Egy újabb, öt epizódból álló képregénysorozatot dolgozott fel a Telltale Games csapata a Warner Bros-al és a DC Entertainment-tel (Vertigo) karöltve, ami PC-n, PlayStation 3 és XBOX 360-as konzolokon, illetve iOS én Android platformokon is elérhető, és ez a zseniális alkotás nem más, mint a “The Wolf Among Us, abból is az első, “Faith névre hallgató nyitóepizódját vesszük most górcső alá.

Az elmúlt hetekben bukkantam eme gyöngyszemre, de akkor még nem is sejtettem mivel is lesz dolgom...Izgatottan belekezdtem hát a Telltale Games izgalmas, sötét hangulatú akció-kalandjátékába és be kell, hogy valljam teljesen elvarázsolt már az első öt percben.

A “Faith egyébként Bill Willingham, 2002-es amerikai képregénysorozatának, a 11 Eisner-díjjal jutalmazott “Fables (magyarul Fabulák) alapjaira építkezett, a sztori is ugyanaz, bár valójában inkább a képregény előzményeként funkcionál.

Advertisement

A “The Wolf Among Us valahol a 80-as évek környékén, húsz évvel az első kötet megjelenése előtt játszódik, melynek noir-féle krimi hangulata és atmoszférája hamar be tudja szippantani a gamert, a karakterek, ha elsőre nem is vennénk észre, vagy éppenséggel nem ismernénk a képregény történetét, mindenki számára ismerős alakok, Ők ugyanis klasszikus mesehősök, a Grimm testvérek és a Disney-rajzfilmek történeteiből.

Hófehérkét, Csipkerózsikát, a Szépséget és a Szörnyetegét, a Favágót, Hamupipőkét vagy épp az Ordas Farkast száműzik mesevilágból, már nem a Kerek Erdőben és nem is az Óperencián túl élik boldog boldogtalan mindennapjaikat, hanem emberi testben, inkognitóban, egy olyan városban kénytelenek érvényesülni, ahol még a kurta farkú malac sem túr...ez a város nem más, mint a piszkos és bűnökkel teli New York.

Advertisement

Advertisement

A való világban már kevésbé rózsás a helyzet és az élet sem fenékig tejfel. Mesehőseink tiszta lappal indulnak, régi énjük már csak múló emlék talán, nincs se kiváltság, sem megbélyegzés. Éppen ezért nem minden karakternek sikerül az újrakezdés, többen sajnos a prostitúcióban vagy az alkoholban keresik a kiutat, problémáikra a megoldást.

Advertisement

Főhősünk, a megszelídült, jó útra tért ámde dühkezelési problémákkal küszködő Ordas Farkas, jelen esetben Big Bad Wolf alias Bigby, a seriff ügyel arra, hogy New York, Fabletown kerületében rend és fegyelem legyen, kedvenc karaktereink ne ugorjanak egymásnak, és az Ő feladata ügyelni arra is, hogy mindenkihez eljusson a boszorkánytól kapott Glamour nevezetű elixír, melynek hála emberi alakot öltve, feltűnés nélkül mozoghassanak a városban.

Advertisement

Tehát főként Bigby stresszes életébe nyerhetünk betekintést, az Ő bőrébe bújva kell felgöngyölítenünk egy brutális gyilkosságot.

Advertisement

A játék irányítása a klasszikus point & click stílusjegyeit hordozza magában, de inkább mondanám interaktív akció-kalandnak, illetve szerepjátéknak, a történet alakulása és akár végkimenetele is a mi döntéseinken múlhat, tehát jól meg kell gondolnunk, hogy mit teszünk vagy mondunk az adott szituációban.

Szerintem a “Faith úgy ahogy van tökéletesre sikeredett, hangulatos és izgalmas játékélmény jellemzi. Ha mindenáron keresnem kellene valami negatívumot, akkor az a szép, bár idejétmúlt, képregényszerű grafika (bár okostelefonon vagy tableten bőven a vállalható kategória) és a lehangolóan rövid játékmenet lenne az, mert ugyebár a jóból sose elég.
Ha tetszett a Telltale-féle “The Walking Dead, vagy a “Fables illetve a képregények megszállottja vagy, vagy csak egyszerűen egy kis akciódús kikapcsolódásra vágysz mindenképpen érdemes kipróbálnod...