Csak egy mozdulat! Széleslátószögű előtét mobiltelefonokra!

Tájképhez és szelfihez is remekül használható.

Mit kell ehhez tenni? Vásárolnunk kell például az Amazonon vagy egy hazai telefon üzletben egy Selfie Cam Lens-t. Jár hozzá tok és védősapka is!

Egy végtelenül egyszerű mozdulattal, rácsíptetjük, akár iPhone-ra, androidos, vagy Windows-os telefonunkra, gondosan a kamera lencséje elé illesztve.

Advertisement

Mit tud a kis “cucc”?

Advertisement

Általában a mobiltelefon kamerák 24-35 mm-es gyújótávolságnak felelnek meg, a hagyományos kisfilmes fényképekhez mérve. Ez 95, illetve 65 fokos látószöget eredményez. Az előtét 0,4-es szorzójával, a például a 35 mm-es gyújtótávolságot 14 mm-re változtatja, amely így, a 65 fokos értékből 164 fokos nagylátószöget eredményez.

Advertisement

A különbség nagyon látványos: Íme a videó, hogyan kell használnunk:

A PECSA azért jóval olcsóbb az Amazonnál. Ott mindössze 3000 forint volt a fenti képen láható készlet, és miután a kis előtétlencsét felcsíptettem az öreg iPhone 4S-re, nézzétek az óbudai képeket:

Advertisement

Az androidos telefonok, szintén kompatibilisek a lencsével. A Flórán téri képek Sony Xperia Z 1-es készülékkel készültek:

Advertisement

Az előtétlencse hatásossága talán a belső felvételeknél a legerőteljesebb:

Megjegyzem, hogy mivel a mobiltelefonok nagyrésze nem rendelkezik optikai zoomal, ezért egész lencserendszerek, makro és tele előtétek alkalmazása is egyre népszerűbb a mobillal fotózók között.

Advertisement