Piál a Föld, Piába minden, Piába vedelik a szeszt itt mindenféle szinten.....

Már megint a régi idők focija! Korábban már említettem, hogy a magyar futball fénykorában, nagy baráti társaságban látogattuk az NB I-es meccseket. A legnagyobb szervezője a közös látogatásoknak Felber Gyuri volt, akit, a Magyar Televízió Szórakoztató Főosztályának közkedvelt gyártásvezetőjeként is nagy becsben tartottunk. Gyuri hatalmas MTK szurkoló volt, ha vele mentünk meccsre néha fizetnünk sem kellett, volt egy különleges TV-s belépője, még ma is őrzöm, és a felirattal ellentétben, le is ülhettünk vele. Gyuri, egy Hungária körúti meccsen említette, hogy a kiváló rendező Horváth Ádám felvetette, készítsék el Hofival a We Are The World paródiáját, és a klipphez - a Hofi maszkok elkészítéséhez - már csak az eredeti felvételen szereplő énekesek fotói hiányoztak.

Éppen hivatalos útra utaztam Bécsbe, így felajánlottam, hogy szívesen megvásárolom a “bakelit” hanglemezt, ha a fotókat a borító belseje tartalmazza. Szerencsére így is volt:

Advertisement

A négy oldalas boritót, és a fellépők képeit, külön-külön is lefényképeztem és a 13x18-as színes fotókat bevittem a Szabadság térre. Gyuri irodájában már türelmetlenül várt a stáb. Hofi, mikor meglátta a képeket, odajött és nagy puszit adott - Drága apukám, Isten vagy! - szavakkal. Ezt a kitüntetést, örökké megtartom. Történjen bármi is.

Advertisement

Innen már a történet folytatása közismerten az a nagy siker, amelyben így kis részünk lehetett.

Advertisement

Ne feledkezzünk meg Szenes Iván szövegéről sem:

És végül az eredeti felvétel: