Az idei, számunkra felejthetetlen Oscar rendezvényt megelőző vörös szőnyeges felvonulás méltó kezdete volt a díjátadó ünnepségnek. Mindazokat, akikkel együtt virrasztottunk hétfő hajnalban a Duna TV előtt, a fantasztikus ruhakreációkban érkező filmművészek látványa végképp felébresztette a szobáink magányában.

A képen egy másik Szoba Oscar díjas színésznője Brie Larson érkezik a gyönyörűen elkészített ruhájában a gálára, de a film világában, a ruhakreációk megalkotásában elődnek tekinthetjük Kate Winslet filmjét, a Varrónő-t. A remek filmben Kate Winsletet láthatjuk, amint egy Singer varrógéppel tér vissza a szülőfalújába. Ebből a távoli kis ausztrál faluból, évekkel korábban elüldözték őt koholt vádak alapján, Hősnőnk, a visszatértét követően bosszúból ruhakölteményeket varrt az ott élő hölgyekre, némiképpen igazságot szolgáltatva. Akkor még nem tudhatta, hogy az idei Oscar Red Carpet felvonulásán még rajta is túl tesznek a pompázatos ruhakölteményei tekintetében.

Biztos ami biztos Kate Winslet a mostani alkalomra Ralph Lauren selyem-lamé csodában jelent meg.

Advertisement

A világhíres ruhatervező cégek sora vonultatta fel az erre az alkalomra készül költeményeket. A Brandon Maxwell, Zuhair Murad, Marina Rinaldi, Dior Haute Couture, Ralf Lauren és más ismert cég modelljeit - a legnagyobb örömünkre - a filmvilág kiemelkedő csillagai viseltek, nem akárhogy. Az idei divat bepillantást engedett a hátulról is élvezhető huncut dekoltázsokba, de az igazán megnyerő kombinációkat az áttört csipkés japán padlóvázában és kívül tollpelyhes, földet söprő hálóingben megjelenő két színésznőn csodálhattuk meg.

Ronney Mara és Cate Blanchet:

Advertisement

Az Oscar díjas Alicia Vikander:

Advertisement

A huncutok - Charlize Theron és Olivia Wilde:

Akik pedig vegyes párosban indultak: Naomi Watts-Liev Schreiber, Tom Hardy és neje, Lady Gaga és partnere:

Advertisement

A kedvencünk Jennifer Lawrence, bár idén nem kapott díjat, azért megengedett magának egy Dior Haute Couture “szerelést”.

Végül, bár semmiköze a divathoz, az Oscar buli díjnyertes fotóját Röhrig Géza készítette szelfi technikával, imádott kedvence Sylvester Stallone társaságában.

Advertisement

A kép címe: Father of Saul:

A képek innen.