Gazda Albert a magyar borról írt

Illustration for article titled Gazda Albert a magyar borról írt

Nem itt, hanem a Magyar Nemzetben.

Önkényesen kiragadva pár eseményt, minden további nélkül mondhatjuk, hogy mozgalmas pár évet húzott le a magyar online sajtó. Volt már Nagy Indexes Népvándorlás meg Origós Botrány, közben lett 444, ami maradt, nem úgy, mint az előtte startoló Cink, de elindult a VS is. Lehetett szőni az összeesküvés-elméleteket, elemezni, hogy ki, hol és miért van a háttérben nagy pénzkötegekkel, mi és milyen politikai érdekek mentén történik, mialatt – de ez már egy másik írás témája lehetne, talán lesz is – évek óta temetik egyesek a netes újságokat.

Advertisement

De minket most a Cink érdekel, nem a világ dolgai. Inkei Bence írta Epilógus címmel:

Szily László mától a 444 munkatársa, Boros András az Origo blogszolgáltatása, a Reblog szerkesztőjeként dolgozik, én pedig a Vs.hu-nál folytatom. Gazda Albert egyelőre könyvet ír és kivár

Advertisement

Nos, ennek a kivárásnak vége lett, kerekedett helyette pillanatnyi őrület:

Advertisement

Gazda Albert bejelentése – látogatottsági rekordokat döntve a Koncon – pontot tett a Cink hivatalos történetének végére, kedvenc webes napilapunk már tényleg csak on- és offline baráti körök, amolyan fanfiction (ez lenne a Konc), és természetesen digitális értelemben vett hús-vér múzeumi tárlat (cink.hu) formájában él tovább, a nyitott kérdések bezárultak. Az alkotók viszont nem pihennek. Albert e-sürgönyben tájékoztatta a Konc szerkesztőségét, miszerint meg is jelentek első sorai a Magyar Nemzet hasábjain és annak villamosított felületén is:

Advertisement

Az első írás témája gasztronómiai lett, illetve annál egy kicsit több és mélyebb. Van benne bor, meg nem is egy boron túlmutató megállapítás. Ha elolvassátok – olvassátok el, de azonnal! –, biztosan lesznek majd mindenféle véleményeitek. Nekem nagy hirtelenjében Tallián Hedvig angliai bormissziója jutott eszembe.

Share This Story

Get our newsletter