Na, ennek l√°tt√°n kinek t√°gul ki a pupill√°ja?

Nem unatkoztunk 2016 14. het√©ben sem, b√°r enn√©l m√°r voltak viharosabb √∂sszefoglal√≥ink is. Offshore-√ľgyben sz√©lesk√∂rŇĪ az egyet√©rt√©s a magyar politikai eliten bel√ľl abban, hogy az ad√≥elker√ľl√©s ezen form√°ja megvetendŇĎ, √©s √ľld√∂zendŇĎ. Sajnos azonban ugyanilyen sz√©lesk√∂rŇĪen fedi le a magyar politikai elitet a panam√°z√°sban √©rintett politikusok p√°rtb√©li hovatartoz√°sa is. A k√©t √ļgynevezett ‚Äúnem rendszerp√°rtot‚ÄĚ, azaz az LMP-t √©s Jobbikot, valamit az LMP-bŇĎl kiv√°lt, illetve a kiv√°ltakkal kooper√°l√≥, egy√©b kis p√°rtokat lesz√°m√≠tva, gyakorlatilag minden p√°rtb√≥l ker√ľlt ki √©rintett az √ľgyben (nem csak most, hanem az elm√ļlt √©vekben is). Ez Izlandban sim√°n el√©g volt egy korm√°nyfŇĎ elkerget√©s√©hez, n√°lunk azonban legfeljebb annyi vizet zavar, mint az utc√°n sz√©l √°ltal kergetett, √ľres nejlonzacsk√≥. Honfit√°rsaink egyre m√©lyebb rezign√°lts√°ga, a rendszerv√°lt√°s ut√°ni Magyarorsz√°g, √©s az azt ir√°ny√≠t√≥ politikai elit k√≠m√©letlen szeg√©nys√©gi bizony√≠tv√°nya. Ezekkel a sz√≠vmelengetŇĎ sorokkal ind√≠tom √ļtra 14. heti √∂sszefoglal√≥nkat, aminek kommentelni is k√©sz olvas√≥i k√∂z√∂tt, egy falb√≥l kioper√°lt, II. vil√°gh√°bor√ļs bombarepeszt sorsolunk ki!

A pedag√≥gusok sztr√°jkbizotts√°ga kedden bejelentette, hogy megkezdik az √°prilis 20-ra meghirdetett orsz√°gos pedag√≥gussztr√°jk elŇĎk√©sz√≠t√©s√©t

Ennek Palkovics√©k nem √∂r√ľlnek. A t√°rgyal√°ssal megb√≠zott oktat√°si √°llamtitk√°r, folytatta a pedag√≥gus-tiltakoz√°sok megkezd√©se √≥ta k√∂vetkezetesen vitt f√©lrevezetŇĎ kommunik√°ci√≥t, melynek l√©nyege, hogy a k√∂vetel√©sek k√∂z√ľl a korm√°nyzat csak a b√©remel√©st emeli ki, megk√≠s√©relve fesz√ľlts√©get gerjeszteni a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √°gazatok munkav√°llal√≥i, valamit a pedag√≥gusok k√∂z√∂tt, elej√©t v√©ve a sz√©lesebb t√°rsadalmi √∂sszefog√°snak.

Advertisement

Advertisement

Belföld

Habony a kormánykörök Sickratman-je

Tavaly tavasszal Szigetv√°ri Viktor kezdem√©nyezett vagyonosod√°si vizsg√°latot A. J. Finkelstein pann√≥niai helytart√≥ja ellen. A 444 azonban kider√≠tette, hogy a Simicska-k√∂zeli Vida Ildik√≥ vezette NAV m√°r Szigetv√°ri feljelent√©se elŇĎtt megkereste Habonyt, hogy k√©rd√©seket tegyen fel neki. Term√©szetesen megnyugtat√≥ eredm√©nnyel z√°rult, z√°rulhatott csak a vizsg√°lat, fell√©legezhetnek az ad√≥fizetŇĎk.

Advertisement

Advertisement

Kiss

Hogy lett volna olyan, aki a sportvil√°gban ne tudott volna minderrŇĎl? Nem hiszem. Hogy ennek mi√©rt 45 √©vvel az eset ut√°n kellett sz√©lesk√∂rŇĪ sajt√≥nyilv√°noss√°got kapnia? J√≥ k√©rd√©s. Kiss visszavonul√°sa halaszthatatlann√° v√°lt. Ugyanakkor van egy √©rlelŇĎdŇĎ gyan√ļm: nem lehet, hogy Kiss leghangosabb bar√°tai puccsolt√°k meg az √∂reget?

Advertisement

K√∂zeleg a vizes VB, Olimpiai p√°ly√°ztunk √©ppen kalap√°l√°s alatt, csuda kellemetlen lenne, ha mindez azon sportesem√©ny idej√©n l√°tna napvil√°got, ami vez√©nylŇĎ t√°bornokunknak √©ppen a legfontosabb. √ćgy Kiss ut√≥dj√°nak m√©g bŇĎven lesz ideje a saj√°t elk√©pzel√©sei szerint √°tszervezni/fel√©p√≠teni az √ļsz√≥v√°logatottat. H√°t nem csod√°latos?

Advertisement

Advertisement

Acz√©l √ļgy belemelegedett Kiss megv√©d√©s√©be, hogy t√∂bbet nem is kell √≠rnia a N√©pszabads√°gba

Fiatals√°g, bolonds√°g! Acz√©l Endre a Facebook-on ismertette v√©lem√©ny√©t a Kiss L√°szl√≥, √©s bŇĪnt√°rsai √°ltal, n√©gy √©vtizeddel ezelŇĎtt elk√∂vetett csoportos nemi erŇĎszakr√≥l, amely v√©lem√©ny miatt a N√©pszabads√°g nem rendel t√∂bb √≠r√°st a k√ľlsŇĎs szerzŇĎk√©nt foglalkoztatott √ļjs√°g√≠r√≥t√≥l. A B√°ndy Kata-√ľgy √≥ta szalonk√©ptelenn√© v√°llt n√©zet, miszerint a megerŇĎszakolt, b√°ntalmazott nŇĎk is felelŇĎsei a vel√ľk megt√∂rt√©nt sz√∂rnyŇĪs√©geknek, Acz√©l fb-posztj√°ban od√°ig korcsosult, hogy Kiss √ľgy√©ben m√°r maga az erŇĎszak t√©nye is k√©rd√©sess√© v√°lik az√°ltal, hogy a s√©rtett - ahogy Acz√©l fogalmazott - ‚Äúszeretett kef√©lni‚ÄĚ.

Advertisement

Advertisement

A megannyi kock√°zatot v√°llal√≥ Th√ľrmer Gyula megm√©rte vala S√°ndor M√°ri√°t, √©s k√∂nnyŇĪnek tal√°lta

A nemzet egyik legb√°trabb, b√°r k√©ts√©gk√≠v√ľl nem a leg√ľgyesebb ellen√°ll√≥j√°t √ļgy k√≠s√©rtette meg a Munk√°sp√°rt eln√∂ke, mint Lucifer J√©zust, a pusztai elvonul√°s szent, elm√©lkedŇĎ mag√°ny√°ban. S√°ndor M√°ria bŇĪn√∂s teszetoszas√°ga miatt az orsz√°g majdan pajt√°ba terelendŇĎ Romanovjai egyelŇĎre fell√©legezhetnek.

Advertisement

Egyszer tal√°lkoztam S√°ndor M√°ri√°val. Nem el√©g azt mondani, hogy t√∂bbet kell k√∂lteni, azt is meg kell mondani, hogy honnan vegy√ľk a p√©nzt. ‚Äď mondta arra a k√∂vetel√©s√ľnkre, hogy a GDP legal√°bb 10 sz√°zal√©k√°t kell az eg√©szs√©g√ľgyre k√∂lteni. Rendben! - v√°laszoltam. De mi ezt is megmondjuk: el kell venni a p√©nzt a milli√°rdosokt√≥l, a szupergazdagokt√≥l! Egyszeri 40 sz√°zal√©kos vagyonad√≥val kell s√ļjtani ŇĎket! Ha a korm√°ny erre nem hajland√≥, a n√©p nyom√°s√°val kell kik√©nyszer√≠teni.

Azóta sem találkoztunk, és utólag lemondta részvételét is a Munkáspárt rendezvényén.

Advertisement

Advertisement

Tiborcz nemzetközi kapcsolatai egyre fokozódnak

Olyannyira, hogy ha √≠gy folytatja, hamarosan az eg√©sz vil√°g p√°ly√°ra √°ll a Fej√©r megyei uralkod√≥csal√°d k√∂r√ľl.

Advertisement

‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ

Advertisement

Mocsai-fokozat

√öj sporttudom√°nyi fokozat bevezet√©s√©t k√©sz√≠ti elŇĎ Mocsai Lajos. A Testnevel√©si Egyetem rektora olyan m√©rt√©kben k√∂nny√≠ten√© meg a doktori c√≠m megszerz√©s√©t az egyetemen tanul√≥ sportol√≥knak, amire eddig nem nagyon volt p√©lda a magyar felsŇĎoktat√°sban.

Advertisement

A Doctor of Sport and Physical Education (DSP) c√≠m az anyag szerint ‚Äěa vil√°gszintŇĪ sporttev√©kenys√©ggel kapcsolatos eredm√©ny elismer√©se, melynek h√°ttere a gyakorlati sportra jellemzŇĎ alkalmazott tudom√°nyos kutat√°s is‚ÄĚ.

B√°nhatja szeg√©ny Kiss L√°szl√≥, hogy nem most tapossa dali√°s, h√ļszas √©veit.

Advertisement

Most akkor ugr√°ljunk, vagy ne ugr√°ljunk?

Ugyanarr√≥l a sz√°mr√≥l k√ľld sms-eket h√≠veinek a Fradi, √©s a Fidesz!!! Lelki szemeim elŇĎtt l√°tom, ahogy Debreczeni J√≥zsef el√©gedetten dŇĎl h√°tra a karossz√©k√©ben, √©s m√°r csak egy k√°v√©t k√©r!

Advertisement

Advertisement

K√ľlf√∂ld

Friss hír: Lemondott az ukrán miniszterelnök

A ‚ÄúT√≠z perc a minisztereln√∂kkel‚ÄĚ c√≠mŇĪ, t√∂bb ukr√°n t√©v√©csatorna √°ltal sug√°rzott mŇĪsorban - amelyben a korm√°nyfŇĎ hetente sz√°molt be az √°ltala vezetett kabinet tev√©kenys√©g√©rŇĎl - ez√ļttal posztj√°r√≥l val√≥ t√°voz√°s√°t jelentette be Jacenyuk. Hozz√°tette, hogy hivatalosan √°prilis 12-√©n, kedden ny√ļjtja be lemond√°s√°t a parlamentnek.

Advertisement

Advertisement

Putyin, a k√©pzeletbeli panama-piramis cs√ļcs√°n

A vil√°g politikai elitje nagy sz√°mban k√©pviselteti mag√°t a f√©kezett habz√°s√ļ, panamai c√©gekre √©s bankokra kompon√°lt, ad√≥elker√ľl√©si manŇĎverek haszon√©lvezŇĎi k√∂z√∂tt. Ki hitte volna?

Advertisement

Advertisement

Az oroszok h√ľly√≠tik a magyart

Tal√°n ez a harmadik √≠r√°s, amit errŇĎl olvasok. A l√©nyeg: a muszk√°k zavart keltenek az eur√≥pai fejekben, elbizonytalan√≠tva az embereket az Uni√≥, √©s a NATO √©letk√©pess√©g√©vel kapcsolatban... Neh√©z dolguk van vajon?

Advertisement

Dobj össze faszább mondatot ennél, ha tudsz: Egy washingtoni putyinista Ronald Reaganhez hasonlította Orbánt!

Advertisement

Az Orb√°nt Juan Vargas demokrata k√©pviselŇĎvel megl√°togat√≥ republik√°nus honatya, Dana Rohrabacher a l√°togat√°s aprop√≥j√°n a N√©pszabads√°gnak nyilatkozott. Az amerikai politikus szerint ugyanaz t√∂rt√©nik a magyar minisztereln√∂kkel, mint Reagannel a korm√°nyz√°sa elsŇĎ k√©t √©v√©ben.

Az elsŇĎ √©vek voltak a legnehezebbek, de ahogy kezdet√©k megismerni, r√°j√∂ttek, hogy nem jobboldali fasiszta, hanem meggondolt √©s intelligens.

Advertisement

Kösz, Dana! :-/

√öjabb, Merkel-szop√≥, Orb√°n-virg√°csol√≥ vicc-vide√≥ a szabad n√©met sajt√≥ sz√ľlŇĎszob√°j√°b√≥l

Ugye van egy nagy-nagy nyugati demokr√°cia. Annak elsŇĎ sz√°m√ļ vezetŇĎje, minden n√©metek lieblingje, Merkel asszony, a j√≥nak, a szabads√°gnak, az emberi jogok eur√≥pai v√©delm√©nek megtestes√≠tŇĎje harcba sz√°ll a gonosz, cs√ļnya, embertelen √©s set√©t Orb√°nnal.

Advertisement

Nem vitatva hogy Orb√°n egy ritka nagy p√∂cs, furcsa, hogy senkinek nem sz√ļr szemet minden demokr√°ci√°k legnagyszerŇĪbbik√©ben, hogy a regn√°l√≥ hatalom elsŇĎ sz√°m√ļ vezetŇĎj√©t minden csat√°ban, minden vit√°ban, minden konfliktushelyzetben az igazs√°g √©s az embers√©g bajnok√°nak be√°ll√≠tani nem teljesen kerek, ha azt vessz√ľk alapul hogy Merkel politik√°j√°t saj√°t haz√°j√°ban sem t√°mogatja mindenki (ez pont az alant belinkelt vide√≥ban d√©moniz√°lt Orb√°n sajt√≥j√°nak m√≥dszere). R√°ad√°sul a t√∂r√∂k√∂k √©s az EU (Merkel) k√∂zti, n√©h√°ny hete megk√∂t√∂tt √ľzlet nem kev√©s hal√°los √°ldozatot k√∂vetelt m√°r a t√∂r√∂k-sz√≠r hat√°ron (errŇĎl az elŇĎzŇĎ Politikonc-ban eml√≠t√©st tettem m√°r).

Advertisement

Kult√ļra

Spiró az identitásról, illetve annak válságáról

Spir√≥ Gy√∂rgy nemr√©g t√∂lt√∂tte be 70. √©let√©v√©t. Ennek aprop√≥j√°n k√©sz√≠tett vele interj√ļt a Szombat n√©vre keresztelt (muhahahaaa), hazai zsid√≥ port√°l. A kiv√°l√≥ dr√°ma√≠r√≥ vall zsid√≥s√°g√°r√≥l, magyars√°g√°r√≥l, identit√°s√°r√≥l, illetve az indentit√°s k√©rd√©s√©rŇĎl √ļgy √°ltal√°ban. GerŇĎ Andr√°s t√∂rt√©n√©sz k√©t √©vvel ezelŇĎtti cikke √≥ta az egyik legfontosabb megnyilv√°nul√°s a t√©m√°ban.

Advertisement

Advertisement

Csontos Kertész-nekrológja, és a berágott Karafiáth Orsolya

‚ÄúNyugosztalja Kert√©sz Imr√©t a k√∂z√∂s Isten√ľnk; de ezzel be is fejezn√©m a tiszteletk√∂r√∂ket, mert enn√©l fontosabb k√∂z√∂s dolgainkr√≥l lesz sz√≥.‚ÄĚ

Advertisement

√ćrja a Magyar IdŇĎkben k√∂zz√© tett, Kert√©sz Imr√©rŇĎl √≠rt nekrol√≥gj√°ban Csontos J√°nos fŇĎ√°ll√°s√ļ magyar, mell√©kesen √ļjs√°g√≠r√≥.

Advertisement

Karafiáth Orsolya a 24.hu-n elemezte Csontos förmedvényét, szenvedélyes megállapításoktól sem mentes írásában.

Csontos ilyeneket gondolt bele√≠rni a nekrol√≥gba, ha m√°r Kert√©sz Imr√©rŇĎl van sz√≥:

Advertisement

‚ÄúKert√©sz keserŇĪ √∂nir√≥ni√°j√°val visszat√©rŇĎen reflekt√°lt arra az abszurd szitu√°ci√≥ra, hogy √ļgy ker√ľlt ebbe az internacion√°lis szc√©n√°ba, mint Pil√°tus a kr√©d√≥ba. √Āls√°gosnak √©rezte a helyzetet, s azt is, hogy a d√≠j elfogad√°s√°val √≥hatatlanul ennek a kult√ļrpolitikai celebg√©pezetnek a r√©sz√©v√© v√°lt; mik√∂zben persze gyermeki √∂r√∂mmel k√∂lt√∂tt dr√°ga kalapokra, mert v√©gre megtehette.‚ÄĚ

Advertisement

Csontos

Karafiáth atomjaira szedi Csontos írását:

‚ÄúAz √≠r√≥ nem politikus, nem rekl√°mfigura, nem kritikus, √©s semmik√©ppen nem sz√≥csŇĎ. Nem k√©pvisel m√°st, csak √∂nmag√°t. De azt hangs√ļlyozottan √©s szigor√ļan a mŇĪveivel. Mi k√∂ze Kert√©sz √©letmŇĪv√©nek a k√∂r√ľl√∂tte l√©vŇĎ esem√©nyekhez? Kikezdheti-e egy elfogadott/nem elfogadott d√≠j, egy-egy k√∂z√©leti hozz√°sz√≥l√°s mag√°t a mŇĪvet? Csak az olyan megcsontosodott elmebajosok szem√©ben, mint amilyen a ‚Äěnekrol√≥g‚ÄĚ szerzŇĎje.‚ÄĚ

Advertisement

√Črdekes √≠r√°s! Ne sajn√°lja az idŇĎt tŇĎle, akinek van.

Advertisement

Karafi√°th Orsolya

Advertisement

Csontos egyszer már Esterházynál is elgurította a gombolyagot

Csontos k√∂zel h√°rom √©ve t√©ma volt a Cinken is. Azzal v√°dolta meg a m√°r az Acz√©l-korszakban is sikeres magyar √≠r√≥kat, konkr√©tan Esterh√°zyt, N√°dast, √©s Parti Nagyot, hogy egy Acz√©llal megejtett tal√°lkoz√≥n, p√©nz fej√©ben √≠g√©retet tettek K√°d√°r kult√ļrfelelŇĎs√©nek, hogy kicsin√°lj√°k az akkor form√°l√≥d√≥ ellenz√©k egyes k√©pviselŇĎit, t√∂bbek k√∂z√∂tt leendŇĎ Fideszeseket is.

Advertisement

Esterh√°zy a k√∂vetkezŇĎt √≠rta Csontos mer√©sz fant√°zi√°val pap√≠rra vetett v√°djair√≥l:

Advertisement

‚ÄúA t√≠zparancsolat nem javallja a hazugs√°got (legal√°bbis k√∂zvetlen utal√°s nincsen), de a, f√∂lteszem, m√©lykereszt√©nykonzervat√≠v Csontos J√°nos a Magyar Nemzet-beli Eltiltva √©s elfelejtve c√≠mŇĪ, A tokaji √≠r√≥t√°bor a cenz√ļr√°r√≥l √©s a rendszereken √°t√≠velŇĎ acz√©li h√°tt√©ralkukr√≥l alc√≠mŇĪ, szemk√°pr√°ztat√≥ √≠r√°s√°ban (2013. augusztus 19.) tiszteletre m√©lt√≥ b√°tors√°ggal szarik erre.‚ÄĚ

Nosztalgiázzatok! Szily öntötte formába az akkori Csontos-balhét a Cinken:

Advertisement

Kávéház valami

√ćgy m√©g nem agg√≥dtak k√°v√©h√°z√©rt Budapesten. Lok√°lpatri√≥ta felh√°borod√°s √©s rajzp√°ly√°zat a V√°rosban blog √≠r√°s√°ban.

Advertisement

Advertisement

Megjelenik DVD-n és Blu-Ray-en a Saul fia

A Blu-ray kiad√°s extr√°i k√∂zt fellelhetŇĎ egy olyan elem, amitŇĎl m√©g a m√©rs√©kelt filmbuzik is garant√°ltan f√∂ldh√∂z verik a segg√ľket!!!!!

Advertisement

Az √°prilis 18-√°n a boltokba ker√ľlŇĎ d√≠szdobozos, h√°romlemezes kiad√°s limit√°lt, 3000 p√©ld√°nyban k√©sz√ľlt. A dobozban az elŇĎbbi k√©t DVD-n k√≠v√ľl a film Blu-ray v√°ltozatban is megtal√°lhat√≥. *** A korl√°tozott sz√°m√ļ d√≠szkiad√°s k√ľl√∂nlegess√©ge egy 35 millim√©teres kocka a film eredeti k√≥pi√°j√°b√≥l ***√©s egy 28 oldalas f√ľzetet a Saul fia t√∂rt√©nelmi h√°tter√©rŇĎl √©s mŇĪv√©szeti koncepci√≥j√°r√≥l.

Advertisement

Cig√°nyozott a Sepultura

Hol van már a régi Sepultura, Istenem.... Nah, de itt egy jó hír, a megmaradt, és nem kis átalakuláson átesett Sepulturától:

Advertisement

A brazil‚Äďamerikai met√°lzenekar az √°prilis 8-i nemzetk√∂zi roma nap alkalm√°b√≥l fejezte ki szolidarit√°s√°t a cig√°ny k√∂z√∂ss√©ggel a Facebookon. A posztjukban a budapesti sz√©khelyŇĪ Romedia Alap√≠tv√°nyra ir√°ny√≠tj√°k √°t azokat, akik t√∂bbet akarnak tudni a t√©m√°r√≥l.

Itt √≠r az Origo errŇĎl:

Advertisement

Itt pedig egy klasszikus Sepultura-dal, a jelenlegi fel√°ll√°s elŇĎad√°s√°ban:

√Čs ha m√°r ilyen pozit√≠v v√©ge kerekedett az eheti szarringlisnek, elhatalmasod√≥ m√°ni√°mmal, Omar Souleymannal z√°rom a hetet. Legyetek j√≥k!

KommentelŇĎk! Bombarepesz-sorsol√°sr√≥l nem elfeledkezni!!!

/Fotók: andy41landy; nso.hu; megegycsomóhelymég/

Témaszolgáltatók: Steinmann Amy; andy41landy; CguckFinley; Bagaméri; Klinki.