Tudom, tudom! Agyonszecskázott, agyoncincált, szanaszét elemzett, de a posztomhoz nem kevés köze van:

Szigetvári Viktor a hét idiótája

Nem az√©rt, mert siker√ľlt (vagy √©ppen nem) m√°rt√≠rt csin√°lnia Rezsi Szil√°rd, √©ppenafaszomsetudja mivel megb√≠zott korm√°nybiztosb√≥l, nem az√©rt, mert a h√°tt√©rhatalmas reflex√©rvekre, a vitapartner alusapk√°j√°ra utal√≥ reflexv√°laszt adott, hanem az√©rt, mert az elm√ļlt 25 √©v szabad demokrat√°ira jellemzŇĎ, k√∂nnyelmŇĪen, kecses szalonfricsk√°z√°sokba injekt√°lt, alig burkolt n√°ciz√°s√°val pont azt a szeml√©letet id√©zte meg az ATV sze√°nszasztal√°n√°l, ami 10-15 √©ve √©letre keltette poraib√≥l a magyar radik√°lis jobboldalt, illetve √∂nmag√°ba roskad√≥ m√≥don, talajba d√∂ng√∂lte a balt.

Szigetv√°ri abb√≥l a M√©meth Szil√°rd-f√©le (ebben az esetben nem el√≠r√°s) okfejt√©sbŇĎl indult ki, hogy az EU-m√∂g√∂tt √°ll√≥ √©rdekcsoportok (nem sz√≥ szerint id√©zem) elŇĎre tolt, magyarorsz√°gi politikusaikkal, √©s gazdas√°gi √©rdekelts√©geikkel azon lesznek, hogy ‚Äúneglig√°lj√°k‚ÄĚ a magyar, migr√°ns-kv√≥t√°val kapcsolatos n√©pszavaz√°st. EbbŇĎl Szigetv√°ri - minden bizonnyal - elŇĎsz√∂r a bog√°rl√°szl√≥s, egys√©ges, vil√°guralomra t√∂rŇĎ h√°tt√©rhatalomra asszoci√°lt, majd onnan tov√°bblibbent ahhoz a n√©pszerŇĪ, a h√°tt√©rhatalmi konte√≥kat az antiszemita ŇĎsv√°dakkal √∂tv√∂zŇĎ n√©zethez, miszerint a h√°tt√©rhatalom, fŇĎleg ha vil√°guralmi, nem lehet m√°s, csak zsid√≥.

No √©s h√°t ha m√°r ezt √≠gy kibuksizta ez a Viktor, ez a Jobbviktor, ez a sokkaljobbviktor mint azaviktor, akkor oda is p√∂kte √≠gy arra az ATV-s asztalk√°ra, pont az el√© a korm√°nyzati k√∂zszereplŇĎ el√©, aki ezt √°ltal√°ban elŇĎszeretettel megteszi k√ľl√∂n√∂sebb asszoci√°ci√≥s hull√°mvas√ļt n√©lk√ľl is, b√°rkivel szemben, b√°rmikor!

Advertisement

$$$ H√ĀTT√ČRHATALOM $$$

Advertisement

Nyilv√°n mindenki tiszt√°ban van vele, hogy mit √©rtenek h√°tt√©rhatalom alatt a magyar tudjukkik (psszt! a n√°cik), ahogy azzal is, hogy egy Bayer-Bog√°r-f√©le, vil√°g- √©s magyar-, magyar- √©s vil√°gf√©ltŇĎ, Echo-tv-s h√°romnegyed √≥r√°ban milyen riaszt√≥ k√©p rajzol√≥dik ki a k√©pzeletbeli terepasztalon. De vajon √©rdemes elbagatelliz√°lni, lehurrogni, szimpla zsid√≥z√°sk√©nt felfogni minden olyan eszmefuttat√°st, ami tulajdonk√©ppen egy erŇĎs hatalommal rendelkezŇĎ, gazdas√°gilag potens, nemzeteken √°t√≠velŇĎ √©rdekcsoport folyamatbefoly√°sol√°si pr√≥b√°lkoz√°sair√≥l sz√≥l?

V√©lem√©nyem szerint ez az egyik legnagyobb t√©ved√©s, amit ma ember √∂sszehozhat, ebben a globaliz√°ci√≥ miatt egyre csak szŇĪk√ľlŇĎ, t√ľleked√©ssekkel, √©rdekellent√©tekkel fesz√©lyezett vil√°gban.

Advertisement

Merthogy nyugaton, illetve a tengerent√ļlon az elsŇĎ vil√°gbeli rendszerkritikus, √ļjbalos mozgalmak csap√°sir√°nya el√©g egy√©rtelmŇĪ ir√°nyba mutat. Ňźk ezt a minden eszk√∂zzel paritty√°zott, √°gy√ļzott, szapult, √©s ek√©zett c√©lter√ľletet illetve csoportot - a dar√°zsf√©szekrŇĎl elnevezve - egyszerŇĪen csak Wall Streetnek h√≠vj√°k. Az OWS-mozgalom(Occupy Wall Street) is hemzseg az ellentmond√°sokt√≥l, m√©ghozz√° ord√≠t√≥ ellentmond√°sokt√≥l, de egyvalami eg√©szen biztos: valamilyen, arcokra √©s nevekre nehezen lebonthat√≥ massza ellen k√ľzdenek, ami kiv√°l√≥an szeml√©ltethetŇĎ azzal a kabar√©tr√©f√°nak is beillŇĎ k√∂r√ľlm√©nnyel, hogy az OWS-mozgalom eszmei t√°mogat√≥i k√∂zt olyan p√©nzpiaci megalodonok is megtal√°lhat√≥ak, mint a j√≥ √∂reg Soros Gy√∂rgy, vagy a kor√°bban a Vil√°gbank aleln√∂kek√©nt dolgoz√≥, halad√≥ gondolkod√°s√ļ k√∂zgazd√°sznak tartott Joseph Stiglitz.

Na mindegy, a l√©nyeg az, hogy ezt a mozgalmat elsŇĎsorban egy belf√∂ldi √ľgy, a 2008-ban kiteljesedŇĎ, majd sz√©tdurran√≥ p√©nz√ľgyi bubor√©k h√≠vta √©letre. Minden jel szerint h√≠j√°n van az antiszemita felhangoknak, √©s ez mind a mai napig √≠gy maradt. Az is el√©g nyilv√°nval√≥nak tŇĪnik, hogy ezen kritiz√°lt p√©nzpiaci k√∂r√∂k k√∂z√∂tt vannak olyanok, amelyek komoly nemzetk√∂zi befoly√°ssal b√≠rnak, el√©g csak a mostan√°ban megbuktatott brazil eln√∂knŇĎ elt√°vol√≠t√°sa m√∂g√© gondolt, h√≠res-neves Goldman-Sachs-ra utalni.

Advertisement

Teh√°t: egyr√©szt nem z√∂r√∂g a haraszt, ha nem f√ļjja a sz√©l, m√°sr√©szt, abszol√ļt meg√°llhat egy nagy csom√≥ hajmeresztŇĎ p√©nzpiaci, √ļn h√°tt√©rhatalmi elk√©pzel√©s vagy konte√≥ √ļgy is, hogy k√∂zben nem egy tenyer√©t d√∂rzs√∂lgetŇĎ, kaj√°nul vigyorg√≥, p√©nzeszs√°kokon √ľcs√∂rgŇĎ zsid√≥t projekt√°lunk a fejecsk√©nkben kifesz√≠tett, piros-feh√©r-z√∂ld gy√∂ngyv√°szonra.

Advertisement

Nyilv√°n vannak az OWS √°ltal kritiz√°lt folyamatok √©s k√∂r√ľlm√©nyek k√∂zt is olyanok, amelyeket felsz√≠vhat, saj√°t paneljei k√∂z√© illeszthet a konte√≥irodalom, mint ahogy - alig √©szrevehetŇĎ m√©rt√©kben - az OWS szellemi pezsgŇĎf√ľrdŇĎj√©be is sziv√°roghatnak zavar√≥, bog√°rl√°szl√≥i √©rtelemben kiszenvedett bety√°rk√∂rt√©k.

Pont a Panama-iratok kisziv√°rogtat√°s√°val napvil√°gra ker√ľlt √©rintettek (az OWS √°ltal sokat mantr√°zott, kiv√©telezett 1%) √∂sszet√©tele mutat r√° arra, hogy a felford√≠tott panamai kŇĎ alatt megb√ļv√≥ bog√°rk√°k, az √∂sszehar√°csolt vagyonon, √©s annak nagys√°grendj√©n k√≠v√ľl nem sok egyez√©st mutatnak, k√∂z√∂s etnikai, faji halmazba pedig nem helyezhetŇĎek el.

Advertisement

Mint ahogy a nagy v√≠zkiszor√≠t√°s√ļ haj√≥k keltette hull√°mok is megdob√°lj√°k a k√∂zelben ringat√≥z√≥ kisebb haj√≥kat, √ļgy akarva, akaratlanul a nagyobb tŇĎke√©rdek is bor√≠thatja a kisebb orsz√°gok, nemzetek √©rdekeit, vagy ak√°r a teljes gazdas√°g√°t. A politikai √©s a gazdas√°gi elit nem csak Magyarorsz√°gon fon√≥dott √∂ssze, a multic√©gek √©rdekei ment√©n, korm√°nyok √°ltal v√©gzett √°llamk√∂zi lobbitev√©kenys√©g pedig m√°r komoly h√≠r√©rt√©kkel sem b√≠r. Ez√©rt kaj√°nul elvigyorodni, lekezelŇĎen pubizni akkor, amikor valaki ezzel elŇĎ√°ll, kimer√≠ti az idiotizmus fogalm√°t, √©pp√ļgy, mintha valaki ugyanezzel az eleganci√°val, a j√≥zan esz√©nek hadat √ľzenve, a Bilderberg-reptili√°nokt√≥l f√©lten√© a sz√≠riuszi magyars√°got.

√Čs ha m√°r az idiotizmusn√°l tartunk, nem mehet√ľnk el az ex-rezsibiztos ferd√≠t√©se, leegyszerŇĪs√≠t√©se mellett sem. Annak a nemzetk√∂zi gazdas√°gi elitnek, melyet N√©meth Szigetv√°rival szemben √ľlve felv√°zolt, szerves r√©sz√©t k√©pezik azok a magyar politikusok is, akik offshore c√©gekben, str√≥manokon kereszt√ľl tartj√°k, fialtatj√°k, mosatj√°k tiszt√°ra a p√©nz√ľket. A sp√°jzban nem az oroszok vannak, dr√°ga jobber testv√©reim, hanem mi magunk √°llunk a sp√°jzba suvasztott falit√ľk√∂r elŇĎtt, muszka egyenruh√°ban. Csal√≥ka tud ez lenni, bizony!

Advertisement

A zsidózás

A Szigetv√°ri vs RezsiSzil√°rd csat√°ban felfigyelhet√ľnk egy nagyon √©rdekes, fentebb m√°r logikailag levezetett, k√∂z√©let√ľnkben, √©s a h√©tk√∂znapjainkban a kellet√©n√©l is sŇĪrŇĪbben elŇĎfordul√≥ jelens√©gre: a LELKEDBE L√ĀTOK, TE TULAJDONK√ČPPEN ZSID√ďT AKART√ĀL MONDANI t√≠pus√ļ, telepatikus alapokon nyugv√≥, szembes√≠t√©si k√≠s√©rletre.

Advertisement

T√©ny ami t√©ny, orsz√°gunkban sz√©p sz√°mban k√©pviselteti mag√°t az antiszemitizmus, az eff√©le megnyilv√°nul√°sok pedig m√©g csak nem is az underground mocsk√°ban, a kocsm√°k darts t√°bl√°i √©s v√©c√©ajt√≥i k√∂z√© helyezett sarokasztalokn√°l folynak, hanem dicsŇĎ, szebb idŇĎket aligha l√°tott k√∂z√©let√ľnkben.

Advertisement

A ny√≠ltan zsid√≥z√≥, √©s mocskol√≥d√≥ polg√°raink z√∂me b√ľszk√©n teszi mindezt. A legkisebb t√°rsas halmazokban is akadnak k√∂vetŇĎik, dicsŇĎ√≠tŇĎik, akik b√°rmikor pajzsot tartanak al√°juk . Sajnos azonban j√≥val kev√©sb√© meg√°gyazott okfejt√©sekben is (N√©meth az omin√≥zus pofon elŇĎtt huzamosabb ideig csak idegeneket szapult), akadhatnak f√©lre√©rthetŇĎ, vagy kev√©sb√© f√©lre√©rthetŇĎ r√©szek, amelyekbe egyes polg√°rt√°rsaink, ellens√©geink, de ak√°r a bar√°taink is (!) belel√°tj√°k, belehallj√°k, belegondolj√°k a zsid√≥z√°st.

Már itt volt a nyelved hegyén, nem igaz?

T√∂bbek k√∂z√∂tt ez okozta azt, hogy a magyar k√∂zbesz√©det (a perif√©ri√°k kiv√©tel√©vel) eluralta egy bizonyos k√≠nos kim√©rts√©g, egyfajta mederben tart√°s (ehhez k√©pzeld hozz√° a Kuncze-f√©le ny√∂k√∂g√©st), ami azt eredm√©nyezte, hogy r√©m egyszerŇĪ, √©s egy√©rtelmŇĪ probl√©m√°kkal kapcsolatban sem jutottunk el m√©g a k√©rd√©sfelvet√©sig sem (l√°sd: magyar-cig√°ny egy√ľtt√©l√©s). A Jobbik a k√©rd√©sfelvet√©s jog√°t ezekkel a t√°rsadalmi probl√©m√°kkal kapcsolatban k√©sŇĎbb kisaj√°t√≠totta mag√°nak.

Advertisement

M√≠g az egyik oldal igaz magyarokra, √©s a magyars√°g idegensz√≠vŇĪ ellens√©geire, addig a m√°sik szigor√ļan antifasiszt√°kra, √©s n√°cikra tagolja az orsz√°got, egy√©b sz√≠nek √©s √°rnyalatok pedig nem l√©teznek vala, punktum! A jelenlegi f√°sults√°gban √©s k√∂z√∂nyben ott van ez az epe-keserŇĪs√©g√©vel b√≠r√≥, ki√°br√°nd√≠t√≥ katyvasz is.

***

Sz√≥val m√≠g a legt√∂bb port√°lon egy√©rtelmŇĪen N√©methet √ľltett√©k a sz√©gyenpadra emiatt a besz√©lget√©s miatt, ŇĎt h√ľly√©zt√©k le, rajta fent√©k a humorberetv√°t, addig mindv√©gig az egy√©rtelmŇĪ seggarc (b√°rmilyen f√°j√≥ is RezsiSzil√°rdot a v√©delmembe venni) Szigetv√°ri volt.