszabadság iránti elkötelezettség lesz a mérvadó a végleges döntés meghozatalakor.

A magam r√©sz√©rŇĎl evvel a monstre, (bizonyos tekintetben biztosan √©rtelmetlennek tŇĪnŇĎ) 16 √≥r√°n √°t jegyzetelt, szerintem a tiszt√°nl√°t√°st ink√°bb seg√≠tŇĎ mint g√°tl√≥ poszttal szeretn√©m kifejezni szolidarit√°somat a mŇĪsork√©sz√≠tŇĎk fel√© (a Balatont m√©gsem futhattam k√∂rbe), azzal a j√≥ sz√°nd√©k√ļ megjegyz√©ssel, hogy manaps√°g nem a kontextus sz√°m√≠t, hanem a kimondott sz√≥. Ez itt k√©rem Magyarorsz√°g, √©s ennek a hat√°sa al√≥l m√©g a Tilos k√∂z√∂ss√©ge sem vonhatja ki mag√°t. Amikor h√≥napokon kereszt√ľl csukl√≥ztatt√°k a r√°di√≥t a szaros enged√©lyek√©rt √©s mag√©rt a frekvenci√°√©rt, r√°ad√°sul ez a hatalom m√©g helyzetben van, mi t√∂bb, ennek a hatalomnak √©ppen az itt meggondolatlanul ‚Äúlecig√°nyozott‚ÄĚfick√≥ a vezetŇĎje, akkor nagyon nem mindegy hogy mit √©s hogyan mondunk.

Advertisement

Ugyanakkor itt van az is, √©s nem tudom kiemelni √©s szem√©tkos√°rba dobni a gondolataim k√∂z√ľl: Ha manaps√°g EZ√ČRT is meghurcol√°s j√°r, akkor mi lesz √∂t, vagy t√≠z √©v m√ļlva a ‚Äúf√ľggetlen‚ÄĚ magyar szellemi mŇĪhelyekkel?

√ćrtam m√°r hogy Bak√°cs szerintem faszagyerek? √Čs azt, hogy a H & H teljes st√°bja is k√ľzd hasonl√≥ probl√©m√°kkal?

Advertisement

#pirézorbán!!!#

/képek: sajto-foto.hu; nyugat.hu/