Könnyed vasárnapi videó.

Justin Trudeau, kanadai minisztereln√∂k eg√©szen meglepŇĎ dolgot mŇĪvelt. Egy √ļjs√°g√≠r√≥ rendk√≠v√ľl szellemesen megjegyezte, hogy a kvantum-sz√°m√≠t√°stechnik√°r√≥l k√©rdezte volna, de azt√°n az iszl√°m √°llamr√≥l tett fel egy k√©rd√©st. T√∂bb sem kellett Trudeau-nak, a hallgat√≥s√°g azonnali nevet√©se √°ltal ugyan egy pillanatra megszak√≠tva, de lenyomott egy egyperces, √©rthetŇĎ, egyszerŇĪ sz√∂veget arr√≥l, hogy mi√©rt j√≥ √©s k√ľl√∂nleges a kvantumsz√°m√≠t√≥g√©p.

A Guardian szerzŇĎje el√©g j√≥l ragadta meg a probl√©m√°t, ugyanis r√∂gt√∂n meg is v√°laszolja az elsŇĎ mondatomb√≥l gener√°lhat√≥ k√©rd√©st. Nem, semmi meglepŇĎt nem tett Trudeau, csup√°n tiszt√°ban volt az egyik fontos kutat√°si ter√ľlet√©vel annak az int√©zm√©nynek, amelynek a folytat√≥d√≥ √°llami t√°mogat√°s√°t jelentette be. Vagy ez meglepŇĎ?

Addig is, am√≠g szintet l√©p a politika, gondolom, nem vagyok egyed√ľl azzal, hogy k√≠v√°ncsian v√°rom v√°lasztott vezetŇĎink titkos gazdas√°gi √∂sszefon√≥d√°sainak napvil√°gra ker√ľl√©s√©t. Kvantum-√∂sszefon√≥d√°s helyett egyelŇĎre az is j√≥ lesz.