2026-OS BUDAPESTI TÉLI OLIMPIA

“Nincs olyan rendezvénye a világnak, amit Budapest városa ne tudna megszervezni” - jelentette ki a miniszterelnökünk, az egyik péntek reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Majd hozzátette: “Ez nagy erő, nagy tudás és büszkeségre adhat okot”.

Az elbukott nyári olimpiai kezdeményezését követően, a sikeres Úszó VB, valamint a parlament ablakaiból jól látható Vízes VB óriás toronyugró versenyének látványa,

Advertisement

a kormányunk számára egy esetleges, és az évszázados közös történelmi múltunkkal rendelkező Ausztriával együtt megrendezhető

Advertisement

2026-os Téli Olimpia vízióját vetíthetik előre, amelyről a 24.hu szerint Kósa Lajos már korábban említést is tett. Természetesen nem a Kékestető megemelése 4000 méterrel a megoldás, hiszen Ausztriának ilyen nagy szabású sportesemények megrendezésére nagy gyakorlata van és földrajzi adottságai tökéletes helyszíneket bíztosítanak a különféle sí-és bob versenyekre.

Advertisement

A budapesti olimpia gyorskorcsolyázó és a jégkorong veresenyeire adott - a már korábban is versenyeket biztosító - városligeti Műjégpálya, a Vajdahunyad vára csodálatos hátterével:

Advertisement

A Téli Olimpia műkorcsolya- és jégtánc versenyei a parlament elötti Duna szakaszra épített - az óriástorony medencéjéhez hasonló - ideiglenes műjégpályán könnyen megrendezhetőek, sőt szerencsés esetben a Duna is befagyhat.

Advertisement

Ha elnyernénk az olimpia közös rendezés jogát, az ideális időpontnak, több szempontból is a 2026-os év tűnik. 2026-ban a Duna “jege”egyidejüleg alkalmas lehet, az éppen akkor esedékes 2026-os magyarországi országgyűlési választások eredményének kihirdetésére is, mint ahogy erre volt már korábbi történelmi példa.

Advertisement

A 2026-os budapesti olimpia zenéje már rendelkezésre is áll. Vajon kifizetik a Révészt?

Share This Story