Csak 20 USD! És kitárul számunkra a világ

Csak egy mozdulat! Széleslátószögű előtét mobiltelefonokra!

Tájképhez és szelfihez is remekül használható.

Advertisement

Mit kell ehhez tenni? Vásárolnunk kell például az Amazonon vagy egy hazai telefon üzletben egy Selfie Cam Lens-t. Jár hozzá tok és védősapka is!

Egy végtelenül egyszerű mozdulattal, rácsíptetjük, akár iPhone-ra, androidos, vagy Windows-os telefonunkra, gondosan a kamera lencséje elé illesztve.

Advertisement

Mit tud a kis “cucc”?

Advertisement

Általában a mobiltelefon kamerák 24-35 mm-es gyújótávolságnak felelnek meg, a hagyományos kisfilmes fényképekhez mérve. Ez 95, illetve 65 fokos látószöget eredményez. Az előtét 0,4-es szorzójával, a például a 35 mm-es gyújtótávolságot 14 mm-re változtatja, amely így, a 65 fokos értékből 164 fokos nagylátószöget eredményez.

Advertisement

A különbség nagyon látványos: Íme a videó, hogyan kell használnunk:

A PECSA azért jóval olcsóbb az Amazonnál. Ott mindössze 3000 forint volt a fenti képen láható készlet, és miután a kis előtétlencsét felcsíptettem az öreg iPhone 4S-re, nézzétek az óbudai képeket:

Advertisement
Advertisement

Az androidos telefonok, szintén kompatibilisek a lencsével. A Flórán téri képek Sony Xperia Z 1-es készülékkel készültek:

Advertisement

Az előtétlencse hatásossága talán a belső felvételeknél a legerőteljesebb:

Advertisement

Megjegyzem, hogy mivel a mobiltelefonok nagyrésze nem rendelkezik optikai zoomal, ezért egész lencserendszerek, makro és tele előtétek alkalmazása is egyre népszerűbb a mobillal fotózók között.

Share This Story