Canon LEGRIA a 170°-os látószöggel látó,tenyérbemászó kreatív kamera-Konc teszttel

Digitális kamera karácsonyra?Frissítve 3-as metró képekkel!

Advertisement

Amikor a ZANGIO csokoládé ékszerboltból elindultam az Erzsébet kőrút felé,ahogy hetente mindig,most is beugrottam a Soós Fotó üzletbe.Az elképesztő választékú régi és új fotómasinák között tűnt fel a polcokon szerényen meghúzódó,gyermek tenyér nagyságú Canon LEGRIA mini kamera.A meglévő Olympus ZUIKO objektív készletem,legszélesebb látószögű 20 mm-es fókusztávolságú objektívje is mindössze 90°-os fokos látószöggel rendelkezik,így a 170°-os látómező lehetősége nem sok gondolkodási időt adott a vásárlásra.A HD minőségű videó,a ma már szinte kötelező Wi-Fi megosztások sokfélesége,szinte csak ráadás a széles látószögek adta lehetőségekhez képest.Megemlítem,hogy azóta megjelent a hazai boltokban a cím képen látható,külsőleg alig eltérő Canon Legria mini X is!

Ez a Canon Legria Mini action cam Full HD video test videó mindent elmond a kameráról:

Íme néhány sor a gép tulajdonságairól/ Forrás: PROHARDVER/.

A Canon 2013-ban mutatta be a Legria mini nevű kreatív kameráját, amely különösen nagy látószögű optikával (170°-os látószög álló- és 160°-os látómező mozgóképek esetén), többféleképp dönthető, 2,7”-os, érintésérzékeny kijelzővel és beépített állvánnyal rendelkezik. A feketében, fehérben vagy ezüstben kapható készülék kis tömegével és csekély terjedelmével akár zsebben is elfér, így bárhol kéznél lehet, ha épp videózni támadna kedvünk. A 12,8 MP-es állóképek mellett legfeljebb 1920x1080 pixel felbontású videókat rögzíthetünk. A szeptembertől kapható Legria mini beépített Wi-Fi modullal is fel lett szerelve, így a fájlátvitel és egyéb szolgáltatások (pl. képfeltöltés a közösségi hálóra) vezeték nélkül is elérhetőek (külön alkalmazás tölthető le iOS vagy Android rendszerek alá).Az 1/2,3”-os CMOS szenzor hátulról megvilágított, melynek jelfolyamát a Canon DiG!C DV 4 processzora dolgozza fel. A hagyományos videofelvétel és fényképezés mellett a masina képes time lapse (időeltolásos) rögzítésre is, amit a felhasználó igénye szerint paraméterezhet (5 mp – 10 perc közti intervallumokat állíthatunk be az egyes képek közé). A videós képi hatások folytatódnak a gyorsított és lassított, illetve a (vízszintesen) tükrözött felvétel/lejátszással. Az állókép és a mozgókép közötti szakadék áthidalásához a Video pillanatfelvétel móddal négy másodperces jelenetek rögzíthetők minden alkalommal, amikor a gép kezelője megnyomja a zárkioldót egy fénykép készítéséhez, majd ezek a napi eseményeket összefoglaló rövid videoklippé egyesíthetők.

Advertisement

KONC TESZT:

Még melegében kipróbáltam a kamerát és szégyen és gyalázat,azonnal beleestem a kezdő fotósok legelső hibájába,a szokatlan kis kamera mindent látó lencséjébe belógott a LEGRIÁT tartó ujjam.A kamera tartása sem volt egyszerű,hiszen mindössze 180 grammos.Egyedül a négyzethálót hiányolom-vagy nem találtam még-a függőlegesség biztosítása érdekében.

Advertisement
Illustration for article titled Canon LEGRIA a 170°-os látószöggel látó,tenyérbemászó kreatív kamera-Konc teszttel

A Flórián téren,már csak a belógó árnyékomat nem tudtam lehagyni.Az első kép a 170°-os állásnál és miután mindössze két állás van,a második fotó a LEGRIA mini kisebbik/normál látószögével készült.A kisebbik pozíció a hagyományos gépek 28 mm-es állásának felelhet meg.A képeket és a videókat a géphez járó USB kábellel a Windows XP,a korábbiaknak megfelelően felismeri,az igazi nagy előny a WIFI-s feltöltés akár WINDOWS 7-10-re,androidra,akár az iOS rendszerrel működő készülékekre,vagy közvetlenül a Facebookra,YouTube-ra.

Advertisement
Illustration for article titled Canon LEGRIA a 170°-os látószöggel látó,tenyérbemászó kreatív kamera-Konc teszttel

A LEGRIA használható rossz fényviszonyok között is,kézből történő fotózásra.3-as metró,Árpád híd,ma délelőtt:

Advertisement
Illustration for article titled Canon LEGRIA a 170°-os látószöggel látó,tenyérbemászó kreatív kamera-Konc teszttel

A kamera harctechnikai adatai:

  • 170°-os, széles látószögű objektív
  • Állítható szögű LCD képernyő és beépített állvány
  • Váltás a széles látószög és a közelkép között
  • Wi-Fi; élő adás és megosztás
  • Felvétel Full HD felbontásban
  • HS System: 12,8 MP CMOS, DIGIC DV4
  • Beépített sztereo mikrofon, Audiokompozíció-választás
  • Irányérzékelés
  • Tükrözött felvétel és lejátszás
  • Gyorsított és lassított felvétel, időközönkénti rögzítés

Share This Story

Get our newsletter