A t√∂bbi kateg√≥ria t√ļls√°gosan nem √©rdekel, csak megeml√≠tem, hogy az √©v rockzenei albuma d√≠jat a Muse nyerte.

A Ghost zenekar vastag arcbŇĎrŇĪ mikrolobbist√°j√°nak √©rt√©kel√©se k√∂vetkezik:

Sz√≥val itt van ez a t√°ncdalosan k√∂nnyed, m√©gis s√∂t√©t, a k√∂r√≠t√©ssel cseppet sem harmoniz√°l√≥, Abba-szerŇĪ muzsika. Adott mindehhez egy √©rdekes, az Iron Maiden-√©re hajaz√≥ koncepci√≥, miszerint legyen elŇĎretolva egy emblematikus, kiz√°r√≥lag a band√°val √∂sszek√∂thetŇĎ figura, aki m√©g csak nem is √©nekel, de j√≥l n√©z ki, √©s j√≥l el lehet vele adni a zenekarn√©vbe foglalt brandet.

Sz√ľks√©geltetik a sikerhez m√©g √∂t (a d√≠j√°tad√≥n csak n√©gyen voltak), maszkos, zen√©lni is tud√≥ egy√©n egy sv√©d kisv√°rosb√≥l (egy√©bk√©nt sanszos, hogy a sv√©d popzenei vil√°gb√≥l m√°r ismert zen√©szek rendhagy√≥ zenei k√≠s√©rlete mindez), akiknek olyan muzsikusokat siker√ľlt m√°r r√°besz√©lni√ľk egy√ľtt muzsik√°l√°sra egy-egy koncert vagy dal erej√©ig, mint Dave Grohl, vagy Lars Ulrich.

A Grammy-d√≠jat √©rŇĎ dal, a Cirice:

√©s egy m√°sik kedvenc, a ‚ÄúYear Zero‚ÄĚ(2013):

Szerintem zseni√°lis! A budapesti audienci√°t k√∂vetŇĎen romkocsm√°kban √©s diszk√≥ban mulatoz√≥ banda n√©pszerŇĪs√©ge D√©l-Amerik√°t√≥l Oroszorsz√°gig, √Āzsi√°t√≥l Kiskunlach√°z√°ig t√∂retlen! Musz√°j volt szem√©rmes k√∂nnymorzsolgat√°sok k√∂zepette megosztanom veletek ezt a fantasztikus h√≠rt!

Advertisement

Lucifer legyen veletek!