Dolgozni rossz, mondta a karrieroldal

Néha értem az iróniát is, de ez nem az. Értékelem, ha valaki, rablást, politikát és hasonló súlyos bűncselekményeket kivéve, bármilyen módon pénzt tud csinálni. Nem, pénzverők és nyomdászok, nem úgy, illetve nem azt, nem azért. Szóval, ha pénzt hoz egy nulla tartalmi teljesítményt nyújtó Zuckerberg-gép, hát hozzon, elismerésem, de ez meg mi?

Hát nem csodás?
Screenshot: Fészbúk, Photo: imgflip.com, Graphic: Lopott mémnek ne nézd a fogát
Advertisement

Mert azt értem, hogy néhány fizetetten vagy kölcsönvetten elhelyezett link, és hótközönséges álláshirdetés mellé kell még valami hasonlóan eredeti, de többszörösen nyugalmazott mémekkel kiszúrni tizenhatezer felhasználó szemét, nem tudom eldönteni, hogy a naivitás véletlen sikere, nettó trollkodás, vagy az a tizenhatezer ember, köztük én is, simán csak tökhülye, hogy ezt eltűri.

Egy karrieroldal, amelyik már szerdán a hétvégét várja, amelyik minden pénteken Paintben rajzolt debil vigyorral örül a..., igen, a pénteknek, mint valami alacsony költségvetésű Rebecca Black: lehet ezt értelmezni?

Mert persze, sokkal jobb így, mint fennkölten hirdetni, hogy dolgozni márpedig mennyire szeret mindenki, miközben azon sem lepődnénk meg, ha valaki azt állítaná, hogy az emberek kilencven százaléka nem szereti a munkáját, de abban biztos vagyok, hogy nem jó.

Advertisement

Ha csütörtökön olvastad: holnap péntek!
Ha pénteken olvastad: végre péntek!
Ha szombaton olvastad: nem ittál eleget.
Ha vasárnap olvastad: holnap hétfő :’(
Ha hétfőn olvastad...

Share This Story

Get our newsletter