Az anagramma, egy olyan közkedvelt betüjáték, amelyben egy név, szó, vagy mondat valamennyi betüjének felhasználásával, és a betük más sorrendbe helyezésével, értelmes új nevet, szót, vagy mondatot kell kialakítani. A játék egyik klasszikus példája Pontius Pilatus kérése Jézushoz: Quid est veritas? (Mi az igazság?) latin betüinek felcseréléséből született új mondat: Est vir, qui adest ( A férfi az, aki itt áll).

Úgy tünik, hogy Botka László esetében,

már a neve alapján sem választhatott volna esélyesebb miniszterelnök jelöltet az MSZP, hiszen Botka László nevének betűit fel sem kell cserélni, mindössze két helyen kell elválasztani és máris három leendő, az országunkat szimbolizáló hungarikumot kapunk: Bot - Kalász - Ló. 

Advertisement

A bot, a magyar pásztor hagyományokat, a kalász, az életet adó magyar kenyeret, a ló, a honfoglaló őseink bevonulását jelképezi. Botka László egyébként a közös ellenzéki összefogás hívének tartja magát, így vele az MSZP várva-várt győzelmi esélyei javulhatnak, hacsak - egyes hírek szerint - a még szorosabb közös együttműködések érdekében, a párt nem “várja” meg a “Karácsonyt”.

Advertisement

Bár a “Karácsony” szó anagrammája erősen elgondolkodtató tartalmú: Koca nyárs.

A dolgozatot írta: Anyád nálad sír.