A 2. magyar hadsereg megsemmis√ľl√©s√©nek 73. √©vfordul√≥j√°val kapcsolatban adott ki k√∂zlem√©nyt a m√©g mindig K√°d√°r krumplileves√©ben f√ľrdŇĎzŇĎ f√©leszŇĪek p√°rtja, a ki-, bebaszott Munk√°sp√°rt. Napi ki√°ltv√°nyukban id√©zik a honvedelem.hu megeml√©kezŇĎ sz√∂veg√©t, majd kieg√©sz√≠t√©ssel √©lve, ahogy a c√≠mben is le√≠rva vagyon, meg√≠rj√°k a tutit, a frank√≥t, a realt. Yo!

M√°rmint hogy: ‚ÄúMinek mentek oda?‚ÄĚ

J√≥ k√©rd√©sfelvet√©s √°m ez, n√©h√°ny mogyor√≥agy√ļ kommenist√°t√≥l, t√°rgyaljuk is meg azonnal, mindenf√©le t√∂rt√©n√©szked√©s n√©lk√ľl.

A komcsik verziója generálta párhuzamos világban így történhettek a dolgok:

‚ÄúK√©pzeld! Sz√©tt√©ptem a beh√≠v√≥m! Minek menjek oda, nem igaz?‚ÄĚ

‚ÄúG√©za! Nem lenne kedved √°truccanni vel√ľnk a muszk√°khoz egy kis csetepat√©ra? - Mi ez m√°r megint Zolt√°n? √Čs ugyan mi v√©gre? - Csak √ļgy! T√∂rt√©nelmi sz√ľks√©gszerŇĪs√©g!- Hmmm... Lett volna m√©g egy kis elint√©znival√≥m, de nem b√°nom, menj√ľnk!‚ÄĚ

Advertisement

Ha ez a komcsik szellemi tolat√≥l√°mp√°ja √°ltal megvil√°g√≠tott t√∂rt√©nelem, akkor milyen sz√∂g egyszerŇĪs√©gŇĪ lehet a j√∂vŇĎk√©p√ľk? De maradjunk m√©g ebben a vil√°gban, Dorothyk√©nt √©s Toto kutyak√©nt ugrabugr√°lva.

A felelŇĎs√∂k nev√©t, rangj√°t √©s c√≠m√©t, illetve a rem√©lt politikai hasznot ma m√°r nagyj√°b√≥l tudjuk, de az is nyilv√°nval√≥, hogy az √°ldozatot mindez√©rt nem a Horthy-f√©le t√∂kfilk√≥k hozt√°k meg, rep√ľlŇĎbe √©gett ut√≥d ide vagy oda. A munk√°sp√°rt szerint viszont ez mindegy is! A l√©nyeg hogy nem volt ott dolguk, a t√∂bbit pedig bassza meg a kurva anyja!

Advertisement

Kap√°sb√≥l az elmebajon k√≠v√ľl nem tudok m√°s magyar√°zatot arra, ha valaki √∂nk√©nt √©s dalolva h√ļzott ki a h√≠rhedt keleti frontra. Nyilv√°n ilyen nem is nagyon volt. A komcsik buksij√°ban m√©g mindig teny√©szŇĎ mitol√≥gi√°ban azonban a katona a z√°szl√≥√©rt, az ideol√≥gi√°√©rt ment a h√°bor√ļba, nem pedig az√©rt, mert musz√°j volt neki. Ezt konvert√°lja √°t azt√°n a sutty√≥ja, a Donn√°l megsemmis√ľlt magyar hadseregre, √©s alkalmazza is, arc√°tlanul.

Advertisement

Ezen logika alapj√°n minden, az √©rintett korszakban vagonra pakolt magyart√≥l megk√©rdezhett√ľk volna: hova m√©sz, √©s mi dolgod ott?

Sz√°nakozni sincs erŇĎm a nyomorultjain, de komolyan. Picit bosszant ugyan, hogy bejegyzett p√°rtk√©nt, k√∂zp√©nzbŇĎl teszik ezt, de megnyugtat a t√©ny, hogy bizonyos demogr√°fiai t√∂rv√©nyszerŇĪs√©geknek k√∂sz√∂nhetŇĎen, lassan, de biztosan eltŇĪnnek majd a s√ľllyesztŇĎben.

Advertisement

/kép: komcsik/

Ha tetszett, oszd meg ismerŇĎseiddel, csillagozd, h√°l√°sak lesz√ľnk √©rte √©s nagyon √∂r√ľlni fogunk, hiszen Neked √≠rjuk a blogot!
V√©lem√©nyed hozz√°sz√≥l√°sban, Facebook-√ľzenetben √©s bemutatkoz√≥ oldalunk Kapcsolat men√ľpontj√°ban, valamint impresszum√°ban megtal√°lhat√≥ szem√©lyes el√©rhetŇĎs√©geinken v√°rjuk.
Megtal√°lhatod √©s k√∂vetheted a Koncot a Facebookon, a Twitteren √©s a Tumblren is, bemutatkoz√≥ oldalunk a konc.hu c√≠men √©rhetŇĎ el.