Kíváncsi voltam és kicsit elmerültem az okosórák világában, mert mostanság egyre nagyobb érdeklődés övezi ezeket a ketyeréket.

Meglepően nagy, ezidáig nem is értettem, hogy hova ez a nagy rajongás...

Az igazat megvallva, engem soha sem hoztak lázba ezek az órák. Saját véleményem, hogy ezeknek az eszközöknek maximum sportolásnál lehet funkciójuk, mondjuk egy reggeli kocogás alkalmával. A telefonom otthon hagyhatom, mert ugyebár futás közben úgyis kiesne a zsebemből, mégis ott a csuklómon egy kisebb póteszköz, ami például méri a pulzusomat, vagy ha nagyon eltévednék, ott a beleépített GPS, és nem utolsósorban meg tudom nézni, hogy ki üzent, vagy keresett. Tehát ezen feladatok elvégzésére tökéletesek az okosorák (már amelyik) és ennyi. Az emberek túlnyomó zömének ott a mobil a zsebében, minek még egy a karunkra is?! A hasonlóképpen gondolkodóknak ajánlanám főképp ezt a cikket, hogy meggyőzzem Őket, és természetesen saját magamat is, hogy igenis vannak olyan smartwatch-ok, amelyek a mindennapi, állandó használatra is alkalmasak lehetnek, és akár felválthatják egy normál karóra szerepét.

Advertisement

Az eleinte ormótlan, vastag, négyzetes és esetlen próbálkozások után, (amik engem a régi, retro számológépes karórákra emlékeztettek) végre sikerült olyan, kör alakú kijelzővel megáldott példányokba botlanom, amiket még én is szívesen elhordanék.
Az egyik ilyen, amelyik bevallom őszintén nagyon meg is tetszett, a Huawei Watch...

Már szinte az összes mobilgyártó cég piacra dobálta saját Smart Watch kiegészítőit, tehát a paletta igencsak széles. A kínai Huawei-nek, viszont még nem volt ilyen jellegű próbálkozása, de nem is akarták elsietni a dolgot. Egészen a tavalyi Mobile World Congress rendezvényig kivártak és aztán a Huawei P8-as készülékük mellett, végre bemutatták új okosórájukat, a Huawei Watch-ot.

Advertisement
Illustration for article titled Huawei Watch - Gyönyörű és kész

Elképesztően gyönyörű és elegáns lett ez az óra, még nekem is tátva maradt a szám. A szépség megítélése ugyebár meglehetősen szubjektív dolog, én mégis bátran ki merem jelenteni, hogy ez végre úgy néz ki, ahogyan mindig is ki kellett volna néznie egy ilyen eszköznek, a legszebb okosóra a piacon.

Advertisement
Illustration for article titled Huawei Watch - Gyönyörű és kész

A Huawei okosóráját felpróbálva, nem az az érzésünk támad, hogy egy távol-keleti gyártó, high-tech cuccát használjuk, hanem inkább egy elegans, hagyományos karóra benyomását kelti, sok-sok extrával megfűszerezve.

Advertisement
Illustration for article titled Huawei Watch - Gyönyörű és kész
Illustration for article titled Huawei Watch - Gyönyörű és kész
Advertisement
Illustration for article titled Huawei Watch - Gyönyörű és kész

A kifogástalan külső mellett, a készülék tudása sem elhanyagolható.

A Huawei Watch előlapján, egy 1,4 hüvelykes, AMOLED technológiát élvező érintőkijelző helyezkedik, aminek felbontása 400×400 pixel, ami ezen a felületen 286 ppi-s pixelsűrűséget eredményez, a kijelzőjére egyszerűen jó érzés ránézni.

Advertisement

Az Android Wear operációs rendszert futtató készülék szívében, egy négymagos, 1,2 GHz-es Snapdragon 400-as processzor dolgozik, 512 MB RAM-mal megspékelve, felhasználói tárhelyből pedig összesen 4 GB áll a rendelkezésünkre, egy okosóra működéséhez ez valószínűleg bőven elegendő lesz.
A fémházba egy 300 mAh-s akkumulátort szereltek, ami kicsivel több, mint egy napos üzemidőt tesz lehetővé.

Az oldalsó, (egyetlen) gombbal, feléleszthető és lezárható a kijelző, illetve ha azt hosszan nyomjuk meg, az óra menüjében találjuk magunkat.
A bejövő hívásokat láthatjuk a kijelzőn, viszont fogadni már nem tudjuk, mivelhogy SIM-kártyát nem tud az óra befogadni, ehhez vagy magára a telefonunkra vagy pedig egy Bluetooth headsetre lesz szükségünk.
Ha van Wi-Fi hálózat a közelünkben és email-ünk érkezik, egyből jelez a kis készülék, és néhány gombnyomással archiválhatjuk, törölhetjük vagy akár meg is nyithatjuk annak teljes tartalmát.
Ami még érdekes lehet, az a csuklógesztusos vezérelhetőség...
A csuklónk gyors/lassú és megfelelő irányba forgatásával, egyszerűen szkrollozhatunk fel és le.
GPS-t sajnos nem találunk az eszközben, viszont van benne pulzusmérő,
lépés- és kalóriaszámláló, szintkülönbség- és távolságmérő. Az előbbinek mondjuk nagyobb hasznát vettük volna, de majd valahogy csak túléljük. A jó hír viszont, hogy nem csak bármelyik Androidos telefonnal, de immáron iOS rendszerű eszközökkel is kompatibilis az óra.

Advertisement

A 11,3 milliméteres vastagságú, zafírüveg mögé bújtatott, rozsdamentes acélból készült szerkezet, igazán minőségi benyomás kelt. Arany, fekete és ezüst színvariációkban szerezhető be és ezekhez többféle szíj is választható.

Illustration for article titled Huawei Watch - Gyönyörű és kész
Advertisement

Annak ellenére, hogy pár nappal ezelőtt még egyáltalán nem mozgattak meg ezek az okosórák, egész pozitív lett a hozzáállásom. Az árazásnál azért picit vastagon fogott a ceruza, jelenleg 94 490 Ft-tól vásárolható meg az eszköz, de ezért az összegért cserébe, szerintem a legszebb smartwatchot kapjuk a piacon...

Share This Story

Get our newsletter