Ex-cinkes által írt muzsika lett az HBO új sorozatának főcímdala

Új, hazai gyártású sorozattal rukkolt ki az HBO, Aranyélet címmel. Az előzetesből egy meglehetősen izgalmas, családi/bűnügyi dráma körvonalazódik ki, és amint azt az HBO-tól már megszokhattuk, a magyar sorozatgyártás mezőnyéből magasan kiemelkedve, tengerentúli minőségben sikerült azt legyártania.

Ismerve a mozicsatorna minőség iránti elkötelezettségét, cseppet sem meglepő, hogy a régóta muzsikálgató ex-cinkes, ex-444-es szerző, Fülöp Péter, egy pár évvel ezelőtt írt dalára esett a választás, amikor főcímdalt kerestek a sorozathoz. A Family c. dalról ezt írta a szerző:

Advertisement

Két éve írtam egy dalt. Annyira személyes volt és annyira szerettem, hogy élőben is csak egyetlen alkalommal játszottam el. Itthon rengetegszer.
Időközben azt is elfelejtettem, hogy felvétel is készült róla. Egy ezerforintos hama mikrofonba suttogtam fel az egészet, és kértem a Lang Ádit, hogy a 2013-as Rakéta Fesztivál válogatáson is az utolsó dal legyen, mert dolgozom valamin és ez nem biztos hogy rajta lesz. Nem is került fel semmilyen lemezre.
A dal címe az volt, hogy Family.
Lett helyette egy Family of Songs album. Isten áldja azt a nagyjából 40 embert, aki meghallgatta.

Illustration for article titled Ex-cinkes által írt muzsika lett az HBO új sorozatának főcímdala
Advertisement

Viszont úgy alakult, hogy indul most egy új sorozat, aminek az a címe, hogy Aranyélet és ez a főcímdala. Én már láttam az első részt, és egészen fasza.

Az első 1 percben összeszorítottam a kezem és úgy néztem haha, alig fogtam fel. Majd megnézem inkább újra az egészet.

Kösz Balázs és kösz Máriusz!

Amúgy nem fogom elárulni a hatalmas titkot, de állítólag az egyik részben teljes egészében lemegy a dal. Úgy ahogy eredetileg fel lett véve. Ami botrányos. De így az igazi.

Egy Klinkerhoffen-nek dedikált Fancy Dress Party CD büszke tulajdonosaként már volt némi fogalmam arról, hogy milyen dalszerzői potenciál rejlik ebben a fiatalemberben. :) Hasonló sikerek egész sorozatát kívánjuk neki!

Advertisement

A dal itt hallgatható meg!

Share This Story

Get our newsletter