Le Mont-Saint-Michel az óceán piramisa.

A 90-es √©vekben egy magyar deleg√°ci√≥t k√≠s√©rtem P√°rizsba √©s onnan 1 napra Dijonba - nyomtatott √°ramk√∂ri technol√≥gi√°k tanulm√°nyoz√°s√°ra - itthon a munkahelyem, az OMI (Oxy Metal Industries) angol c√©get k√©pviselte. Dijonban az OMI angliai igazgat√≥ja v√°ratlanul felh√≠vott, hogy a Chemolimpex igazgat√≥nŇĎj√©t el kell kis√©rnem 2 napra √©s hova, valamint kocsit is k√ľldenek √©rt√ľnk. A port√°n hagytak egy hitelk√°rty√°t, hogy vegyek pizsam√°t, fogkef√©t, √©s ami csak kell, mert a cuccom term√©szetesen a p√°rizsi sz√°llod√°ban maradt. A recepci√≥s h√∂lgy el is magyar√°zta, mit kell tennem vele / m√°rmint a k√°rty√°val/. Google Map hi√°nyban fogalmam sem volt, hogy mit takar a sz√©p elnevez√©sŇĪ hely, √ļgy √©rzem √©rdemes megtekinteni.

A sziget l√°tv√°nyoss√°gait itt l√°thatj√°tok:

Advertisement

Kor√°bban, ap√°ly idej√©n legink√°bb csak gyalogszerrel lehetett felkeresni a szigetet, de ma m√°r dag√°lykor is a nemr√©gen √©p√ľlt aut√≥p√°lya seg√≠ti a turist√°kat.

Advertisement

Advertisement

A sziget hangulatos utc√°i, s√©t√°nyai √©s a sziget mŇĪeml√©kei felejthetetlen eml√©ket ny√ļjtanak a l√°togat√≥knak.

√Čs ezt a hangulatot, csak m√©g fokozz√°k a sz√°llod√°k √©s az √©ttermek, valamint az ott k√≠n√°lt √©telk√∂ltem√©nyek:

Advertisement

Ezek k√∂z√ľl eml√≠ts√ľk meg a Le Mont-Saint-Michel √©ttermeinek specialit√°s√°t a St. Jacques kagyl√≥t:

Mi is a receptje?

Advertisement

B√ļcs√ļzzunk egy vide√≥felv√©tellel, rep√ľlj√ľnk a sziget felett, majd k√∂sz√∂nj√ľnk el egy k√©ppel is, amikor r√°nk mosolyog a helyi hold: