Elképesztő találmányok a Teréz körút 23.-ban!

“Sok van, mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb” Szophoklész.

A tudománytörténet a tudományok keletkezésével, létrejöttével, az ókortól napjainkig tartó fejlődésével foglalkozik. Hosszú idő telt el a tudománytörténetben a kerék feltalálása óta, a relativitáselméletén át, a C-vitamin felfedezésétől, a 3D-s nyomtatásig. Közülük némely találmány sajátos gyakorlati alkalmazása igen ötletesnek bizonyult. Elég csak, ha a Trója-i falóra, vagy Kempelen Farkas sakkozógépére gondolunk. Néhány találmány, mint például a rádióaktívitás, komoly veszélyt is hordoz magában és csak békéscélú felhasználása ajánlatos. A tudósok mellett, rengeteg amatőr feltaláló árasztja el ötletével a találmányi hivatalokat, közülük jó néhány igen szellemes, hasznos, és sok esetben mosolyogtató:

Advertisement

Az őrült ötletek és a zseniális elképzelések között igen vékony a határvonal, mindenesetre érdemes megtekinteni az évente rendszeresen összegyűjtött és zömében megvalósitott elképzeléseket. Íme az egyik összeállítás:

Az elmúlt századokban lapozva csodálatos ötletekkel találkozhatunk. Nézzünk néhányat a korábbi korokból, néhányat az újabbak közül.

Kempelen Farkas sakkozó gépe.

Advertisement

A nemzetközi mezőnyből. A fűthető cipő elkelt volna a hétvégén.

Advertisement

A mai ötletek közül kiemelkedik az androidos egérfogó, amelybe egy sajt képét kell tenni képernyővédőnek.

Advertisement

Vajon, hogy jön ide a Teréz körút?

Advertisement

Nos az Oktogontól nem messze a Teréz körúton találhatjuk - a mindannyiunknak örökké hiányzó - EZERMESTER Bolt hálózat utódjának vélhető Conrad üzletet. A napokban jártam ott, mindössze néhány kanyargó lépcsőfokot kell megtenni, a szuterénben éppen átépítés alatt álló üzletbe. Igaz, a katalógusukban szereplő szerelhető mini USB csatlakozót nem tartottak készleten, de annál varázslatosabb termékek között választhattam. A cég katalógusaiban további mesteri termékék közül lehet tallózni.

Bár az idei friss hirdetési ajánlatukban még homályos, hogy milyen feladatok várnak a Conrad hölgyére a kertben.

Advertisement

Nézzünk néhány terméket a fenti képen látható ingyenes “Akciós katalógus 2016 tavasz-nyár”-ból.

Advertisement

1. A minimum az M1 műsorának színvonalát biztosító egy csatornás kamu TV, ingyenes előfizetéssel. Legnagyobb előnye, hogy nem káros a gyermekek egészséges szellemi fejlődésére.

Advertisement

2. Wimbledon 2016. Federer - Djokovic álom döntő légycsapóval, beltéren és kültéren.

Advertisement

3. Underground vakond-/ pocokriasztás, házi előállítású földrengéssel.

Advertisement

4. 2 in 1. Oscar díj esélyes filmek rögzítése, kedvenc házi operatőrünkkel, sétáltatás közben. Két kamera vásárlása, vélhetőleg páros humán akciók felvételére is alkalmas, de csak 18 éven felűlieknek.

Advertisement

És, hogy a nagy találmányok milyen hatással voltak a könnyüzenei irodalomra, itt egy remek erőművi példa a rádióaktívitás békés célú felhaszálására:

Share This Story

Get our newsletter