CHEEK TO CHEEK” Jazz duett CD

Lady Gaga ének és zenetudása eddig is közismert volt. Amikor bemutatta, hogy milyen kiválóan zongorázik már szinte nem is okozott meglepetést a kedvelőinek. Az extrém öltözködéséről, meghökkentő fesztivál, koncert és videó megjelenéseiről is híres Lady Gagának, azért a tavalyi ősz elején sikerült ismét meglepni a hallgatóságát, ezúttal a CHEEK TO CHEEK című különleges jazz duett albummal. A CD-t a 88 éves világhírű jazz legenda Tony Bennett társaságában készítette el. A lemez válogatáson közösen énekelik a legismertebb jazz standardeket. Érdemes megtekinteni a következő képen látható dalok listáját.

Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Lena Horn, Bessie Smith, csak néhány név a jelentős jazz énekesnők közül, akiktől már hallhattuk ezeket a számokat. És legyünk őszinték; Lady Gaga most sem okoz csalódást. Aki nem tudja előre, hogy kit fog hallani a lemezen, avval nyugodtan köthettek fogadást, csak a legjobbak egyikére gondolhat. Lady Gaga a duettekben visszafogott, abszolút alkalmazkodó partnerként jelenik meg, hangjával pedig tökéletesen illeszkedik a jazz sajátos igényes,nagy odafigyelést igénylő hangzásvilágához. A közös albumuk megjelenését követő Las Vegas-i koncertre pillanatok elkeltek a jegyek. A CHEEK TO CHEEK világszerte eladott példány száma heteken belül elérte az 1 milliót! Az album a kritikusok elismerő véleményét is elnyerte. A jazz legenda Tony Bennett rendkívül pozitívan nyilatkozott Lady Gagáról, a felvételek során elvégzett közös munkáról, hozzátéve, hogy milyen fantasztikus érzés számára 88 évesen a Billboard lista élére kerülni.

A közös koncert megjelenéseik során Lady Gaga, a tehetségén kívül tudott mást is mutatni az érdeklődőknek:

Advertisement

Ezt írja a lemezről a magyar Lady Gaga oldal:

A Cheek to Cheek nagy siker volt a két előadó számára, hiszen a korong több mint 20 országban tudott az első 10-be kerülni, illetve a dzsesszkritikusok is elismerően nyilatkoztak a felvétellel kapcsolatban. Mikor az album az első helyen tudott debütálni a Billboard 200-on, Gaga lett az első női előadó, aki ebben az évtizedben három első helyezett albummal rendelkezik, illetve Tony Bennett megdöntötte saját rekordját, miszerint ő a legidősebb előadó, aki valaha első pozícióba tudott kerülni az amerikai lemezeladási listán. Idén februárban Lady Gaga megkapta hatodik Grammy-díját a Cheek to Cheek-ért, amivel a zenetörténelem első előadója lett, aki dance és dzsessz műfajban egyaránt díjat kapott.

Hallgassunk meg két dalt a CD-ről. Először a címadó Cheek To Cheek, majd a The Lady is a Tramp szól, nem akárhogy!

Lady Gaga számára bizonyára komoly elismerést jelentettek Tony Bennett elismerő szavai és az a tény, hogy az elismert idős jazz énekes látott benne tehetséget a közös munka elvégzésére. Ez a puszi, vagy egy finom kézérintés nem véletlenül jár neki.

Advertisement

Akit pedig közelebbről is érdekel Lady Gaga, várja a hivatalos oldala.

Advertisement

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel! Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Ha FB megosztás közben tigrisek vagy vízesés nehezíti az utat, ne add fel, oszd meg bátran!