Nem itt, hanem a Magyar Nemzetben.

√Ėnk√©nyesen kiragadva p√°r esem√©nyt, minden tov√°bbi n√©lk√ľl mondhatjuk, hogy mozgalmas p√°r √©vet h√ļzott le a magyar online sajt√≥. Volt m√°r Nagy Indexes N√©pv√°ndorl√°s meg Orig√≥s Botr√°ny, k√∂zben lett 444, ami maradt, nem √ļgy, mint az elŇĎtte startol√≥ Cink, de elindult a VS is. Lehetett szŇĎni az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©leteket, elemezni, hogy ki, hol √©s mi√©rt van a h√°tt√©rben nagy p√©nzk√∂tegekkel, mi √©s milyen politikai √©rdekek ment√©n t√∂rt√©nik, mialatt ‚Äď de ez m√°r egy m√°sik √≠r√°s t√©m√°ja lehetne, tal√°n lesz is ‚Äď √©vek √≥ta temetik egyesek a netes √ļjs√°gokat.

De minket most a Cink érdekel, nem a világ dolgai. Inkei Bence írta Epilógus címmel:

‚ÄúSzily L√°szl√≥ m√°t√≥l a 444 munkat√°rsa, Boros Andr√°s az Origo blogszolg√°ltat√°sa, a Reblog szerkesztŇĎjek√©nt dolgozik, √©n pedig a Vs.hu-n√°l folytatom. Gazda Albert egyelŇĎre k√∂nyvet √≠r √©s kiv√°r‚ÄĚ

Nos, ennek a kiv√°r√°snak v√©ge lett, kerekedett helyette pillanatnyi ŇĎr√ľlet:

Advertisement

Gazda Albert bejelent√©se ‚Äď l√°togatotts√°gi rekordokat d√∂ntve a Koncon ‚Äď pontot tett a Cink hivatalos t√∂rt√©net√©nek v√©g√©re, kedvenc webes napilapunk m√°r t√©nyleg csak on- √©s offline bar√°ti k√∂r√∂k, amolyan fanfiction (ez lenne a Konc), √©s term√©szetesen digit√°lis √©rtelemben vett h√ļs-v√©r m√ļzeumi t√°rlat (cink.hu) form√°j√°ban √©l tov√°bb, a nyitott k√©rd√©sek bez√°rultak. Az alkot√≥k viszont nem pihennek. Albert e-s√ľrg√∂nyben t√°j√©koztatta a Konc szerkesztŇĎs√©g√©t, miszerint meg is jelentek elsŇĎ sorai a Magyar Nemzet has√°bjain √©s annak villamos√≠tott fel√ľlet√©n is:

Az elsŇĎ √≠r√°s t√©m√°ja gasztron√≥miai lett, illetve ann√°l egy kicsit t√∂bb √©s m√©lyebb. Van benne bor, meg nem is egy boron t√ļlmutat√≥ meg√°llap√≠t√°s. Ha elolvass√°tok ‚Äď olvass√°tok el, de azonnal! ‚Äď, biztosan lesznek majd mindenf√©le v√©lem√©nyeitek. Nekem nagy hirtelenj√©ben Talli√°n Hedvig angliai bormisszi√≥ja jutott eszembe.

Advertisement