Úgy tűnik, nem csak nekem volt kedvencem az X akták, Hillary is gyakran nézte Mulder és Scully kalandjait. Legújabb választási ígérete kicsit kétfarkú kutyaszagú, egyenértékű az ingyen sörrel, hogy valaha is belenézhetünk azokba az aktákba, amiknek még a létezése sem bizonyított. Elég valószerűtlen, hogy az 51-es körzetből piknikező zóna lesz kempingnadrágos, fotózgató turistáknak.

Mindenesetre, mint minden X akták rajongónak, nekem is volt már saját harmadik típusú találkozásom.

Advertisement

Sötétedett már, mikor észrevettem egy férfit nem messze tőlem az utcán. Első ránézésre semmi baj nem volt a felém közeledő alakkal, kissé lepukkadt nadrág, viseletes cipő, olcsó dzseki, átlagos kinézet.

A kezében lévő szerkezet adott okot a gyanakvásra. A használt, pattogzó festékű piros partvisnyél végén szigetelőszalaggal erősített tükör, alatta zseblámpa. Mire használhatja? Arrafelé lakó ismerősöm mesélte, a közeli kiserdő és a benne lévő öreg falrom szakrális helynek számít az ufókutatók szemében.

Advertisement

Nyilván a férfi is oda igyekezett a szerkezettel. Talán meggyújtja a zseblámpát, az ég felé tartja, és jeleket ad le ET unokatestvérének.

A Men in black agymosós jelenete jutott eszembe, bár nem valószínű, hogy amerikai kormánytisztviselők adios feliratú, kissé használt kínai piacos dzsekit hordanának, még inkognitóban sem.

Advertisement

Egy lehet, azok közül a lököttek közül, akik hetente megnézik a Roswell című filmet, és ha közben ugrik a kép a tévéjükön, netán másodpercnyi áramkimaradás támad, akkor máris döntő bizonyítékát látják az idegen civilizáció inváziójának, aminek epicentrumában az ő nappali szobájuk áll.

Hirtelen megrémültem. Eszembe jutott, az idegenekkel jó kapcsolatot ápoló indián kultúrák sem ingyen jutottak a Nazca vonalakhoz, emberáldozatokat mutattak be érte.

Advertisement

A férfi közben átvágott az utcán az én oldalamra, egyre közelebb került hozzám, ezért hirtelen ötlettől vezérelve megálltam, vártam a támadását. Talán, mert nyílt ellenállásra nem számított, vagy a sarkon feltűnő kutyasétáltató csapat miatt, de mintha mi sem történt volna, elment mellettem.

Az ügy nem hagyott nyugodni, ezért még aznap este felhívtam a környéken lakó ismerősömet. Ahogy a szerkezet ismertetésébe kezdtem, rögtön rávágta:

ja, a Tibit láttad, ő a vízóra leolvasó, így nem kell neki lemászni este a vízaknába, csak beteszi a botot a tükörrel meg zseblámpával, és le tudja olvasni.

Advertisement

Szóval semmi Nazca vonal, semmi ET vagy Rosswell, csak Tibi.

Mi volt a varázsa a fanatikus húgkereső Foxnak, és a hűvösen racionális Danának, nem tudtam soha megfejteni, egyszerűen muszáj volt tévé elé ülnöm, ha ők jöttek, pedig nem vagyok nagy sorozatnéző típus. Talán, hogy szeretnénk hinni, léteznek rajtunk kívül is értelmes lények valahol, ugyanakkor rettegünk is tőlünk. Szerencsére jön a folytatás hétfőn, Mulderrel, Scullyval, rejtélyekkel és borzongással, vízóra leolvasó Tibinél komolyabb UFÓügyekkel.

Advertisement

Vajon Hillary reklámozza a sorozatot meghökkentő ígéretével, vagy a sorozattal akarja felpörgetni a kissé lanyhuló választási kampányát? Mindenesetre az igazság odaát van, gyerek, kutya, UFÓ – biztos filmsiker.Kérdés, választási kampányba elég-e.

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel! Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

Advertisement

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Ha FB megosztás közben tigrisek vagy vízesés nehezíti az utat, ne add fel, oszd meg bátran!

Advertisement
Illustration for article titled Az 51-es körzet

Share This Story

Get our newsletter