Az örök celeb

A mai nap az övé. Rá még akkor is emlékezni fognak, mikor a mai, valóságsók és egyéb műmájer műsorok sorozatban gyártott celebjeit már a Mocsárosdűlői falunapra sem hívják meg.

Zsazsa állítólag ma 99 éves (vagy ki tudja), pontos életkorát homály fedi.

Hogy honnan is indult? Gazdag zsidó család, ékszerkereskedők, édesanyja, Jolie (akit mindenki csak Jancsinak hívott) a belvárosban gyémáttal kereskedett, apja katonatiszt volt, majd ingatlanos. Három lánytestvér született a Gábor (Grün) családba, Magda, Zsazsa (Sári) és Éva.

Advertisement

Mindhárman szépek, érdekesek voltak, Zsazsa a középső futott be igazi karriert közülük, nem annyira mint színésző, sokkal inkább mint celeb.

Könnyen legyinthetünk, eszünkbe jut a nagyseggű Kardashian, a butácska, hóna alatt kutyával járkáló rokonlány, Paris (elvégre ő is Hilton, mint Zsazsa egyetlen olyan férje, akitől gyereke született), és mondhatjuk, ez is valami?

Igen, mivel ő akkoriban lett celeb, amikor a mai értelemben nem voltak még celebek.

Voltak arisztokraták, voltak híres színésznők, de tisztán bulvárcelebek, akik attól híresek, hogy híresek, még nem léteztek. Nem volt még net, twitter, és bulvárcsatorna. Nem voltak még paparazzok és lesifotók, sajtósok és PR szakemberek, akik bugyuta történeteket kreálnak, csak, hogy végre „történjen valami”.

Advertisement

Zsazsa a maga PR-ese és sajtósa volt már a harmincas években, ex-szépségkirálynő (de nem a világbékés típusból), színésznő, társasági hölgy.

Zsazsa szép volt, de szép nő éppúgy sok volt akkor is, mint ma, hibátlanok, gyönyörűek, felejthetők. Kilenszer ment férjhez, számtalan szeretője volt, csupa gazdag üzletember, híres színész, arisztokrata, Zsazsa mindig is válogatott, és volt neki miből. Állítólag szellemessége és humora miatt lett igazán ismert, egy gyönyörű nő, aki jópofákat mond.

Advertisement

Szépségkirálynőként indult Budapestről a harmincas években, először Ausztriába, majd egyenesen Hollywoodba ment. Készültek persze filmjei, volt főszereplő, de nem ettől lett igazán híres.

Talán valami aurája lehetett Zsazsának, ami maga köré vonzza az embereket, ami lenyűgözi és elkápráztatja őket, hiszen Zsazsa egy olyan színésznő, aki évtizedek óta nem játszott semmiben, mégis mindenki ismeri, emlékszik rá, érdeklődik iránta, míg más, nála tehetségesebb és jobb művészekre már nem is emlékeznek.

Advertisement

Zsazsa édesanyja is hosszú életű volt, megérte a 100 évet, fotói alapján majdnem olyan dekoratív volt, mint híres lánya. A testvérei is roppant vonzóak és jó külsejűek voltak.

A vérvonal azonban itt megszakadt. A három csinos lánytestvér közül egyedül Zsazsának született egyetlen gyereke, Francesca. A lány a képeken átlagos, molett, idősebb korában pedig leginkább egy Zala megyébe telepedett német nyugdíjasra emlékeztetett, aki kutyamenhelyet tart fenn. Nem volt csinos, sem csillogó, még csak nem is jól öltözött sem. Francesca már évek óta nem él, minden szempontból rosszabb génekkel volt megverve, mint a híres mama.

Advertisement

Mostanában sajnos már Zsazsa sem csillog, évek óta beteg, de direkt nem rakok fel ilyen képeket, amin egy közel 100 éves, megrokkant nénike van. Ő celeb és kész, szép, vonzó és csillogó.

Boldog szülinapot Zsazsa!

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran a FB-n. Teret a kisblogoknak, vesszen a mainstream, és a flódolás!

Advertisement
Advertisement

Share This Story