Maria Sarapova, az √©vi k√∂zel 10 milli√°rd forintnak megfelelŇĎ j√∂vedelm√©vel √©s kimagasl√≥ tenisz tud√°s√°val m√©lt√°n szerzett elismer√©st vil√°gszerte. Ezt azonban szempontk√©nt nem figyelembev√©ve, Angela Merkel √©rdemelte ki a Forbes Magazint√≥l, hogy 2015-ben ism√©t a vil√°g legbefoly√°sosabb h√∂lgy√©nek v√°lassz√°k. Pedig Merkel asszony, Sarapov√°val ellent√©tben sosem fogyasztott meldoniumot. Hogy Sarapova eml√≠t√©se a Forbes lista sor√°n mennyire nem vicc, a nŇĎnapon vallom√°st tett Sarapova 11 √©v √≥ta ŇĎrzi elsŇĎ hely√©t a a Forbes list√°j√°n, a legmagasabb j√∂vedelmŇĪ sportol√≥ h√∂lgyek k√∂z√∂tt.

B√°r a felsoroltakat t√∂bben is a ‚Äúgyeng√©bb nem‚ÄĚ k√©pviselŇĎinek v√©lik, a h√∂lgyeknek m√©gis d√∂ntŇĎ szerep√ľk van a vil√°gpolitik√°ban, a d√∂nt√©seikben √©vekre meghat√°rozhatj√°k a gazdas√°gpolitik√°t, d√∂nthetnek milli√≥k szem√©lyes sorsa felett. A m√©di√°k szinte lesik a gondolataikat, a jelentŇĎs telev√≠zi√≥s csatorn√°k h√≠rad√°saiban naponta tal√°lkozhatunk vel√ľk.

MielŇĎtt a nyertesek n√©vsor√°t megtekintj√ľk, n√©zz√ľk meg, hogyan sz√°molt be a CBS This Morning mŇĪsora az esem√©nyrŇĎl:

1. Angela Merkel.

A n√©met kancell√°r asszony, imm√°ron √∂t √©ve foglalja el az elsŇĎ helyet a Forbes list√°j√°n. Az EU egyik vez√©regy√©nis√©gek√©nt, mindent megtesz az Euroz√≥na stabilit√°s√°√©rt, egyenes, hat√°rozott, emberbar√°ti st√≠lusa, az √°ltala vezetett N√©metorsz√°g gazdas√°gi sikerei maguk helyett besz√©lnek. B√°r az erŇĎfesz√≠t√©sei √©s az elk√©pzel√©sei a migr√°ns √°radat megold√°s√°ra, sok esetben ellenszenvet v√°ltottak ki, de a folyamatokat tekintve, ŇĎ az egyik legm√©rvad√≥bbb vezetŇĎ, aki a v√°ls√°got igyekszik megoldani.

Advertisement

2. Hillary Clinton.

Tavaly is a m√°sodik helyen v√©gzett. A 2016-os Forbes list√°n pedig, ha - √©s erre egyre t√∂bb az es√©lye - az √©v v√©g√©n megv√°lasztj√°k az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok elsŇĎ nŇĎi eln√∂k√©nek, megny√≠lik a lehetŇĎs√©ge, hogy ŇĎ legyen a vil√°g legbefoly√°sosabb h√∂lgye.

Advertisement

3. Melinda Gates.

A lista harmadik helye, az elsŇĎ kakukktoj√°s. Melinda Gates nem politikus, ŇĎ az emberjogi tev√©kenys√©get folytat√≥ alap√≠tv√°nya alapj√°n √©rdemelte ki a helyez√©s√©t. Bill Gates feles√©gek√©nt, jelentŇĎs befoly√°ssal b√≠r a p√©nz adom√°nyok nagys√°g√°ra √©s eljuttat√°s√°ra, a t√©nylegesen r√°szorul√≥k sz√°m√°ra.

Advertisement

4. Janet Yellen.

Janet Yellen az amerikai Matolcsy Gy√∂rgy. Az amerikai jegybank eln√∂kek√©nt d√∂ntŇĎ hat√°ssal b√≠r az USA gazdas√°gi tev√©kenys√©g√©re. Festm√©ny √©s √©p√ľletv√°s√°rl√°sair√≥l √©s egy√©b ilyen ir√°ny√ļ l√©p√©s√©rŇĎl nem tudunk.

Advertisement

5. Mary Barra.

Az enyh√©n magyar hangz√°s√ļ nevŇĪ Mary Barra, a hazai g√©pkocsi rajong√≥k sz√≠v√©t is megdobogtattja! Detroitban a General Motors vez√©rigazgat√≥jak√©nt, a vil√°g egyik legnagyobb v√°llalat√°t vezeti k√∂zmegel√©ged√©sre.

Advertisement

Azt ezt k√∂vetŇĎ sorrend:

6. Christine Lagarde - IMF igazgató.

7. Dlima Roussef - Brazilia elnöke.

8. Sheryl Sandberg - Facebook egyik vezetŇĎje.

9. Susan Wojciki - YouTube elnök-vezérigazgató.

10. Michelle Obama - USA First Lady.

A fentieken k√≠v√ľl, igen sok egy√©b kateg√≥ri√°ban hirdettek rangsort, ezek k√∂z√ľl n√©h√°ny akik: Az √öjonnan felt√ľnŇĎek, a M√ľszaki ter√ľletek, a Sz√≥rakoztat√≥ipar, a 45 √©ven al√ļliak, az Impressz√°ri√≥k jelentŇĎs √©s nagyhatalm√ļ h√∂lgyei. A n√©vsorokat megtal√°lj√°tok itt.

Advertisement

Advertisement

A tegnapi Blikk, a Forbes magazin nyom√°n k√∂z√∂lte az olvas√≥i szavazatait a legbefoly√°sosabb magyar nŇĎkre. Minden komment√°r n√©lk√ľl:

1. Lévai Anikó.

2. Vajna Timea.

3. K√°lm√°n Olga.

4. Hossz√ļ Katinka.

5. Dobrev Kl√°ra.

Mintegy, az elŇĎzŇĎ h√≠r felold√°sak√©nt, tekints√ľk meg, hogyan l√°tja a GLAMOUR Magazin a vil√°g legjobban/legcs√≠nosabban √∂lt√∂z√∂tt h√∂lgyeinek sorrendj√©t. A dobog√≥sok:

1. Kristen Stewart.

Advertisement

2. FKA twigs.

Advertisement

3. Emma Watson.