Hitem szerint az emberis√©g egyik legjelentŇĎsebb tal√°lm√°nya a padl√≥√∂sszefoly√≥. Tudj√°tok: az a huncut kis ny√≠l√°s a f√ľrdŇĎszoba k√∂zep√©n, amely a v√≠zvezet√©k-h√°l√≥zat √ľzemszerŇĪ mŇĪk√∂d√©se sor√°n alkalmank√©nt kialakul√≥ folytonoss√°gi hi√°nyok idej√©n JELLEMZŇźEN elŇĎbuggyan√≥ folyad√©kmennyis√©get hivatott elvezetni, n√©mik√©pp meglepŇĎ m√≥don ugyanabba a v√≠zvezet√©k-h√°l√≥zatba, m√°rmint amelyben a nevezett folytonoss√°gi hi√°ny eleve keletkezett; √°m a dolog m√©gis, megnyugtat√≥an √©s ellenŇĎrz√∂tten mŇĪk√∂dik! Eddig m√©g rem√©lem velem vannak √ļgy fejben, mint nem.

A modern kor k√©nyelm√©be szokott, klasszikus kispolg√°ri neveltet√©sben r√©szes√ľlt ember persze hajlamos volna azt hinni, hogy mi sem egyszerŇĪbb, mint egy lyuk. V√©gsŇĎ soron mi m√°s volna a lyuk, mint valaminek a hi√°nya, egy el nem v√©gzett feladat a padl√≥ k√∂zep√©n, na nehogy m√°r a magyar kŇĎmŇĪvesnek pont ebben ne lenne gyakorlata! Ňź, aki a recipriverexkluz√≠v sz√°melm√©letet a gyakorlatba √ľlteti minden nap, megval√≥s√≠tva a der√©ksz√∂gŇĪ falat, amely √∂nmag√°n k√≠v√ľl b√°rmely m√°s sz√∂ggel egyenlŇĎ lehet, sz√°nt √©s vet a dilat√°ci√≥s h√©zagok emberi √©sszel szinte felfoghatatlan esem√©nyhorizontj√°n, csemp√©t metsz j√©ghideg hajnalon; hiszen a kŇĎmŇĪves egyben burkol√≥, √°llatidom√°r √©s m√©lyalmol√°s√ļcsirke-t√°pl√°l√°si t√°p√©rt√©k-szakreferens is, teh√°t egy ilyen kaliber mi√©rt pont az √∂sszefoly√≥val ne boldogulna?

Erotikus √°lmaim t√°rgya: a szakszerŇĪen telep√≠tett padl√≥√∂sszefoly√≥

F√∂ldi k√≠v√°ns√°gaim list√°ja oly szer√©ny, amb√≠ci√≥kt√≥l igen nagy m√©rt√©kben √©s √∂rvendetesen mentes lelkem oly keveset k√≠v√°n: egy sz√©pen vir√°gz√≥ m√°lnabokrot a k√ľl√∂nben 60 centi vastagon lebetonozott kertben; egy k√©szlet feszes, XL-es m√©retŇĪ cs√∂cs√∂t, amin kezemet nyugtathatom; n√©mi indig√≥k√©ket olykor az az√ļr √©gre, mert az az √°rnyalat valahogy jobban tetszik; √©s hogy az avok√°d√≥nak ne legyen ekkora a magja. H√°t van enn√©l szer√©nyebb list√°ja a f√∂ldi l√©tez√©snek? √Čs egy √∂sszefoly√≥t k√©rek m√©g az √©lettŇĎl, a vil√°g valamennyi f√ľrdŇĎszob√°j√°nak k√∂zep√©re egyet, nem t√∂bbet, csak egyet; egy ny√≠l√°st, a j√≥l v√©gzett padl√≥lerak√°si munk√°ban egy pici sz√ľnetet, ahova elfolyhat a ki√∂mlŇĎ v√≠z, s utat tal√°lhat mag√°nak √©s c√©lt; egy c√©lt, egy √≥ce√°nt vagy patakot, ahol az Univerzum m√°s √∂sszefoly√≥ib√≥l √ļtra kelt mosd√≥vizek bel√©vegy√ľlhetnek a nagy k√∂z√∂s mosd√≥v√≠z-√∂ntudatba, tulajdonk√©pp vastagon teszek r√°, az sem √©rdekel, ha egy tepsiseggŇĪ v√≠zil√≥ k√∂ld√∂k√©ben nyalj√°k egym√°st szem√∂ld√∂k√∂n, csak folyjanak tova, a messze-t√°vol megnyugtat√≥ paplanmeleg√©be, t√°vol a frissen festett konyh√°mt√≥l, a nap nap ut√°n mind terjeszkedŇĎ pen√©szfoltokt√≥l, messze, hol Arany Aty√°cska csorgatja F√∂ld Any√°csk√°ba szerelme szerelmetes magvait.

Advertisement

Kv√°zi leszarom.