1. ábra: Indokolatlan 444 favicon Chrome típusú böngészőmben.
1. ábra: Indokolatlan 444 favicon Chrome típusú böngészőmben.

Nem is tudom, hogy mikor kezdődött, de eléggé nyomasztóvá vált már a jelenség. A helyzet az, hogy androidos készülékem Chrome böngészőjébe befészkelte magát a címben említett médiatermék ún. faviconja (1. ábra).

Advertisement

Hogy miért bosszant ez engem? A 444-gyel különösebben nincs bajom, az sem zavart, amikor állítólag Bajnai pénzelte őket, és az sem izgat, hogy most állítólag Soros György kottájából – kottája nem csak Gyurcsánynak van! – másolják a hangjegyeket. Mondhatni, rendszeres olvasójuk vagyok, vagy inkább voltam. Az is egy érdekes eszmefuttatás lehetne, hogy már miért nem vagyok, azonban, ha rajonganék értük mint óvodás a tinisztárért, hasonlóképpen siránkoznék.

Advertisement

Szóval, nem bánnám, ha lennének oly szívesek, hogy elhagyják a böngészőmet. Amíg szépen kérem. Mert aztán ördögűzőket fogok hívni, és más IT-szakembereket is esetleg. Ha egyszer végre lesz appjuk, abba annyi logót, fav- és egyéb ikont és más azonosításra alkalmas brandjellegzetességet tehetnek, amennyit csak akarnak, de követelem vissza azt, ami az ő felkiáltójeles négyesük helyett volt a Chrome-omban. Igen, már nem is emlékszem, hogy mi volt ott eredetileg, ennyire elkeserítő a helyzet. Talán bele is őrültem egy egészen picit ebbe az alattomos, szinte tudatalatti szuggesztióba. Csótányok, mezei poloskák, denevérek és galambok után nyilván örülök, hogy csak egyetlen kis ikonnal kell felvennem a harcot, de azért, ami sok, az sok.

Folytathatnám a károgást, aztán nyilván egyszerűbb lesz törölni az alkalmazás adatait, esetleg újratelepíteni, vállalva annak kisebb kényelmetlenségekkel járó terheit. Kizárólag csak ördögűzés után. Mert itt már semmi jóindulat és önkéntesség nem várható el, ide már eszközöket kell alkalmazni, lépéseket kell tenni. Bezzeg..., egyszer valamikor régen. Ja nem, régen is pont ilyenek voltak az emberek, a böngészők és weboldalak meg főleg.

Advertisement

És ez a liberális bűnbanda megússza ennyivel. Így múlik el a világ dicsősége, ami sosem volt, vagy valami ilyesmi. Ugyanitt olcsó vagy ingyenes ördögűző kerestetik. Elég, ha csak kétharmad ördögnyi szaktudással rendelkezik. Igen, az ördög egy mértékegység.

Share This Story

Get our newsletter