This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Drónok tánca az őszi avaron

Őszi zen, sok-sok színes levéllel.

Figyelem! Negyven megabájtnyi látvány, mobilról csak óvatosan.

A tegnapi EF5-ös tornádó után a lágy drónfuvallatokról is ideje megemlékeznünk. A mindig oly kreatív drónos közösségnek a világ megfelelő klimatikus adottságokkal rendelkező tájain élő része az ősz elérkeztével gyakran kerül színes levelekkel borított felületek közelébe. Van köztük olyan, aki tudomást sem vesz erről – ez esetünkben kevésbé érdekes –, viszont van olyan is, aki kapva kap az alkalmon.

Advertisement

A távirányítású, repülő alkalmatosságok példának okán munkára is foghatók ilyen esetben. Megtisztíthatunk velük mondjuk egy egészen kicsi építményt a növénytakarótól, eképpen:

Advertisement

(GIF, 9,03 MB, forrás: YouTube/Drone Age Media)

A következő gifen megfigyelhetjük, hogy nagyobb házak sem tiltakoznak, ha drón közelít feléjük, sőt, igen jól néz ki a folyamat:

Advertisement

(GIF, 10,00 MB, forrás: YouTube/msimpson20175)

Ahogyan az egészen nagy házakról is látványosan hullanak le a levelek a forgószárnyak által keltett légáramlatok ösztökélésére:

Advertisement

(GIF, 3,91MB, forrás: YouTube/Nick Murray)

A drónok akkor is szemet gyönyörködtető eredményre képesek, ha egyszerűen csak megunjuk a levelek összesöprését:

Advertisement

(GIF, 2,09 MB, forrás: YouTube/Mike Schreurs)

Persze, egy szóval sem szeretném azt érzékeltetni, hogy ez az egész drónos-avaros őrület csak akkor mutat jól, ha dolgoztatjuk repkedő gépezeteinket. Őszi dróntánc a parkban – koreográfia drónra és levelekre:

Advertisement

(GIF, 15,30 MB, forrás: YouTube/Goro@Welsh corgi)

Most pedig búcsúznak a drónok és a levelek!


A bejegyzés nem jött volna létre a benne feldolgozott videók, és különösen Nick Murray, amatőr autótesztelő és plüsgorilla-szelídítő videonaplója nélkül.

Share This Story

Get our newsletter