JOBBRA NÉZZ!

Az idei országgyűlési választásokon, a hazai jobboldal az öszes képviselői hely 79,9%-át szerezte meg!

Advertisement

A 2014-es választáshoz hasonlóan, a 2018-as magyarországi országgyűlési választás végeredménye ismét figyelemreméltó tanulsággal járt.

A következő négy évben, a parlamenti patkóban a kétharmados FIDESZ-KDNP 66,83%-al, a JOBBIK 13,07%-al szerepel, így a hazai jobboldal, az öszes képviselői hely 79,9%-át szerezte meg, ez a szám még a háromnegyednél is több!

Advertisement

2014-ben a FIDESZ-KDNP 66,83%-al, a JOBBIK 11,56%-al, összesen 78,39%-al vettek részt a parlamenti munkában.

Advertisement

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a jobboldal média fölénye a választások előtt csúcsosodott, amikor az egykori FIDESZ-tag, Simicska Lajos tulajdonában álló médiák, teljes mellszélességel támogatták a Jobbikot és Vona Gábort!

Advertisement

Vajon a két utolsó választás eredményéből adódó, enyhén csökkenö, de közel azonos és szerény 20% százalékos résztvételi arány, mit üzen a baloldalnak és a liberális, balközép és közösségelvű konzervatív LMP-nek? Remélhetjük-e, hogy a baloldal “törékeny termetét a tőke” nem törte meg,

Advertisement

és végre meggondolják az arányaiban korrekt közös együttműködést. Ennek első jeleként és vélhetően már a 2019. évi önkormányzati és az európai képviselő választások érdekében is, Szél Bernadett összehívta az ellenzéki pártokat, hogy egyeztessék egymással a jövőbeli ellenzéki munkát.

Advertisement

A megbeszélést követően kijelentette, hogy:

“Egy fal dőlt le azzal, hogy az Országgyűlés ellenzéki pártjai egyeztettek egymással a jövőbeli ellenzéki munkáról”.

De, vajon ettől a fal ledőléstől milyen arányváltozás remélhető a parlament soraiban és főleg milyen bizalmat érdemel a megbeszéléseket koordináló LMP, hiszen a pártot talán minden szervezetnél nagyobb felelősség terheli a FIDESZ-KDNP újabb kétharmadjáért.

Advertisement

Ha pedig balra nézünk, azért történtek más események is. Ezek közül kiemelkedik, hogy a narancsba forduló vasárnapi országgyűlési választások befejezését követően, a hazai média méltatlanul felejtkezett el arról, hogy Németh Szilárd, a FIDESZ és a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke, az Arany János-emlékév fővédnöke, valamint a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a Csepelt és Soroksárt magába foglaló fövárosi 17. választókerületben már a második alkalommal is vereséget szenvedett Dr. Szabó Szabolcstól, az Együtt a Korszakváltók Pártja Csepel-Soroksár szervezetének vezetőjétől.

Advertisement

Hozzá kell tennünk, hogy az MSZP színeiben induló Bangóné Borbély Ildikó még időben visszalépett a győztes javára. Dr. Szabó Szabolcs második gyözelme annál is inkább figyelemre méltó, mert meg kellett kűzdenie a FIDESZ által kialakított, sportszerűnek nem nevezhető verseny körülményekkel, az ellenfelének biztosított, messze nem azonos nagyságrendű anyagi és promóciós támogatással.

Advertisement

Dr. Szabó Szabolcs második győzelmének sportértékét az is növeli, hogy a két “versenyző” egyéb szempontokból sem indult azonos súlycsoportban.

Advertisement

Ez pedig a 24.hu múlt április 27-i híre:

Dr. Szabó Szabolcs az Együtt csepeli-soroksári választókerületben mandátumot nyert politikusa bejelentette, hogy nem függetlenként folytatja az Országgyűlésben, hanem egy olyan csapathoz, az LMP-hez csatlakozik, akikkel leginkább egyet tud érteni politikai-ideológiai szempontból, írja a 444. Dr. Szabó szerint az LMP-vel az új pólus kiépítésének szükségességét is hasonlóan látják. Dr. Szabó volt az Együtt egyetlen mandátumot nyerő képviselője, de a párt hamarosan megszűnik, mert nem érték el az egy százalékot sem a választáson. Így kilencfős lesz az LMP frakciója.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter