Jóval több, mint gondolnád!

Általában freeride szempontjából szoktam síterepekről írni, nem is értem, hogy lehettem olyan bunkó, hogy nem Magyarországgal kezdtem. Ez a film akkor is tetszeni fog, ha soha nem álltál még deszkán és a jövőben sem szeretnél!

2012/2013 telén akkora hó esett itthon, hogy nemritkán snowboarddal a hátamon vittem ki a kutyákat sétálni. Ekkor készítette a Soul Creations Visuals az első magyar freeride filmet Mátraszentistvánon, ami szerintem őrületesen jó lett! A ridereket személyesen is ismerem, irigylésre méltóan tehetséges, kifogástalan úriemberekről van szó.

Advertisement

Ha azt gondoltad eddig, hogy nálunk nem lehet nagyon kúl dolgot csinálni a témában, akkor nézd meg ezt a filmet és gondold át újra. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezentúl más szemmel nézel majd a Mátrára. Itt a leírás is, nehogy elmulaszd elolvasni:

A Mátraszentistváni Sípark bemutatja: Az első magyar freeride filmet - “Több, mint gondolnád - SaintPista” címmel

Hegyeink: Nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! A Sípark csapata a 2012/2013-as síszezonban úgy döntött, hogy olyan helyekre kalauzolja el a nézőt, amit itthon csak kevesen tudnak és láttak.

Magyarország legvagányabb snowbordosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes erdőit, a Mátra igazi szépségét és a magyar hegyi feelinget. Évtizedekkel ezelőtt még természetes volt, hogy itthon is vannak síelhető hegyek, itthon is lehet freeride-olni. Akkor még nem volt ratrak, nem voltak hóágyúk, sem sílift. Az erdőkben, szűk írtásokban, vagy ritka fás részeken csúsztak a polgárok és élvezték a Telet, a táj és a környezet szépségét. Mára ezt sokan elfeledték és azokat a helyeket keresik, ahol a mai kor igényeinek megfelelően hódolhatnak a téli sportoknak, azaz a síliftek segítségével küzdhetik le a szintkülönbséget, a simára ratrakolt és hóágyúzott pályákon csúszhatnak, majd amikor elfáradnak beülnek a pályaszélén található melegedőbe, étterembe. A rövid filmünk mindazt bemutja, amit a Mátráról nem is gondolnánk!

A filmet két héten keresztül forgattuk egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott számunkra, hiszen az erdők mélyén is 60-80 cm szűz hó segítette az első magyar freeride film forgatását. Nagy köszönet mindazoknak, akik segítették és résztvettek a film elkészítésében!

A filmet készítette: Soul Creations Visuals
Rendezte: Horányi-Névy András
Kamera: Horányi-Név András, Bíró Attila, Kőrösi Gergő, Gajcsi László
Szereplők/Riderek:
Mészáros István,Harna Tamás,Szita Richárd,Lotfi Peiman, Makács Péter,Koczka Gergő ”

Share This Story