This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A politikának súlya van

Fotelfizikusi kitekintés a politika irányába.

Illustration for article titled A politikának súlya van
Advertisement

Ez nem az a poszt, ahol érdekel engem az, hogy szerinted a súly nem tömeg és fordítva, vagy, hogy nincs olyan, hogy “a politika”.

Hanem az, amelyikben a politika ránehezedik a hangulatodra, vagy éppen patikamérlegen egyensúlyozva helyezkedik, esetleg tömegeket emel fel és tesz tönkre, na meg agyonnyomja a gyengét. Az a poszt is ez, amelyikben a politika tonnaszám zúdítja rád azt, amit gondolnod kell a világról, és az is, amelyikben pofátlan módon megpróbál megvenni kilóra. A politika itt az, aki az utolsó grammokat is bevasalja rajtad, és az is, aki, ha akarja súlytalanná teszi minden érved. Itt a politika mondja meg, hogy mennyit nyomsz a latban, akár tudod, mi az a lat, akár nem.

Advertisement

És az is ez a poszt, amelyikben a politika pont akkora súllyal nehezedik arra, ami alátámasztja, mint amekkorával húzza majd a nyakánál fogva azt, amire felfüggesztik. És mindez talán még akkor is igaz lesz, szigorúan csak ennek a pár sornak a saját kis univerzumában, amikor az apokalipszis lovasai majd megpróbálják helyreállítani a világ mérlegének finom egyensúlyát.

A fenti szövegben foglalt állítások valósággal, valós személyek véleményével való bárminemű egyezése csak a véletlen műve lehet, a szerző teljességgel elhatárolódik tőlük. Biztos, ami biztos.

Advertisement

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel, feltéve, hogy nem félsz a politikai retorzióktól! Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

Advertisement

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblrenis. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.


Share This Story

Get our newsletter