Színhely: Nagymező utca.

Advertisement

A Nagymező utcában, Budapest Fotóutcájában április 21. és 23. között tartották meg a III. Fotóutca Fesztivált. A színes programban, többek között tárlatvezetések, workshopok, gyermekprogramok, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok várták a látogatókat.

Az érdeklődök, a fotómüvészek képeit utcai konténerekben tekinthették meg.

Advertisement

A fotós látogató részére remek fotó-perfomanszok nyújtottak lehetőségeket, akár saját felvételek készítésére is:

Advertisement

A Capa Központ és a Mai Manó Ház pedig fotó kiállításokkal várta a látogatókat. A Capa Központ, lenyűgöző, tágas, igényesen kialakított és berendezett teret biztosított Vittorio Storaro “Writing with Light” című gyűjteményes kiállításához, a művész filmoperatőri és fotóművészeti alkotásainak bemutatására.

Advertisement

“Magam is írónak érzem magam. Van, aki szavakkal, ecsettel, vésővel ír, én a fénnyel. Valószínűleg azért választottam ezt az utat, mert apám, aki mozigépészként dolgozott, egész életében arról álmodozott, hogy a vetített képek alkotója lehessen” – mondta Vittorio Storaro egy interjúban.

Advertisement

A kiállítási anyagán visszaköszöntek az olasz-amerikai operatőr jellegzetes képi megoldásai, amelyeket főleg három rendező – Francis Ford Coppola, Bernardo Bertolucci és Warren Beatty – Storaroval közösen készített filmjeiben láthattak a mozinézők.

Advertisement

Apokalipszis most:

Advertisement

továbbá a film előzetese:

Utolsó tangó Párizsban:

Advertisement

A kis Buddha:

Advertisement

A kis Buddha mellett, találkozhattunk Storaro Michael Jackson kollázsával is:

Advertisement

Valamint Dick Tracyvel:

Advertisement

Storaro egyéni, sajátos művészi látásmódját jellemzi az is, hogy jelentős mértékben hatással voltak rá, a klasszikus festészet mestereinek alkotásai.

Advertisement

A tárlat Storaro hosszú pályafutásának közel harminc évét ölelte át.

Advertisement

A Fotóutca Fesztivál idén is rengeteg látogatót vonzott a hazai és külföldi fotósok soraiból, a jó hangulatra mi sem volt jellemzőbb, hogy közűlük néhányan, ezúton is üdvözlik a Konc kedves olvasóit:

Advertisement

A fotók Canon EOS M 10-el készültek, auto ISO 3200-ig., 
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS objektívvel.

Share This Story

Get our newsletter