Jóval több, mint gondolnád!

Illustration for article titled Jóval több, mint gondolnád!

Általában freeride szempontjából szoktam síterepekről írni, nem is értem, hogy lehettem olyan bunkó, hogy nem Magyarországgal kezdtem. Ez a film akkor is tetszeni fog, ha soha nem álltál még deszkán és a jövőben sem szeretnél!

Advertisement

2012/2013 telén akkora hó esett itthon, hogy nemritkán snowboarddal a hátamon vittem ki a kutyákat sétálni. Ekkor készítette a Soul Creations Visuals az első magyar freeride filmet Mátraszentistvánon, ami szerintem őrületesen jó lett! A ridereket személyesen is ismerem, irigylésre méltóan tehetséges, kifogástalan úriemberekről van szó.

Illustration for article titled Jóval több, mint gondolnád!
Advertisement

Ha azt gondoltad eddig, hogy nálunk nem lehet nagyon kúl dolgot csinálni a témában, akkor nézd meg ezt a filmet és gondold át újra. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezentúl más szemmel nézel majd a Mátrára. Itt a leírás is, nehogy elmulaszd elolvasni:

A Mátraszentistváni Sípark bemutatja: Az első magyar freeride filmet - “Több, mint gondolnád - SaintPista” címmel

Hegyeink: Nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! A Sípark csapata a 2012/2013-as síszezonban úgy döntött, hogy olyan helyekre kalauzolja el a nézőt, amit itthon csak kevesen tudnak és láttak.

Magyarország legvagányabb snowbordosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes erdőit, a Mátra igazi szépségét és a magyar hegyi feelinget. Évtizedekkel ezelőtt még természetes volt, hogy itthon is vannak síelhető hegyek, itthon is lehet freeride-olni. Akkor még nem volt ratrak, nem voltak hóágyúk, sem sílift. Az erdőkben, szűk írtásokban, vagy ritka fás részeken csúsztak a polgárok és élvezték a Telet, a táj és a környezet szépségét. Mára ezt sokan elfeledték és azokat a helyeket keresik, ahol a mai kor igényeinek megfelelően hódolhatnak a téli sportoknak, azaz a síliftek segítségével küzdhetik le a szintkülönbséget, a simára ratrakolt és hóágyúzott pályákon csúszhatnak, majd amikor elfáradnak beülnek a pályaszélén található melegedőbe, étterembe. A rövid filmünk mindazt bemutja, amit a Mátráról nem is gondolnánk!

A filmet két héten keresztül forgattuk egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott számunkra, hiszen az erdők mélyén is 60-80 cm szűz hó segítette az első magyar freeride film forgatását. Nagy köszönet mindazoknak, akik segítették és résztvettek a film elkészítésében!

A filmet készítette: Soul Creations Visuals
Rendezte: Horányi-Névy András
Kamera: Horányi-Név András, Bíró Attila, Kőrösi Gergő, Gajcsi László
Szereplők/Riderek:
Mészáros István,Harna Tamás,Szita Richárd,Lotfi Peiman, Makács Péter,Koczka Gergő ”

Share This Story

Get our newsletter