K√∂r√ľlbel√ľl egy h√≥nappal ezelŇĎtt k√©sz√≠tettem interj√ļt a Szilveszteri √ĀllatmentŇĎ √úgyelet facebook-oldal l√©trehoz√≥j√°val √©s √ľzemeltetŇĎj√©vel, Pint√©r Attil√°val. Az oldalt t√∂bb mint n√©gyezren k√∂vetik jelenleg, a szilveszteri ŇĎr√ľlet √≥ta pedig t√∂bb mint 500 kutyus megtal√°l√°s√°ban √©s hazajuttat√°s√°ban vettek r√©szt, k√∂zvetve vagy k√∂zvetlen√ľl. Attil√°√©k gyakorlatilag diszp√©cserszolg√°latot l√°ttak el, √©s t√∂bb, szilveszteri √ľgyeletet ell√°t√≥, civil √°llatv√©dŇĎ szervezet munk√°j√°t seg√≠tett√©k √∂sszehangolni.

Ezen fel√ľl macsk√°kkal is foglalkozik, m√©ghozz√° probl√©m√°s, antiszoci√°lis cicusokkal. ErrŇĎl blogot is vezet, ami szeretem a cic√°mat n√©ven √©rhetŇĎ el.

Attila neh√©z helyzetbe ker√ľlt, kider√ľlt ugyanis hogy el kell hagynia alb√©rlet√©t, majd nem sokkal k√©sŇĎbb - hogy ne legyen olyan egyszerŇĪ - a munkahely√©t is elvesz√≠tette.

ElsŇĎsorban olyan - ak√°r egyszob√°s - lak√°st keres, ahova mag√°val vihetn√© √°llatait (2 kutya √©s √∂t cica), valamint √°ll√°st szeretne:

√ögyhogy itt vagyok a nagy sz@rban 2 kuty√°val √©s 5 macsk√°val, akik mind k√∂tŇĎdnek hozz√°m. A macsk√°k k√∂z√ľl kettŇĎt sz√ľlet√©se √≥ta gondozok, egyet a gazdit√≥l fogadtam be, mert le akarta altatni, egyet utc√°r√≥l szedtem √∂ssze. Egy pedig beteg, √©s szinte a hal√°lb√≥l hoztam vissza.

Advertisement

Dolgoztam menhelyen √©s kutya-macskapanzi√≥ban is, kuty√°kkal tudok b√°nni, a macsk√°kkal pedig olyannyira, hogy ‚Äúmacska-suttog√≥nak‚ÄĚ is h√≠vnak.
T√∂bb antiszoci√°lis, rem√©nytelennek hitt cic√°t rehabilit√°ltam √©s adtam gazdihoz, √©s a blogomon kereszt√ľl (szeretemacicamat.blog.hu) pedig sz√°mtalan gazdinak adtam tan√°csot macsk√°juk viselked√©s√©vel kapcsolatban. √Čn szervezem m√°sodik √©ve a Szilveszteri √ĀllatmentŇĎ √úgyeletet (https://www.facebook.com/szilveszteriug‚Ķ), ahol a szilveszteri durrogtat√°sok √°ldozatait igyekezt√ľnk hazajuttatni.
Emellett emberekkel is tudok kommunikálni, mert közel 10 évet dolgoztam értékesítésben, és adminisztrációs feladatokat és koordinációt is el tudok látni, mert 4 évig voltam sales koordinátor.

Attila segítségkérését részletesen ebben a blogbejegyzésben olvashatod el.

Nyomatékot adva a leírtakhoz, megosztanám pár kutyus és cicus képét és történetét, akiknek hazajutásához Attiláék is hozzájárultak!

Advertisement

K√≥cos Pilisv√∂r√∂sv√°r Szabads√°gligetrŇĎl tŇĪnt el, de egy napon bel√ľl siker√ľlt megtal√°lni √©s hazajuttatni.

Mendy befogadott kutyak√©nt veszett el Ny√≠regyh√°z√°n, 4 h√≥naposan. Szerencs√©re ŇĎ is hamar meglett!

Advertisement

G√∂d√∂n Rocky gondolta √ļgy, hogy k√∂r√ľln√©z odakint! Egy nap ut√°n ker√ľlt haza ŇĎ is.

Advertisement

A Dr√°va melletti R√©vfaluban veszett nyoma S√°rik√°nak! Kisl√°ny gazd√°ja k√©t nap m√ļlva √ļjra mag√°hoz √∂lelhette kis bar√°tj√°t.

Foltos 4 napig bolyongott a XVIII. ker√ľletben, mire szerencs√©sen hazaker√ľlhetett, a sz√°mtalan megoszt√°snak k√∂sz√∂nhetŇĎen.

Advertisement

Sopronban sz√≥ szerint egy kutya sz√°j√°b√≥l siker√ľlt megmenteni ezt a cicust. A Szilveszteri √ĀllatmentŇĎ √úgyelet megoszt√°sai is kellettek ahhoz, hogy gyorsan hazaker√ľlhessen.

Advertisement

Támogassátok egy megosztással Attilát, hátha olyanokhoz is eljut ez a poszt, akiknek módjukban áll segíteni.