Cinizmusversennyé silányulhat az 1956-os magyar forradalom hatvanéves évfordulója.

Egyr√©szt, a sajt√≥szabads√°gr√≥l saj√°tosan gondolkod√≥ hatalom Kossuth t√©ri megeml√©kez√©s√©n nem m√°st, mint a ‚Äúszabads√°g n√©p√©t‚ÄĚ √ľnnepli, ami t√∂k√©letesen illeszkedik a d√∂ng√∂lt padl√≥j√ļ t√∂m√©sh√°zakb√≥l Carrara-i m√°rv√°nypadl√≥s rezidenci√°kra gumicsizm√°ban √°tslattyog√≥ parasztleg√©nyeink mosolyg√≥s, diszn√≥szarszag√ļ cinizmus√°hoz.

M√°sr√©szt, a Gyurcs√°ny vezette ‚Äúdemokratikus ellenz√©k‚ÄĚ nem m√°shol, mint az Astori√°n√°l (!!!) h√≠rdette meg a ‚ÄúMossuk le a gyal√°zatot‚ÄĚ nevŇĪ rendezv√©nyt. A t√≠z √©vvel ezelŇĎtt, √©ppen az Astoria k√∂rny√©k√©n boldog-boldogtalant √∂sszeverŇĎ rendŇĎrs√©g akkori vezetŇĎit h√°l√°b√≥l kit√ľntetŇĎ Gyurcs√°nyt√≥l, √©s tarka-barka sz√∂vets√©geseitŇĎl ez szint√©n tiszteletet parancsol√≥, √∂klendetes teljes√≠tm√©ny.

Mindek√∂zben √©rdemi ellenz√©ki munk√°t v√©gzŇĎ keveseink egyike, Juh√°sz P√©ter ki√°tkoztatott, √©s lefideszb√©renceztetett a gyurcs√°nyp√°rt √°ltal, amire Juhi gondolt egy nagyot, √©s kev√©s, √°mde lelkes t√°mogat√≥j√°val egy√ľtt, a migr√°nskv√≥t√°s hangulatkelt√©stŇĎl folyamatos erekci√≥t abszolv√°l√≥ fidesz-zombik h√°ta megett k√≠v√°n majd s√≠polni egy j√≥t.

Advertisement

A Jobbik a Corvin k√∂zben, az LMP pedig... - a fene tudja hol, ugyanis m√©g a weboldalukon sem tartott√°k sz√ľks√©gesnek tudatni ezt, a CETA miatt zaklatott h√≠veikkel (tal√°n a V√°rban, a Mansfeld eml√©kmŇĪn√©l, de senki ne vegyen r√° m√©rget) - tart megeml√©kez√©st.

Ugyanott tartunk , mint t√≠z √©ve; becstelen hatalom, becstelen ellenz√©k, √©s a R√°kosi-c√≠mert z√°szl√≥b√≥l kihas√≠t√≥kkal, a Szt√°lin-szobrot led√∂ntŇĎkkel, √©s az utc√°n harcol√≥, csillog√≥ szemŇĪ k√∂lk√∂kkel egy univerzumban sem eml√≠thetŇĎ, az aktu√°lpolitika-kokt√©lban felold√≥d√≥, cinikus hangad√≥ik.