‚ÄúNincs olyan rendezv√©nye a vil√°gnak, amit Budapest v√°rosa ne tudna megszervezni‚ÄĚ - jelentette ki a minisztereln√∂k√ľnk, az egyik p√©ntek reggel a Kossuth r√°di√≥ 180 perc c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban. Majd hozz√°tette: ‚ÄúEz nagy erŇĎ, nagy tud√°s √©s b√ľszkes√©gre adhat okot‚ÄĚ.

Az elbukott ny√°ri olimpiai kezdem√©nyez√©s√©t k√∂vetŇĎen, a sikeres √ösz√≥ VB, valamint a parlament ablakaib√≥l j√≥l l√°that√≥ V√≠zes VB √≥ri√°s toronyugr√≥ verseny√©nek l√°tv√°nya,

Advertisement

a korm√°nyunk sz√°m√°ra egy esetleges, √©s az √©vsz√°zados k√∂z√∂s t√∂rt√©nelmi m√ļltunkkal rendelkezŇĎ Ausztri√°val egy√ľtt megrendezhetŇĎ

Advertisement

2026-os T√©li Olimpia v√≠zi√≥j√°t vet√≠thetik elŇĎre, amelyrŇĎl a 24.hu szerint K√≥sa Lajos m√°r kor√°bban eml√≠t√©st is tett. Term√©szetesen nem a K√©kestetŇĎ megemel√©se 4000 m√©terrel a megold√°s, hiszen Ausztri√°nak ilyen nagy szab√°s√ļ sportesem√©nyek megrendez√©s√©re nagy gyakorlata van √©s f√∂ldrajzi adotts√°gai t√∂k√©letes helysz√≠neket b√≠ztos√≠tanak a k√ľl√∂nf√©le s√≠-√©s bob versenyekre.

Advertisement

A budapesti olimpia gyorskorcsoly√°z√≥ √©s a j√©gkorong veresenyeire adott - a m√°r kor√°bban is versenyeket biztos√≠t√≥ - v√°rosligeti MŇĪj√©gp√°lya, a Vajdahunyad v√°ra csod√°latos h√°tter√©vel:

Advertisement

A T√©li Olimpia mŇĪkorcsolya- √©s j√©gt√°nc versenyei a parlament el√∂tti Duna szakaszra √©p√≠tett - az √≥ri√°storony medenc√©j√©hez hasonl√≥ - ideiglenes mŇĪj√©gp√°ly√°n k√∂nnyen megrendezhetŇĎek, sŇĎt szerencs√©s esetben a Duna is befagyhat.

Advertisement

Ha elnyern√©nk az olimpia k√∂z√∂s rendez√©s jog√°t, az ide√°lis idŇĎpontnak, t√∂bb szempontb√≥l is a 2026-os √©v tŇĪnik. 2026-ban a Duna ‚Äújege‚ÄĚegyidej√ľleg alkalmas lehet, az √©ppen akkor esed√©kes 2026-os magyarorsz√°gi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°sok eredm√©ny√©nek kihirdet√©s√©re is, mint ahogy erre volt m√°r kor√°bbi t√∂rt√©nelmi p√©lda.

Advertisement

A 2026-os budapesti olimpia zenéje már rendelkezésre is áll. Vajon kifizetik a Révészt?