Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy Japán legismertebb jégkréme a Gari Gari Kun.

A gyártó cég az Akagi, arról lett híres, hogy jégkrémjeit szokatlan ízekben jelenteti meg. A szokásos gyümölcsjégkrémek: grapefruit, barack, kiwi, yuzu (japán citrom), ananász mellett megjelentek olyan jégkrémek is mint: kukorica pehely ízű, nápolyi spagetti ízű, fehér pörkölt ízű vagy képviselőfánk ízű. Annyira népszerűek a fiatalok körében a jégkrémeik, hogy egy-egy új íz bevezetésekor hatalmas érdeklődésre tarthatnak számot, a közösségi médiák ilyenkor felizzanak a sok Gari Gari Kun szakértő videóitól, akik elsőként akarnak beszámolni az élményeikről.

Ha itt lenne körünkben Orosz doktor, vagy a testvére, biztosan elmesélnék pontosabban, hogy ezt a jégkrémet hogyan kell elképzelnünk, nélkülük sajnos csak videókat tudtok nézni.

Na de ami miatt billentyűzetet ragadtam, nem az, hogy egy távoli ország édességét bemutassam nektek, hanem a gazdasági vetülete miatt. Ugyanis az történt, hogy a cég már nagyon régóta 60 yen (kb 150 forint) áron árulta a termékét, értsd kb 25 éve! De idén sajnos meg kellett emelniük az árat 70 yenre (kb 180 forint)! Elképesztő! A vezetőség pedig annyira komolyan veszi ezt az áremelést, hogy készítettek egy egyperces reklámszpotot, amiben elnézést kérnek az áremelés miatt. Íme.

Hát én megbocsájtottam nekik.