This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

De vajon Orbán kinek a kottájából játszik?

A tanárok Soroséból, erről miniszterelnökünk tájékoztatta nemrég a közvéleményt. Hiszen azok szabad akarattal, elemi helyzetfelismerési képességgel nem rendelkezvén, nyájba verődve vonulnak a spekuláns mézédes hangú pásztorsípjának dallamaira. Orbán szerint ugyanis itt mindig, mindenhol, minden a legnagyobb rendben volt, van, és természetesen lesz. Tehát nem kell itt pattogni, mint kecskeszar a deszkán, mindenki végezze azt ami a dóga, aztán jó napot!

A hívek, a NERmagyarok természetesen be is álltak vezérük mögé, és onnan kikukucskálva fröcsögnek mindenfélét a jobb oktatásért síkra szálló pedagógusokra.

Advertisement
Illustration for article titled De vajon Orbán kinek a kottájából játszik?

Hiszen a nagy tanító, a nép egyszerű gyermekéből lett kuruc vezér az IGAZ MAGYAROK ALKOTTA NÉP szívéből és lelkéből beszél, amikor hol a pedagógusokat, hol az egészségügyi dolgozókat, hol pedig a civileket ülteti le, a műfüves melletti kispadra.

Advertisement

De vajon valóban a magyar őstermészet nyilvánul meg ezekben a nyilatkozatokban és állásfoglalásokban?

Vajon tényleg hazai áll szemben idegennel ebben az ádáz kommunikációs háborúban? Van okunk egyáltalán Habonyozni azon túlmenően, hogy a fickó olyan előjogokkal rendelkezik, mint a középkor egyik-másik, szellemileg és erkölcsileg megroggyant hadura? Érdemes őt Machiavelli-szerű tulajdonságokkal és képességekkel felruházni?

Advertisement

A LIBSICSŐSZ FŐSÁMÁN

Illustration for article titled De vajon Orbán kinek a kottájából játszik?
Advertisement

Arthur J. Finkelstein New York-i zsidó család gyermekeként, közelebbről egy brooklyni taxisofőr fiaként látta meg a napvilágot, 1945-ben. A Columbia Egyetemen matematikát és statisztikát tanult. Tanulmányai befejezése óta - negyven éve - az amerikai politika élvonalában dolgozik, a legdörzsöltebb republikánus kampányguruk között tartják számon. A negatív kampányok Mozartja, a politikai ellenfelek lejáratásának Paganinije szinte soha sem mutatkozik a nyilvánosság előtt. Mindvégig a takarásban maradva oszt kommunikációs, és stratégiai tanácsokat ügyfeleinek. Az általa irányított, Jesse Helms szenátor megválasztásáért folytatott, 1972-es kampányban használták először eszközként a libsizést, de úgy tisztességesen. Helms beszédeiben a liberális jelző ráolvasós mantrázása mellett előszeretettel hozta fel ellenfele görög származását is. Természetesen nyert. Helms - vélhetően Finkelstein jóváhagyásával, vagy épp a bátorítására - szenátorként sem fogta vissza magát: folyamatosan ellenezte a melegek és a fogyatékosok egyenjogúságát.

Illustration for article titled De vajon Orbán kinek a kottájából játszik?
Advertisement

Jesse Helms

“… az ellenfélre fókuszálj, ne a jelöltedre. Használj bármilyen foszlányt az ellenfél múltjából, ami alapján liberálisnak címkézheted. A hirdetésekben használj egyszerű szavakat, és Armageddon-szerű kifejezéseket, hogy növeld a jelöltek között lévő ideológiai szakadékot. Figyelmeztess arra a káoszra, amit az ellenfél kormányzása eredményezhetne. Szüntelenül ismételd a szlogeneket minden csatornán.

Advertisement

Hm… De ismerős!

A Fidesz 2008 óta működik együtt Finkelsteinnel. Ebben a Nemzetközi Együttműködési Rendszerben helyet kapott George E. Birnbaum is, bár ő elsősorban a kampányszervezés és a mozgósítás területén oszt tanácsokat a kormánypártnak. A stratégiai és kommunikációs iránymutatásért teljes egészében Arthur J. Finkelstein felel. Ezen együttműködés koordinálásában szerepet kapott a Századvég cégcsoport, és tulajdonképpen így került a képbe kapcsolattartóként Habony Árpád is.

Advertisement

A 90-es években még liberális eszméket valló Fidesztől a kezdetektől fogva nem állt messze a populizmus. Mindig is az egyszerű válaszok pártja volt. Aztán persze a farmerdzsekit felváltotta a Boss-öltöny, a liberális eszméket pedig az úgynevezett keresztény-polgári, valójában neo-horthysta értékrend. A kétezres években, két kiértékelt választási vereség után Orbánék felvették a kapcsolatot Finkelsteinnel. Tengerentúli pásztorsípokra írt kottákat rendeltek maguknak. Ennek fényében idegen sugallatra történő cselekvéssel megvádolni az eső ellenére is szép számban megjelent tiltakozó pedagógusokat, egyszerűen disznóság!

Nem magyar jegyzékszámú kottából játszatott el Tóbiás József feleségének gyalázása, a Sorosozásban szép eredményeket felmutató, 888.hu-ra keresztelt förmedvényen sem.

Advertisement

Elvi következetesség

„Jesse Helms egy alkalommal nyíltan lebuzizta a New York Times és a Washington Post komplett szerkesztőségét. Helms és Finkelstein gyümölcsöző szakmai kapcsolatát mégsem zavarta meg, amikor 1996-ban a Boston Magazine nyilvánosságra hozta, hogy Finkelstein férfi párjával két gyermeket nevel massachusettsi otthonukban. Ugyanebben az évben Helms - Finkelstein egy másik kuncsaftjával, Lauch Faircloth-szal együtt - egyike volt azon négy szenátornak, akik nem szavazták meg a melegek jogait érintő antidiszkriminációs törvényt a szenátusban.”

Advertisement
Illustration for article titled De vajon Orbán kinek a kottájából játszik?

Arthur J. Finkelstein

Tehát ő Orbán pásztora. Ő a regnáló hatalom sípkészítő mestere! Aki miközben melegként együtt él barátjával, és ebben a felállásban részt vesz két gyermek felnevelésében, lazán azt tanácsolja kuncsaftjainak, hogy azok buzizzanak, és a melegek jogait érintő antidiszkriminációs törvényeket szavazzanak le.

Advertisement

A pedagógusok függetlenségét rendre megkérdőjelező, a tanárokat, valamint szakmai szervezeteiket idegen befolyással nyíltan megvádoló hatalom egy elvtelen, rosszindulatú, ámbár zseniális, külföldi stratéga tanácsaira teszi mindezt. Ennek fényében Orbánt, az idegen behatásokkal szembeszálló, azok elé falat állító honvédőnek beállítani, gyenge kabarétréfa lehet csupán!

/Forrás: Narancs/

Share This Story

Get our newsletter