Felavatták Sándor Gyuri zseniális találmányát Kínában!

Hosszában építettek egy 500 méteres fahídat Kínában, a folyó közepén.

Mi, akik a 65-70-es évek humor-szegény éveiben az Egyetemi Színpadon, az önálló estéin rendszeresen fellépő, akkor még messze nem Kossuth díjas Sándor György /nekünk - Gyuri/ előadásait meghallgathattuk, azon a 2 órán elfelejtettünk minden rosszat amelyet a szocializmus éveiben tapasztalhattunk. Azt képzeljétek el, hogy Sándor Gyuri első önálló előadóestje 1965-ben volt az Egyetemi Színpadon!!! Napokig idézhetnénk bölcseleteit - az interneten jó részük megtalálható - és ott hangzott el tőle, ez a felejthetetlen mondat is:

“Elvtársak, építsünk hídat a Dunára, de hosszában!”.

50 év után, Sándor Gyurink álmát, május elsején valóra váltották. Igaz még nem itthon, hanem Kínában, Shijaiazhuangban:

Advertisement

A világon eddig még sehol sem látott fahíd pallóin gyalog lehet sétálni és - a folyó folyásirányával ellentétesen haladva - megközelíteni, az ott található csodás túrisztikai helyeket. Ezek olyan területek, amelyeket egyébként csak csónakkal, hajóval vagy úszva lehetett eddig megközelíteni!

Nézzük merre található Shijaiazhuang! Csak egy ugrás Pekingtől:

Advertisement

Így számol be az eseményről az amusingplanet:

Advertisement

Ne felejtsük el, hogy a hagyományosan elhelyezett hídakkal már korábbian is szoros kapcsolata volt Sándor Gyurinak. Szedett ő már ott hídpénzt is, és hogy mennyire vigyázott a hídakra, zseniális riportban ellenőrizte a Margit-hídon áthaladó járókelők súlyát, a híd terhelésének megóvására.

Azt csak remélni tudjuk, hogy a hosszában felépített kínai híd híre mielőbb eljut Sándor Gyurihoz, a hídverőhöz!

Advertisement

Kérjük aki hallja, adja át!

Share This Story