A k√∂r√ľlm√©nyek bizonyos szerencs√©tlen √∂sszej√°tsz√°sa folyt√°n olyat√©n fordulatot vett az √©letem, mely fordulat mintegy k√∂vetkezm√©nyek√©nt a h√©tv√©g√©n erŇĎs f√©l √≥r√°n √°t t√©v√©t n√©ztem, egy 8 √©ves kisgyerekkel k√°rty√°z√°s k√∂zben. Enn√©l is s√ļlyosabb, hogy a magyar k√∂zszolg√°lati telev√≠zi√≥ d√©lut√°ni mŇĪsors√°vj√°b√≥l cs√≠ptem el v√©letlen mintav√©tel m√≥dszer√©vel 39 percet.

Na most, sz√©les k√∂rben elterjedt v√©lem√©nyek szerint az M1 √©s t√°rsai korm√°nyp√°rti telev√≠zi√≥k. Szok√°s is hosszasan √©rtekezni e skandallumr√≥l, kiny√ļlt garb√≥ban, pipaf√ľst mellett okosan n√©zve, a k√∂zszolg√°latis√°g fogalm√°nak szemantikai √ļtvesztŇĎiben elveszve heted√≠ziglen. A nyilv√°n nem reprezentat√≠v, de ann√°l tanuls√°gosabb 39 perc t√ľkr√©ben viszont b√°tran ki merem jelenteni, a magyar k√∂zszolg√°lati telev√≠zi√≥ nemcsak hogy nem korm√°nyp√°rti, de egyenesen a legmeg√°talkodottabb ellenz√©ki produktumok egyike. Intellektu√°lisan olyan m√©rt√©kig h√≠g√≠tott, l√°bszag√ļ √©s provinci√°lis szarfrakt√°l ez, amelynek b√∂lcsŇĎj√©n√©l csakis egy kiemelkedŇĎen rosszindulat√ļ, a mindenkori magyar korm√°nyt sz√°nt sz√°nd√©kkal lej√°ratni akar√≥, h√≥nalji izzadts√°gt√≥l bŇĪzlŇĎ ciongy√≠k √°llhatott.

A S√°t√°n maga.

A 39 perc sor√°n siker√ľlt indokolatlanul √©s t√©m√°ba v√©letlen√ľl sem v√°g√≥an elŇĎr√°ngatni fŇĎk√∂tŇĎj√©n√©l fogva Borb√°s Marcsit, a hurr√°optimista magyarnaklev√©s, a mag√°t okosnak gondol√≥, modoros sz√≥fos√°s, az agg mestert Wikipedia-mŇĪvelts√©ggel magabiztosan kioktat√°s nagyasszony√°t. √Ām ez csak a bemeleg√≠t√©s volt. Kicsit k√©sŇĎbb megtudhattuk, hogy a 14. sz√°zadi ismeretekkel √©s √©szj√°r√°ssal b√≠r√≥ Mari n√©n√©m a 350 fŇĎs faluj√°ban konkr√©tan retteg a migr√°nsokt√≥l, emiatt f√©l este hazamenni egyed√ľl, s emiatt mindenk√©pp t√°mogatja a r√°nk kiszabni tervezett kv√≥t√°k bojkott√°l√°s√°t. √Čs beleaffogja a kamer√°ba a fogatlan v√©n idi√≥t√°ja, hogy ki tudja, milyen emberek is vannak k√∂z√∂tt√ľk ‚Äú√°ll√≠t√≥lag‚ÄĚ. K√∂zszolg√°latilag vizion√°ljuk egy√ľtt, m√©l√°n meg-meg√°llva, Hajm√°sz√≥r√∂cs√∂ge ISIS √°ltali, k√ľsz√∂b√∂n √°ll√≥ lerohan√°s√°t, hiszen eddig is nyilv√°nval√≥ volt, hogy az Iszl√°m √Āllam, akik ugye a migr√°nsok, strat√©giai c√©lja Hagym√°zoskerettye ideol√≥giai √©s fizikai meggyal√°z√°sa. Ha mindettŇĎl m√©g nem tolult fel agyunkban a v√©rzs√≠r kellŇĎk√©pp, z√°r√°sk√©nt egyazon mondaton bel√ľl hallhatjuk √©ltetni a vas√°rnapi z√°rva tart√°s senki √°ltal nem t√°mogatott rendszer√©t, valamint azt, hogy felelŇĎs politika csakis a n√©p akarat√°nak figyelembe v√©tel√©vel dolgozhat. Pont √≠gy, pof√°nkba bele.

NER-t√°rsak! Ebbe a v√©letlenszerŇĪen kiv√°lasztott 39 percbe annyi rosszindulat, nyilv√°nval√≥ hazugs√°g, cs√ļsztat√°s, bicskanyitogat√≥, orden√°r√© modoross√°g √©s ostoba mŇĪmagyarkod√°s szorult, ami k√©pes volna Szent Istv√°n √©s Zr√≠nyi Ilona nemzeti sz√≠nŇĪre pol√≠rozott szerelemgyerek√©t is habz√≥ sz√°j√ļ, genderideologista transznemŇĪv√© v√°ltoztatni. Ha b√°rki szerint ez a minŇĎs√≠thetetlen fospumpagy√°r saj√°t sz√°nd√©ka szerint a korm√°ny sz√≥cs√∂ve, akkor k√∂z√∂ln√©m: ez az ellen√°ll√°s utols√≥, a l√°zad√°s √ľstj√©nek tartalm√°t permanensen forrponton tartani k√©pes b√°sty√°ja.

A definitív kalóztévé.