Kevesen tudják, hogy a bibliai idők óta dúl az ellenségeskedés a magyarok és a raszták között. Mitológia és a kétezres évek elejének sötét szelleme kavarog forró gyűlöletben.

Illustration for article titled A magyar-rasztafari pokol és örök babiloni ellentét története
Advertisement

Mivel jelentős időt töltök a rasztafáriánus kisebbség köreiben, otthon ritkábban, de mindenféle karibi, afrikai meg persze brazil környezetben gyakrabban, ezért volt lehetőségem megfigyelni ezt a páratlan kultúrát/vallást. Persze Magyarországon is vannak raszta hívők, bár szinte sosem találkozni olyanokkal, akik tényleg követnék a vallást és valahogy nehezemre esett elhinni, hogy nem buliból/divatból növesztettek nagy dreadlockokat, hanem a sámsoni tanítás miatt nem vágják le a hajukat, meg tekerik csimbókba. Azaz, valójában nem követik a rasztafáriánus vallás valamelyik irányzatát. Persze így van ez mindenhol, máshol se igazi raszták a népek, kivéve pár kis közösséget. Még Jamaikában is kisebbségben vannak, tehát nemhogy nem minden jamaikai raszta, de még a raszta hajúak többsége sem gyakorolja a vallást.

A reggae zene energiáit kivéve, ezért nem is nagyon foglalkoztam ezzel az afro-karibi zsidó vallással, meg vagyok én áldva az afro-brazil kultuszokkal, azokról is többet tudok, mint szeretnék.

Szóval ez az ősmagyaros történet úgy kezdődik, hogy mint mindenki más, a raszták is szívesen kérdezgetnek arról, hogy honnan jöttem. Szerintem viszont ehhez kábé senkinek sincs köze, ráadásul mostanában nem mindenhol érdemes döngetni a mellett, persze eltitkolni sem. Ezért egyszer tréfából azt mondtam az általam nem túl jól ismert reggae slágerek visszatérő szófordulata alapján, hogy Babilonból jöttem. Elképesztő volt a hatás, sőt azóta minden újabb alanynál is.

De mi is Babilon a rasztáknak?

Idézzük a Wikipédia bosszantóan rossz és tévedésekkel teli meghatározását:

“Babilon (babylon) a raszták szemében a fehér politikai hatalom elnyomása, ami a feketéket évszázadokon keresztül kísértette. A múltban a feketéket elnyomták a rabszolgaság bilincsével. A jelenben a feketék még mindig el vannak nyomva az egyenlőtlenséggel. A raszták megpróbálják emlékeztetni a feketéket örökségükre, és hogy Babilon ellen harcolni kell. Manapság ez a szó jelképez mindent ami rossz, Babylon a gonosz jelképe. Jamaikai angol nyelven (patois) a rendőrséget is jelentheti a szó.”

Advertisement
Illustration for article titled A magyar-rasztafari pokol és örök babiloni ellentét története

Tulajdonképpen csak a lényeg maradt ki, hogy Babilon (Babylon) a fehér ember pokla. Tehát nem a rohadt mocskos fehérek alkotta gyehenna a rabszolgaságba kényszerített feketéknek, hanem mi ugyanúgy a pokolban senyvedünk. Ez persze azt is jelenti, hogy a megváltás/felszabadulás is csak együtt elképzelhető. Ennek viszont semmi esélye, mert mi megint pont az ellenkező babiloni úton rohanunk a mindenkit elemésztő gyűlölet felé. Pedig adhatnánk egy esélyt egymásnak, mi lenne ha mi egyszer legalább EZT AZ EGY Marley számot meghallgatnánk. Rasztáék meg egyszer kipróbálhatnák a magyar 8 hónapos telet, hogy átérezzék, lehet szenvedni magunktól független okok miatt is.

Advertisement

Egy kicsit utánaolvastam (de csak kicsit, mégiscsak magyar őskutatás, nem tudományos alaposság kell ide, hanem hangzatos szavak) és rájöttem (jövőre kapom a Nóbelt), hogy:

MAGYARORSZÁG MAGA BABILON!

Miért is? Mert egyetlen egy olyan nép van, amelyik nemcsak hangosan tudatja, hogy Babilon népe, az elátkozottak örököse, de még büszke is rá! Ezek pedig mi vagyunk.

Advertisement

“...Sátán lett e-világ fejedelme, még Jézus is így nevezte őt. Lázadó szándékait azonban csak úgy képes megvalósítani, csak úgy tudja az embereket megtéveszteni és becsapni, ha mindig rejtve marad előttük. Ezért korszakonként kiválasztotta magának a legnagyobb és legerősebb vallási és politikai hatalmakat, hogy mögöttük megbújva, rejtetten használhassa fel ezeket az elnyomó hatalmakat, a saját céljainak elérésére itt a földön.... A történelem folyamán mindig ez a levegőbeli hatalmasság állt láthatatlanul az Isten elleni lázadások élén. Mindig emberi eszközöket választott magának arra, hogy lázadó tevékenységét tovább folytathassa Isten ellen itt a földön. Az első ilyen kiválasztottja Nimród volt, akinek vezetésével olyan céllal fogtak össze emberek, hogy Isten ellen lázadjanak. Akik pedig ebben nem akartak részt venni, azokkal szemben elnyomó hatalomként léptek fel, vagyis szándékaik szerint le akarták uralni az egész emberek által lakott földrészt....” (Forrás: http://igemorzsa.hu/profecia/vegyes/babilon.html)

Na, az ugye adott, hogy Nimród építette fel Babilont. A toronyszerű ingatlanfejlesztés rejtelmeiről kicsit később, de a lényeg:

Ki tartja magát Nimród leszármazottainak?

Illustration for article titled A magyar-rasztafari pokol és örök babiloni ellentét története
Advertisement

Illetve melyik nép? Ha röhögni akartok, akkor ide kattintani, ha nem, akkor pedig olvasgassátok Kézai Simon krónikáját. Tehát már 1282-ben nyilvánvaló volt, hogy a magyarok a Sátán vezérelte Nimród király egyedüli leszármazottai! (másokat is vádoltak ezzel, mindenféle pusztai népeket, de azok magasról leszarták, míg mi fürdünk a dicsőségben)

Nézzünk tehát pár tudományos érvet:

Isten úgy megkeverte Nimród népének nyelvét, hogy egymás szavát sem értették/értik. Értjük mi egymást? Ugye hogy nem, pedig egymáshoz beszélünk, az tuti fix.

Advertisement

Utálunk-e mindenki mást, főleg a más bőrszínűeket? Ezt se kell fejtegetni. Persze mi egymást is utáljuk, pont annyira vagy egy kicsit még jobban is, mint másokat.

Tiltjuk-e a szent növény használatát? Az egész világ legalizál, de mi 3 éven belül büszkén kijelenthetjük, nemhogy szmókerek, de semmilyen drogfüggő sem lesz az országban!

Advertisement

Építünk-e tornyot? Metafóra ez, mi óriási stadionokat építünk, hogy közelebb legyünk az Istenhez, de csak nem jön össze az eredmény. Pedig sürgölődik a nép, hogy eleget tegyen a megszállott fejedelem kényének és kedvének. Ha mégsem, akkor modern rabszolgaság és már mehetsz is építeni.

Mi van a hajvágás tilalmával? Magyarországon a kopasz vagy rendkívül rövid haj jellemzi az erős embereket. Miközben a raszták polipcsápjai Júdea Oroszlánját jelképezik. Azt ugye mondanom sem kell, hogy Sámson hajáról se feldkezzünk meg és persze arról sem, hogy a raszták az Újvilágban bolyongó zsidó lelkek, hát ez aztán bitang messze áll a délibábos világképünktől!

Advertisement
Illustration for article titled A magyar-rasztafari pokol és örök babiloni ellentét története

Nyilvánvaló tehát, hogy megfejtettük az ősi ellentét okát. Miért is döglünk mi bele a munkába, miközben nem gyarapodunk, csak szopunk? Miért uralkodnak rajtunk mindenféle sátánfattyai folyamatosan? Hogy a fenébe sikerült olyan országot foglalni, ahol tilos a szieszta és a szittyó (az önfeledt jókedvről nem is szólva), miközben minden adott hozzá? Hát Nimród és Babylon miatt, a fehér embernek is kell egy pokol, ahol minden megvan, aztán mégsem jön össze semmi. Pont úgy, mint az elrabolt és tönkretett emberek földjén, a karibi szigeteken.

Advertisement
Illustration for article titled A magyar-rasztafari pokol és örök babiloni ellentét története

Nemrég ismét Szent Luca szigetén jártam, ahol kifejezetten érdekes rasztafáriánus közösség él. Mivel a sziget több mint tízszer cserélt gazdát franciák és angolok között, ezért a rabszolgák megunták a folyamatos cseszegetést és felvonultak a hegyekbe, ahonnan azóta sem jöttek le. Majd mint az egész karibi térségben, St Lucia-n is elterjedtek Marcus Gravey tanai. Elvileg nem turistabarát környék a rasztagettó, pláne tejbetököknek. Azonban ez engem nem érdekelt, mert az első alkalommal nem volt időm megnézni ezt a hírhedt karibi quilombót. Legnagyobb meglepetésemre, ott tényleg a hagyományos raszta vallás szerint élnek: virágzik a zöld, a többnejűség, gyakorlatilag vegák, elutasítják mindazt a szart, amiről azt hisszük, hogy nyugati kultúránk alapkövei és ráadásul még képesek pofátlanul jól érezni magukat.

Advertisement

Az esti tábortűznél/közös zenélésnél fogtam magam és kinéztem az őszfürtű főcsimbókost, hogy majd beszélgetek vele. Mondom az elméletem, mire az öreg fogta a Mad Max stílusú pipájához erősített vagy egyméteres locsolócsövet, slukkolt, kiengedett kábé tíz köbméter olyan sűrű füstöt, hogy eltakarta a sziget felé magasodó ikercsúcsokat, a Pitonokat és lassan azt mondta:

Attól, hogy idióta vagy fiam, még simán lehet igazad...

Na ugye.

Illustration for article titled A magyar-rasztafari pokol és örök babiloni ellentét története
Advertisement

Ha eddig legörgettél, akkor köszönöm szépen, hogy elolvastad. Itt ezen a blogon találsz még pár írást tőlem, főleg az ilyen könnyedebbeket vagy beszámolókat. Pénzmosásról szóló Üzleti jellegű cikkeimet pedig itt találod:

Tucanoprod.com

Copyright by Bence Zákonyi 2016

Share This Story

Get our newsletter