Nyilatkozta Kunhalmi √Āgnes, az MSZP budapesti eln√∂ke, a p√°rt √ļj al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©si akci√≥j√°nak beharangoz√≥j√°n!

A baloldali p√°rt √≠gy pr√≥b√°lja meg r√°venni az √©p√≠tŇĎ sz√°nd√©k√ļ ellenz√©ki √∂tletekre mindig is nyitott Orb√°n-korm√°nyt, hogy emelje meg a magyar munkav√°llal√≥k fizet√©s√©t.

Sejtem hogy mire gondolhatott a szocialist√°k leg√ļjabb kamp√°ny√°t kiagyal√≥ XY politikus, amikor az √°ltal√°nos fizet√©semel√©s k√∂vetel√©s√©rŇĎl gazdas√°gi filoz√≥fiak√©nt besz√©lt.

...el kell √©rni, hogy a k√∂zszf√©r√°ban senki ne kereshessen nett√≥ 150 ezer forint alatt, fŇĎiskolai v√©gzetts√©g eset√©ben ez az √∂sszeg legyen 175 ezer, egyetemi v√©gzetts√©gn√©l pedig 200 ezer forint. Fontos, hogy el√©rj√ľk a 100 ezer forintos nett√≥ minim√°lb√©rt Magyarosz√°gon, √©s ek√∂zben ne nŇĎj√∂n, hanem cs√∂kkenjen a munkaad√≥k terhe ‚Äď h√ļzta al√°, hozz√°t√©ve, hogy ha ezt nem siker√ľl el√©rni, akkor Magyarorsz√°g ki fog √ľr√ľlni. Nem lesz, aki dolgozzon, v√°llalkozzon, ad√≥t √©s nyugd√≠jj√°rul√©kot fizessen.

...ha a korm√°ny √≠gy folytatja, √ļjabb sz√°zezrek v√°ndorolnak el az orsz√°gb√≥l, √©s tov√°bb emelkedik a hi√°nyszakm√°k sz√°ma, pedig m√°r ma sem lehet tal√°lni orvost, √°pol√≥t, m√©rn√∂k√∂t vagy titk√°rnŇĎt, de nincsenek m√°r pinc√©rek, p√©nzt√°rosok sem, mert mindenki elmegy, aki teheti. Az elv√°ndorl√°s nagyban vesz√©lyezteti haz√°nk versenyk√©pess√©g√©t √©s kil√°t√°sait. Azokra kell forr√°sokat √°ldozni, akik itthon k√∂ltik el a p√©nz√ľket.

Advertisement

Advertisement

Nem √©rdemes folytatni... Felesleges idŇĎpocs√©kol√°s. Ez nagyj√°b√≥l olyan, mint amikor a boldog√≠t√≥ igen elŇĎtt a pap megk√©rdezi a n√°szn√©pet, hogy van-e valakinek tudom√°sa b√°rmi olyanr√≥l, ami... stb. stb.

Ezt a Jóisten akarta így. A demagógiát bármikor bevetni kész pártok és a prolik frigyébe semmilyen módon sem szabad belerondítani.

Advertisement

Vigasztal√≥djanak a szocik azzal, hogy Kunhalmi sokkal szebb menyasszony ann√°l, mint amilyen vŇĎleg√©ny N√©meth Szil√°rd valaha is lehet!

/Blur: Chuck Finley/