Árfolyamok, folyamok...

Illustration for article titled Árfolyamok, folyamok...

Olajpiaci hírek másként.

Talán a Cinken is előkerült – ha nem nyomtam rá csillagot, nagy hiba volt részemről – a Zenrus névre hallgató csodálatos, a maga lényegre törő funkcionalitásában tökéletes weboldal. Mit weboldal, maga a 21. századi értelemben vett, a kevesebb több elvére építő szuperszolgáltatás.

Advertisement

Tavaly decemberben eléggé ijesztő címek bukkantak fel a mindenféle médiaorgánumok felületein (például: Összeomlik-e ma Oroszország?), és ki-ki vérmérséklete szerint reagált is erre valamit. Az angol írásmóddal Mikhail Lisnyak néven nevezhető moszkvai programozó úgy döntött, hogy tenni sokat nem tehet az ügy érdekében, hát legalább viccelődik egy kicsit bánkódás helyett. A baráti köre számára készült oldal aztán persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, hatalmas sikert aratott, nem csodálnám, ha moszkvai hősünk a hirdetési bevételekből már régen oligarchává nőtt volna.

Advertisement

Kattints az egyéves születésnapját a közelmúltban ünneplő zenrus.ru-ra, válassz egy háttérképet, esetleg -videót, mellé pedig egy kellemes zenét a jobb felső sarokban található menüből, és egyszerre legyél egy kicsit tájékozott is, meg tegyél is magasról arra, hogy mi történik. Netán szuggeráld a három számértéket (rubel/dollár, rubel/euró és dollár/hordó) a neked tetsző irányba a meditatív zenei aláfestéstől átszellemülten.

Most leginkább a harmadik számlálónak van aktualitása. Hogy miért? A Portfolio cikke vélhetően kimerítő választ fog adni a felmerülő kérdéseidre. Annyit elárulok azért, hogy hosszú évek óta nem nagyon járt a szóban forgó nyersanyag ára ennyire alacsonyan.

Share This Story

Get our newsletter