Egy kedves barátom kulturális misszióba kezdett. Már kétszer is hívott, hogy menjek el, de sajnos én egy szemét mindig közbejött nekem valami. Így meg kellett kérjen valaki mást, hogy helyettem számoljon be a Beer talk-ról.


Noha a téma hívogató volt, mégis némi szkepticizmussal indultam útnak annak az előadássorozatnak első állomására, mely egy sörözőben lelt otthonra a Beer talk szervezésében. Katona Csaba előadása, amelyet a sör történelméről, második alkalommal pedig a prostitúcióról tartott immár azt a késztetést generálja hallgatóiban, hogy egy hónapra a következő előadás köré ütemezze programjait a naptárban.

A kocsma (no meg a sör) már alapjáraton megalapozza a jó hangulatot és oldja a feszültséget. Az előadó fanyar humora, szórakoztató és könnyed hangvétellel ékesített elbeszélésmódja nem csak felkelti és fenntartja a figyelmet, hanem a kérdezni akarást és - ami talán még fontosabb -, a kérdezné merést generálja, ezzel pedig ledönti az ,,akadémikus”, a ,,kutató” és a ,,tudományos” összes prekoncepcióját a fejekben. Ezáltal pedig valami sokkal lényegibbre tör: öntudatlanul és szórakoztatóan adja át mindazt a történelmi tudást, amelynek köszönhetően a tanulásról alkotott képet reformálja meg mindazok fejében, akikről szeretjük azt gondolni: ezeket a mai fiatalokat semmi nem érdekli igazán, csak a digitális technológia, a sör, meg a csajok.

Néhány hangulatkép az eseményekről:

Advertisement

Advertisement

Ha érdekel téged a következő esemény, akkor itt kérhetsz információt: beertalkhu kukac gmail pont com